Tun Nicoise

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Tunen

  • 2 stk. tunbøffer

  • Tomaterne

  • 20 stk. små tomater

  • 1 liter vindruekerneolie

  • 0,50 fed hvidløg

  • 0,50 tsk. piment d´espalette

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Løgringene

  • 1 stk. løg

  • 3 spsk. mel

  • 1 stk. æg

  • 3 spsk. panko eller rasp

  • Salaten

  • 2 stk. hjertesalat

  • 2 håndfulde spæde salater

  • 1 håndfuld oliven

  • 2 stk. hårdkogte æg

  • 1 håndfuld ærter

  • 1 håndfuld ærtespirer

  • 2 spsk. balsamisk eddike

  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Start med tomaterne. Varm olien op til 180 grader. Kom tomaterne ned i den varme olie på en gang, og vent til de "popper". Det tager ca. 10-15 sek. Løft dem direkte op i en skål med koldt vand med en hulske. Nu kan du nemt lige smutte det puffede skind af med fingrene. Lav lidt "Klub Vollmersk" hvidløgsolie (ved at rive hvidløg og dække det med olivenolie) og smag tomaterne til med salt, peber, piment og hvidløgsolien. 

Løget skæres i 1/2 cm. skiver, og deles ud i løgringene. Læg løgskiverne i kogende vand i 1 min. Kom de våde løgringe ned i først mel, så det sammenpiskede æg og tilsidst din panko eller rasp. Friter dem i olien ved ca. 160 grader, til de er flot gyldne. Drys lidt salt på, mens de stadig er varme. 

Del tunen ud i 2x2 cm "bjælker" og bare lad dem være lige så lange de er. Se i filmen, hvordan du skal skære det ud. 

Gnid stykkerne i lidt olie, og giv dem en hurtig tur med gasbrænderen. Alternativt lægger du dem lige helt kort på en meget varm pande. Drys dem med salt og piment, og skær små skiver på tværs af bjælkerne. 

Anret din hjertesalat i bunden af tallerkenen, på med de spæde salater og så ellers æg i både, de marinerede tomater, oliven, spirer og tunen. Tilsidst kommer du lidt olie og eddike på og dine sprøde løgringe... 

Enjoy... 

Billeder fra opskriften

IMG 4478

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Hanne V.

    Hej Jesper. Hvad er piment e`spalette? og hvor kan man købe det. Med venlig hilsen Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Det er en paprika/chili fra området Espalette i Frankrig. Du kan finde det mange steder i butikkener, men ellers på nettet. Jeg kan feks. få det i min lokale Meny.
      Jesper

    • Claus R.

      Hvis du bor i Københavns området så kan du få det i Torvehallerne ved Nørreport 😁

    • Claus R.

      Hvis du bor i Københavns området så kan du få det i Torvehallerne ved Nørreport 😁

    • Claus R.

      Hvis du bor i Københavns området så kan du få det i Torvehallerne ved Nørreport 😁

  • Hanne V.

    Tak

  • Hellen G.

    Er der noget man kan bruge i stedet for piement?
    Bor i udkants Danmark uden Meny

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen
      Ja du kan bruge en lidt spicy paprika eller mild chili.
      Jesper

    • Hellen G.

      Font. Det haves

  • merete m.

    Tak for en spændende Salat Nicoise.
    Vi kastede os over den med begejstring, men den krævede faktisk mere end 2 par hænder,
    så det blev sen mad, en "Carl" ville have været en mægtig hjælp.
    Den smagte fantastisk. Tomaterne er helt vidunderlige. Vi skal have rester af den i dag,
    Men rester er ikke sjove, så jeg må lege Ole opfinder.
    Tak for dejlig mad.

    • Jesper Vollmer

      Ja det er ikke den mest enkle ret i klubben, men jeg syntes, at I skulle have muligheden. Og når man lige har lavet den et par gange, ved man hvor man skal lægge kræfterne.
      Husk at med salater er det en god idé ikke at komme dressingen på, hvis man overvejer at have noget i overskud. Så hellere serveret dressingen a part. Derved undgår man, at salaten falder helt sammen. Så holder du bare tingene lidt opdelt, når du smider det på køl...
      Giver det mening ?
      ☺️ Jesper ☺️

  • merete m.

