Æblepuffer

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

6 personer
  • Giver 6 stk.,

  • 2 store æbler

  • 1 plade butterdej

  • 1 stk. æggehvide

  • 1 spsk. sukker

  • 1 hel kanelstang

  • Softice

  • 1 liter vaniljeis

  • 2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Det er ikk en besværlig kage det her... 

Skræl æblerne, og skær dem i 3 tykke skiver hver. Gnid dem evt. i lidt citronsaft, for at holde på farven. 

Stik / skær et hul i æblerne på ca. 2 - 3 cm. 

Skær butterdejen ud i 1,5 cm. strimler, og skær dem i ca. 5 cm. lange stykker. 

Fold dejen ned over æblerne og luk dem sammen på undersiden. Strimlerne skal overlappe hinanden, så æblet er helt skjult. 

Pensl dem med æggehviden, og drys med sukker. 

Riv kanelstangen over de 6 rullede æbler. 

Bag dem ved 180° i ca. 20 - 25 min. 

 

Softicen:

Tag isen ud i 10-15 min. så den ikke er stenhård. Pisk den sammen med fløden med en håndmixer, og kom den evt. tilbage i fryseren, til den har den perfekte softicekonsistens... 

Spis begge del med en god kop te til, og nyn en lille julesang 😄

Billeder fra opskriften

IMG 3030

Kommentarer

  • Hannah H.

    Kan man bruge butterdejs plader..men så skal de vel rulles tyndt ud?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.