Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Thai salat

4
  • 2 stk. bøffer á 200 gram
  • 200 gram glasnudler
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. forårsløg
  • 1 stk. chili
  • 1 stk. lime
  • 2 cm. ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. citrongræs
  • 1 bundt koriander
  • 0,5 dl. fiskesauce
  • 1 dl. soya
  • 1 spsk. sesam
  • 4 spsk. peanuts

Start med at dække nudlerne med kogende vand og en spsk. salt. Lad dem stå, til du skal bruge dem. 

Steg bøfferne hårdt på begge sider, for at få masser af stegesmag med. Sluk for varmen, og lad dem ligge og trække færdige på panden. Vend dem måske en enkelt gang. Gem stegeskyen til dressingen senere. 

Skyl og skræl alle dine ting til salaten. 

Start med kvarter eller mindre af hjertesalaten nederst, så strimler af gulerod, snittede løg lidt chili osv. 

Bland dressingen ved at finthakke både chili, citrongræs og ingefær. Riv limeskal og pres saften med i dressingen. Riv hvidløget fint. Bland de hakkede ting med fiskesauce og soya, og kom stegeskyen med op i. Hak stilkene på korianderen, og kom den med i dressingen. 

Vend bøfferne i sesam, og skær dem i tynde skiver. 

Sigt nudlerne, og anret dem ovenpå salaten, og kom kødstrimlerne på. 

Fordel noget af dressingen på salaten og sæt resten ind på bordet. 

Drys lidt peanuts korianderen på tilsidst.  

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

33 kommentarer

  • Lissie J. 28. maj 2020 kl. 17:04
    Ser lækkert ud og du forklarer godt. Kan jeg få oplyst hvor du har købt dit spækbræt ?
  • Jesper Vollmer 28. maj 2020 kl. 22:09
    Hej Lissie

    Det kan du tro. Du kan finde Woodish på instagram.

    Jesper
  • Camilla N. 28. maj 2020 kl. 19:33
    Mums lækkert.
    Kan man lave dressingen dagen før? Bliver den ikke bedre af at trække?
  • Jesper Vollmer 28. maj 2020 kl. 21:30
    Du kan SAGTENS lave den dagen før ja... ☺️

    Jesper
  • Sanne k. 28. maj 2020 kl. 23:32
    Hej hej.
    Kunne man ikke bruge rådyr køllekød som er skåret i bøffer og stegt og så skåret i tynde skiver, jeg har nemlig meget dyrekød da manden er jæger og jeg mangler tit noget at lave da jeg ikke gider lave det samme hele tiden
  • Dorthe B. 30. maj 2020 kl. 06:55
    Det ser super super lækkert ud - lige på nær en ting :-). Kan jeg erstatte Koriander med noget andet? Kan slet, slet ikke med den krydderurt, selvom jeg har prøvet til nogle gange 😅
  • Jesper Vollmer 30. maj 2020 kl. 11:56
    Hej Dorthe

    Ja det er jo en urt, der deler vandene... Brug bare noget andet grønt, du kan li´ ! Kørvel eller estragon måske. Det er jo ikke så eksotisk, men vil give lidt friskhed.

    Jesper
  • Gitte L. 30. maj 2020 kl. 18:24
    Hvor kommer citrongræs ind - var i 3 butikker for at få den 🙄 den røg i dressingen ?
  • Jesper Vollmer 1. juni 2020 kl. 17:45
    Hej Gitte

    Det skulle den også. Havde glemt at skrive det, men du så det vel i videoen 😜

    Jesper
  • Jette N. 30. maj 2020 kl. 20:48
    Hold nu op for en lækker salat-fik så megen ros af gæsterne! Tak for det jeg glæder mig til det bliver torsdag😂
  • Jesper Vollmer 1. juni 2020 kl. 17:45
    Fantastisk Jette

    Jeg smiler stort lige nu... ☺️

    Jesper
  • Marianne B. 31. maj 2020 kl. 11:27
    Wow den sparkede r.. 🙏🏻😊
    Super god, skøn for både øjne og mund, jeg havde et stykke flap Meat som jeg brugte og det var super godt 👍🏻
  • Jesper Vollmer 1. juni 2020 kl. 17:51
    😜

    Guf for kokkeøre...

    Jesper
  • Mette C. 2. juni 2020 kl. 13:56
    Hej Jesper. Tak, for muligheden med en fri måned. Jeg er en madglad “farmor” fra Vendsyssel, som trængte til lidt ny inspiration. Tai salaten ser skøn ud og jeg har allerede lært nyt👍Venlige hilsener Mette Caroline
  • Jesper Vollmer 2. juni 2020 kl. 14:05
    Hej Mette

    Hvor er det skøn læsning. Tænk at jeg kan inspirere en glad "farmor" ☺️

    Håber du bliver hængende...