    PS! Krydderiet piment e`spalette, kan købes hos ASA i Torvehallerne, de har også en hjemmeside hvor man kan bestille det.
    mvh Merete

    • Jesper Vollmer

      Godt tip her... Håber folk læser med ;)
      Jesper

  • Mona K.

    Så lækker og inspirerende. Den skal laves på søndag til gæster udenfor. Uhmmmm....
    Tak for signaturret....
    Mvh. Mona Kragh.

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Mona ☺️
      Jesper

  • Lis H.

    Sikke en flot ret - den skal prøves allersnarest !!!! Måske i næste uge, hvor vi holder ferie på Bornholm.
    Du nævner, at du har lavet den i større, flotte og prangende anretninger til diverse.
    Vil du fortælle, hvad der i disse anretninger er tilføjet ?? bare så man eventuelt selv kan skruer op .... kunne det f.eks. være skaldyr ??
    Bedste hilsener
    Fra den nye klassen
    Lis

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      I forhold til opgraderingen har jeg stedet for kogte æg lavet små pocherede vagtelæg, som er helt flydende i midten. Jeg har lavet grønne urteolie, som har været skilt med indkogt æblejuice etc. Så noget i den stil...
      Jesper

  • Sanne T.

    Jeg er ny i klubben.
    Lavede retten, men kunne ikke få tun bøffer, hverken fersk eller på frost😤
    Brugte i stedet kyllingefileter
    Har du forslag til andet fisk?
    Skal helt sikker lave retten igen, tomaterne smagte fantastisk.
    Kan ikke vente på næste ret der kommer idag 😊 Sanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Sanne
      Nu håber jeg ikke, du tilberedte kyllingen på samme måde 😜
      Jesper

  • Sanne T.

    Hej Jesper
    Kommer der ikke en ny opskrift i dag ?

  • Carina B.

    Hej er der noget man skal være opmærksom på med rå tun, skal den have været frossen først.
    Retten ser så lækker ud 😃

    • Jesper Vollmer

      Hej Carina
      Ja man siger, at fisk til sushi og andre rå serveringer skal have været frosset først puha. faren for parasitter.
      Men spørg, om den har været frosset, der hvor du køber din tun. Bare for at være sikker.
      Jesper

  • Anni K.

    Hvor lang tid i forvejen, tror du at man kan lave de løgringe? Hvor længe vil de holde sig sprøde? eller kender du en god opbevarings mulighed?

    • Jesper Vollmer

      Hej Anni
      Hmmm... jeg ville nok ikke lave dem tidligere end et par timer før de skal spises. Et lille fif er, at vente med at komme salt på til lige inden servering. Men så skal det også være helt fint salt, så det kan komme ind i mellem de små flager på paneringen. Gir´ det mening?
      Jeg tror, at hvis man begynder at pakke dem ind i noget, eller gemme dem ie en lukket box, vil de blive bløde pga. det saftige indre fra løgringene.
      Jesper

  • Zenia K.

    Virkelig lækker salat. Lidt svær at lave, men det lykkedes mig rigtig fint 😊. Kommer uden tvivl til at lave den igen

    • Jesper Vollmer

      Hej Zenia
      Ja det er ikke en simpel salat, men godt at du kom igennem med succes. Så bliver jeg så glad...
      Jesper

  • Bente N.

    Så fik vi også prøvet denne opskrift. Helt i top og dejligt at man kan forberede det tidskrævende i god tid. Det er helt sikkert en jeg vender tilbage til. Har min egen helt private fiskeleverandør i firmaet Skagen Frisk.

    • Jesper Vollmer

      Godt du kan lure, at man kan lave mange ting i forvejen. Det hjælper, hvis man skal ha´ gæster.
      Tak for feedback !
      Jesper

  • Anne L.

    Super ret, smagte fantastisk.👍

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.