Ingredienser
Giver 6 stk.,
2 store æbler
1 plade butterdej
1 stk. æggehvide
1 spsk. sukker
1 hel kanelstang
Softice
1 liter vaniljeis
2 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Det er ikk en besværlig kage det her...
Skræl æblerne, og skær dem i 3 tykke skiver hver. Gnid dem evt. i lidt citronsaft, for at holde på farven.
Stik / skær et hul i æblerne på ca. 2 - 3 cm.
Skær butterdejen ud i 1,5 cm. strimler, og skær dem i ca. 5 cm. lange stykker.
Fold dejen ned over æblerne og luk dem sammen på undersiden. Strimlerne skal overlappe hinanden, så æblet er helt skjult.
Pensl dem med æggehviden, og drys med sukker.
Riv kanelstangen over de 6 rullede æbler.
Bag dem ved 180° i ca. 20 - 25 min.
Softicen:
Tag isen ud i 10-15 min. så den ikke er stenhård. Pisk den sammen med fløden med en håndmixer, og kom den evt. tilbage i fryseren, til den har den perfekte softicekonsistens...
Spis begge del med en god kop te til, og nyn en lille julesang 😄