Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Tomatsuppe

6
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. smør
  • 2 tsk. chiliflager
  • 3 stk. gulerødder, groft hakket
  • 2 stk. løg, snittet
  • 4 fed hvidløg, snittet
  • 2 tsk. herbes de Provence
  • 6 dåser flåede tomater
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 tsk. sukker
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 passende mængde frisk basilikum til pynt

Snit løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker. Du behøver ikke engang at skrælle gulerødderne, bare skyl dem. 

Steg det hele af i olie og smør sammen med 1 tsk. chiliflager og de tørrede krydderier, til det bliver flot gyldent, og der dufter dejligt i hele køkkenet. 

I med flåede tomater og bouillon, og lad det simre i ca. 25. min. Smag til med tomatpuré, sukker, syre, salt og peber, og når den er der, blender du den, til den har den konsistens, du godt kan li´... 

Du kan vælge her, om du vil koge fløden med, eller om du som jeg gør her, pisker den let stiv, og serverer den a part. Jeg syntes bare, at farven her blev så flot, så det ville være synd, at creme den op med fløden. Men det er jo bare kosmetik. Gør hvad du har mest lyst til selv. 

Kom lidt snittet basilikum på toppen med lidt af fløden... 

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

31 kommentarer

  • Birgit R. 15. oktober 2020 kl. 14:04
    Undrer mig over at du som kok ikke bruger friske tomater 🤷‍♀️
  • Jesper Vollmer 15. oktober 2020 kl. 17:24
    Til suppen her er der klart mere smag i de her kraftige flåede tomater. Jeg købte endda en ekstra dyr udgave fra Mutti i en rigtig god kvalitet.

    Jesper
  • Birgit R. 15. oktober 2020 kl. 17:59
    Ok. Det giver mening.
  • Susanne L. 15. oktober 2020 kl. 18:03
    Jeg er i fuld sving ;-), hvad slags syre bruger du...?
    MVH Susanne
  • Jesper Vollmer 16. oktober 2020 kl. 08:11
    Lidt æbleeddike !
  • Hanne k. 15. oktober 2020 kl. 18:05
    Har aldrig prøvet med chili og gulerødder glæder mig til at prøve din 😆
  • Birthe N. 16. oktober 2020 kl. 14:48
    Dufter dejligt , glæder mig til at smage iaften,jum, jum.👍👋
  • Birthe N. 16. oktober 2020 kl. 16:44
    Dufter dejligt , glæder mig til at smage iaften,jum, jum.👍👋
  • Hellen G. 16. oktober 2020 kl. 22:29
    Har ikke æbleedikke . Er der andet jeg kan bruge
  • Brian R. 17. oktober 2020 kl. 11:37
    jeg bruger friske san marzano tomater istedet for dåse.(laver dem selv) I stedet for at koge det op kommer jeg det hele i ovnen i ca. 60 min. gør ikke noget at det bliver blidt branket, det giver en god smag.
    Må prøve med herbes de provence krydderiet, det har jeg ikke forsøgt med før.

    God inspiration, tak :-)
  • Jesper Vollmer 19. oktober 2020 kl. 09:50
    Det lyder godt nok lækkert Brian...

    Jeg er nok nødt til at prøve det af ;)

    Jesper
  • Brian R. 20. oktober 2020 kl. 21:56
    Hej Jesper,
    Først i ovnen med tomater, løg, hvidløg, peberfrugter, basilikum salt og peber. hvis man kan lide lidt hot, så kom en chili eller cayenne i.
    Ind i ovnen i 60 min på 200 grader.
    Blend det hele med en god stavblender eller i en blender. Her koger jeg gerne noget pasta til og komme i. så er det klar til servering
  • Merete f. 24. oktober 2020 kl. 20:16
    Tusind tak for en fantastisk opskrift ... den var et hit hos hele familien.
  • Jesper Vollmer 25. oktober 2020 kl. 16:15
    Selv tak Merete

    Jeg er tosset med roser 😜

    Jesper
  • Asger M. 26. februar 2021 kl. 00:07
    Hej Jesper
    Jeg har lavet din tomatsuppe og jeg synes den smagte rigtig godttil min kone var den for stærk så spørgsmålet er er der noget jeg kan gøre for at få den milde det der er tilbage
    Mvh Asger
  • Jesper Vollmer 1. marts 2021 kl. 12:43
    Hej Asger

    Det er svært at gøre meget ved en supper, der er alt for stærk. Jeg bruger en gang imellem lidt sukker til at tage det stærke lidt ud. det hjælper lidt, men det skal jo heller ikke gå hen og blive en sød suppe. Prøv dig frem, ellers må du jo spise den selv, og lave en ny mildere portion til din kone ☺️

    Jesper
  • Asger M. 1. marts 2021 kl. 23:52
    Tak for dit pæne svar jeg laver en mild udgave til minkone
  • Stine I. 4. marts 2021 kl. 21:46
    Tak for en dejlig opskrift. Jeg lavede den til familien idag, og både den store med autisme spiste den (prøver ellers sjældent noget nyt), og den lille der ikke kan fordrage tomater og særligt tomatsuppe endte med at spise tre portioner, og lidt ekstra flødeskum 😂
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 11:17
    For faaaaen Stine

    Det er så dejlig læsning.

    Du må teste en masse af de andre opskrifter af på dem...

    Jesper
  • Stine I. 5. marts 2021 kl. 11:47
    Hej Jesper,

    Vi er i fuld gang, jeg fik dem også til st spise dine boller med rugmel, så det har også stor succes. Vi har også prøvet din torskerogn, men den store med autisme deklarere altså at hun fremover kun spiste rigtig torskerogn fra dåsen, hi hi- beklager...

    Men vi er i fuld gang, tak for inspiration. Den lille med cerebral parese ønsker sig en lækker spagetti carbonara, hvis du kan klarer den ( så kan de voksne måske spise grøntsagsspagetti til, da vi lige pt taber os).

    Mvh Stine
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 12:03
    Der ligger da allerede carbonara herinde. I to udgaver endda ;)

    Jesper
  • Stine I. 5. marts 2021 kl. 12:26
    Undskyld, det er der da også, de må på planen i næste uge.
  • Martin M. 10. marts 2021 kl. 14:01
    Hej Jesper
    Kom først til din tomatsuppe nu.... Hold da op. Fantastisk. Jeg købte nøjagtig de samme tomater som du brugte og det sparkede bare rø...
    Man kan lave mad på mange måder men nu har jeg fuldt dine opskrifter og hver gang funger det bare. Tak for super guidens og lækker mad.
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 17:29
    Fantastisk Martin

    Jeg elsker, at du kan bruge mine principper og min guidens.

    Jesper
  • Ulla S. 1. oktober 2021 kl. 13:00
    Jeg vil lave tomatsuppen i dag, men det bliver med freestyling, ingen butikker i Brædstrup har herbes de provence, så jeg må improvisere 😊.
    Glæder mig til at smage alligevel.
  • Ulla S. 1. oktober 2021 kl. 18:11
    Og suppen blev vild lækker med forskellige krydderier istedet for Herbes de provence, jeg havde googlet hvad Herbes de provence indeholdt og forsøgte mig frem.

    Mvh Ulla
  • Jesper Vollmer 6. oktober 2021 kl. 08:25
    Hej Ulla,

    Sejt du prøvede dig frem! 💪
  • Ulla S. 1. oktober 2021 kl. 18:11
    Og suppen blev vild lækker med forskellige krydderier istedet for Herbes de provence, jeg havde googlet hvad Herbes de provence indeholdt og forsøgte mig frem.

    Mvh Ulla
  • Christina L. 22. oktober 2021 kl. 22:13
    Virkelig lækker tomatsuppe. Tak for opskriften.
  • Jesper Vollmer 26. oktober 2021 kl. 12:55
    Hej Christina,

    Tak fordi du prøvede den af. Tomatsuppe er perfekt i det kølige vejr! 🍂
  • Vivi L. 29. oktober 2021 kl. 13:20
    Hej Jesper

    Herbes de Provence - hvad består din favoritblanding af?

    Glæder mig til at lave suppen her i weekenden.

    Venlig hilsen
    Vivi

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.