    Jesper
  • Karrinah W. 7. juni 2020 kl. 18:43
    Hej Jesper
    Hvor mange personer er Thai salaten til ? 😊
  • Jesper Vollmer 9. juni 2020 kl. 10:42
    Den er til 4 personer. Det er fleste opskrifter herinde, hvis ikke der står andet altså ;)

    Jesper
  • Tinna B. 18. juni 2020 kl. 08:36
    Hej
    Bliver det meget anderledes, hvis der bruges ægnudler istedetfor
  • Jesper Vollmer 18. juni 2020 kl. 10:39
    Hej Tinna

    Det kan du sagtens bruge. Du skal nok få smagen af Thailand på tallerkenen alligevel 😜

    Jesper
  • Ellen S. 25. juni 2020 kl. 14:13
    Hej Jesper
    Kan undlade at komme kød i taisalaten, da jeg vil bruge salaten som tilbehør.
  • Jesper Vollmer 3. juli 2020 kl. 07:08
    Hej Ellen

    Fik jeg aldrig svaret dig her.

    Jo du kan sagtens undlade kødet her. De kraftige smage får du specielt fra dressingen, men nudlerne giver også en dejlig mæthedsfornemmelse, så du behøver ikke kødet, for at at få smagen af Thailand !

    Jesper
  • Ellen S. 25. juni 2020 kl. 14:14
    Undskyld, der mangler lige et "jeg".
  • Lotte 28. juli 2020 kl. 07:01
    Hvilken soya - ‘kikkoman-salt’ eller en sødere Og mildere?
  • Jesper Vollmer 3. august 2020 kl. 14:55
    Hej Lotte

    Undskyld det sene svar. der er gået sommerferie i den. Men nu er jeg her.

    Du skal bruge den salte soya, for ellers bliver det aaaaalt for sødt.

    Håber ikke du får svaret alt for sent.

    Bedste hilsner
    Jesper
  • Charlotte A. 7. august 2020 kl. 14:54
    Hej Jesper.
    Hvor mange personer er opskriften til?
    Mvh Charlotte
  • Jesper Vollmer 12. august 2020 kl. 11:33
    Hej Charlotte

    Den er tænkt til 4 personer. Hvis det er som en fyldig hovedret, kan I jo skrue op for mængderne af både nudler og kød.

    Jesper
  • Gitte S. 24. april 2021 kl. 12:14
    Kan man udelade citrongræs hvis man ikke kan få det? Eller ødelægger det smagen. Jeg kommer fra Møn så vi har ikke lige de eksotiske butikker rundt om hjørnet 😊
  • Jesper Vollmer 25. april 2021 kl. 09:56
    Gitte Gitte Gitte...

    Så må du altså et smut til Thailand 😜

    Nej det er fis... Du kan sagtens undvære det, det vil helt sikkert smage godt alligevel.

    Men når du kan, så skal du altså gøre dig selv den tjeneste, at få fat på noget citrongræs. Jeg elsker den. Du skal prøve at lave den der dessert-frugtsuppe herinde fra en dag her til sommer. Den smager SÅ godt.

    Nogle gange når jeg har gæster i huset på Bornholm, kommer jeg en hel citrongræs i mine kander med vand. Så banker jeg lige den tykke del af dem helt flade, så smager det virkelig igennem i vandet. meget forfriskende...

    Jesper
  • Lene I. 27. maj 2021 kl. 15:25
    Jeg har et soya spørgsmål, oftest når der anvendes soya i opskrifter, står der blot soya! Nå jeg går i asiatiske butikker er der mange forskellige typer soya. Er der " retningslinier" for hvornår man bruger de forskellige: salt, sød mm eller er det " smag og behag?. Med venlig hilsen Lene Isager
  • Jesper Vollmer 28. maj 2021 kl. 12:04
    Hej Lene,

    Jeg vil sige, at soya er en smagssag. Jeg bruger oftest "bare" almindelig Kikkoman soya, som du kan få i de fleste supermarkeder.

    Link: https://www.kikkoman.dk/produkter/naturligt-brygget-sojasauce/
  • Lene G. 29. maj 2021 kl. 09:38
    Hej. Hvilke bøffer anbefales der til retten?
    Samt kan man på siden gemme sine favoritter?☺️
  • Jesper Vollmer 30. maj 2021 kl. 12:33
    Hej Lene,

    I thaisalaten kan der bruges alle mulige slags bøffer....Ribeye, T-bone, højreb, mørbrad, filet osv. Det er en smagssag!

    Favoritfunktionen er i støbeskeen og er på vej snarest 😁

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.