Tarteletter

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Kyllingen

  • 1,50 kg. kyllingelår

  • 2 stk. gulerødder

  • 2 stk. løg

  • 10 stk. peberkorn

  • 5 stk. laurbærblade

  • 3 liter vand

  • 1 stk. bouillonterning

  • Tarteletterne

  • 4 plader butterdej

  • Saucen

  • 50 gram smør

  • 3 spsk. mel

  • 3 dl. af kogelagen

  • 5 dl. mælk

  • 1 stk. citron, saft og skal

  • 200 g. asparges på glas/dåse

  • 1 håndfulde persille

Fremgangsmåde

Sæt lårene over og koge i bouillonen med krydderier og urter. 

Lad dem simre i ca. 1 times tid. Løft dem op af lagen, og lad dem køle lidt af, før du plukker kødet fra. Hak også gulerødderne groft efter kogningen. 

Skær butterdejen ud i plader, eller stik dem ud med et stort glas, hvis du hellere vil have dem runde. 

Bag dem ved 200° i 20 min. med et stykke bagepapir ovenpå og en rist i rillen ovenover, så de ikke vokser op og vælter. Skær låget af, når de er bagte, og pres lidt af dejen i midte ned, så du laver en fordybning. 

Saucen laver du ved at smelte smørret, bage melet af i smørret og på med de 3 dl. bouillon. Når det er pisket godt ud, og klumperne er væk, kommer du mælken på af 2 omgange, hvor du pisker klumperne væk hver gang. Husk at smage godt til med salt og peber. 

Vend kød, gulerødder, citronskal og saft i saucen, og justér konsistensen med lidt af bouillonen. 

Kom fyldet op i de hule butterdejspuder. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2020 12 03 Kl. 22.35.30

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Shirley

    De skal på julebordet 2. juledag .. mums det ser lækkert ud.

    • Jesper Vollmer

      Du skal glæde dig til dem Shirley...
      Jesper

  • Tina G.

    Sindsyg god ide med butterdej🎅🏻Er de frosne eller tøet op ? Skal helt klart på julebordet

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Jeg købte frosne plader i supermarkedet, og så er de tøet op. Hvis du tager dem direkte fra køleskabet, er de gode at håndtere. De må helst ikke ligge for længe på køkkenbordet, da de så bliver lidt for bløde. Gir´ det mening?
      Det er jo faktisk butterdej, man normalt bager i en tarteletform, men jeg kan bare godt li´ den her luftige udgave i friskbagt butterdej. Det er SÅ nemt...
      Alle de andre hvort man skal bage dem i små forme med bagepapir på toppen og bagekugler i etc. det er pis´ besværligt, og tager 1000 år.
      Mine her i Vol Au Vent udgaven er virkelig enkelte at lave, og bliver som sagt meget luftige og flaky... Glæd dig... Du kan jo bare droppe låget, når det er skåret af. De er også fine bare serveret uden. Der er dej nok at spise...
      Det var en længere forklaring, men blev lige grebet af det... ☺️
      Jesper

  • Tina G.

    Hej Jesper
    Tak for svar, har lige handlet , tarteletter it is i aften😆kunne ikke få dem ud af hovedet.
    Det gir mening med butterdejen
    Rigtig god jul🎄🎅🏻

  • Marianne W.

    Hej Jesper
    Aah hvor läkkert. Jeg bor i udlandet, og tänker saa tit paa tarteletter. Nu er der ingen undskyldning for ikke af lave dem. Min irske mand bliver glad, vi fik altid tarteletter hos min mor naar vi var paa besøg i Danmark, og han elskede det. Rigtig god jul.

    • Jesper Vollmer

      Håber han kan li´ dem her også så...
      Jesper

  • Mona J.

    Tak for en lækker opskrift. Lavede en stor portion så der er til en dag mere plus suppe. Mums de smagte, brugte dog købe tarteletter, men skal prøve med butterdejen en anden gang. 👍

    • Jesper Vollmer

      Ja det skal du altså prøve Mona...
      Jesper

  • Heidi S.

    Hej Jesper
    Fabelagtig lækkert...muums....
    Min søn som også er uddannet kok, han er ansat hos Lasse og Michael Koch på det “glade vanvid” i Aarhus....er vi,d med dem, og roooooste sin mor for lækre tarteletter...
    Jeg sagde at han skyldte en fabelagtig lækker nytårsmenu som “betaling” for de lækre tarteletter...
    Og det fede ved det hele er at vi selv har leveret hønsene...og grøntsagerne, da vi har en mellem stor kvæggård med malkekøer...
    Uhhh mad som min mormor lavede den ( og det er ikke en fornærmelse, nej snarere en kæmpe 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼)
    Tak for go mad...
    Knus Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Hvilken dejlig besked. Jeg elsker at høre, at det faldt i god smag. Selvfølgelig også for en kok, for han kan jo smage, når det er lavet med kærlighed...
      Lækker detaljer med selvforsynetheden...
      Jesper

  • Jane H.

    En top lækker opskrift 👌

  • Birgit T.

    Mega lækker opskrift 👌 og en super god ide at bruge butterdejsplader!

  • Henrik S.

    Hej Jesper,
    Mine butterdejsplader hæver kun meget lidt selv om jeg har skåret inde fra midten af dejrullen for at få friske/åbne kanter. Hvorfor mon ?

  • Henrik o.

    Hej Jesper. Tak for inspiration til go' mad. Din tarteletter er lige spist op til fornøjelse. Tænkte at udhule butterdejen efter afbagningen med en rund "dims" - fandt en 38 mm. Hulbor i værkstedet - hvuti, perfekt tarteletskal, hvor fyldeltet kunne være i og ud over kanden, som tarteletter skal serveres. Perfekt middag 🤗🤗👍👍

  • Lone H.

    Hej Jesper. Det ser rigtig dejligt ud og skal selvfølgelig afprøves. Tak for inspirationen. Det er sgu dejligt at se og høre alle dine tips og tricks:)

  • