Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Tom Kha Gai

4
  • 1 liter let hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 stk. kafirlimeblade
  • 1 stk. citrongræs
  • 1 stk. chili
  • 3 cm. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. forårsløg
  • 2 stk. kyllingebryster
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. lime, saften

Suppen her er en lynudgave. Du kan jo sagtens koge en kylling og plukke kødet fra, og koge suppen lidt ind, så den smager af mere. Det er selvfølgelig lækrest, men i en snæver vending, kan denne opskrift sagtens bruges. 

Sæt bouillon og kokosmælk over og simre. Smid limebladene og citrongræs med ned og simre i 5-6 min. 

Imens snittes chili, ingefær, hvidløg og forårsløg fint. 

Skær kyllingebrysterne ud i små mundrette stykker, og kom alle grøntsagerne og kyllingestykkerne i suppen sammen. Smag til med fiskesauce, sukker og limesaft. 

Du kan sagtens komme mere fyld i i form af champion og gulerødder etc. Spis den med eller uden ris til. Uanset hvad, så smager den jo godt. Temperamentet afgører, hvor meget den skal mætte ;) 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

9 kommentarer

  • Tove M. 31. maj 2020 kl. 17:25
    Er første gang jeg bruger en opskrift. Jeg skal lave mad til 12/13 personer og skal blot være sikker på om alle dine opskrifter er til 4 Pers.?
    Tænker det er en ret nem ret til så mange mennesker🌼
    Vh Tove
  • Jesper Vollmer 1. juni 2020 kl. 17:52
    Hej Tove

    Ja langt de fleste er til 4 pers. Enkelte er til mere eller mindre, men så skriver jeg det.

    Jesper
  • Tove M. 2. juni 2020 kl. 04:04
    Mange tak, jeg ganger op😊
  • Jesper Vollmer 2. juni 2020 kl. 07:47
    Prøv at se på, hvor mange dl. suppe, du vil servere pr. pers. Og så tag den derfra.

    Der må selvfølgelig gerne være lidt tilbage i gryden.

    Jesper
  • Tinna B. 17. november 2020 kl. 06:27
    En fantastisk suppe
  • André S. 13. januar 2021 kl. 18:22
    Vi har idag lavet denne lækre lækre suppe, og den kunne snart ikke være mere ved siden at det vi plejer og lave😂😂 mums😜😜
    Vi tilføjede dog nogle nudler til suppe
  • André S. 16. januar 2021 kl. 16:25
    Hej hr Vollmer😏
    jeg var på forretningstur til Pavullo nel Frignano ved Modena hvor vi var på en lille restauration i bjergene hvor hr og fru italiener havde lavet den bedste kartoffelsuppe med italiensk Bacon og når man fik det serveret puttede man brødet i sammen med en smule chili Kan det lade sig gøre og lave noget ligende??
  • Tanja L. 25. november 2021 kl. 18:15
    Glæder mig til at prøve denne hurtige version af suppen. I gamle dage da jeg først lærte at lave Tom Kha Gai var det også med korianderrod som har en meget specifik smag - og som derfor for mig er en vigtig ingrediens. Men som så meget andet, så er det fint med variationer - og den eneste måde at skaffe frisk korianderrod på er ved at købe ind i asiatiske supermarkeder eller muligvis dyrke det selv :-)
  • Jesper Vollmer 26. november 2021 kl. 10:17
    Hej Tanja

    Åh ja det lyder lækkert. Korianderrod er så lækkert, men noget man skal lede lidt efter...

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.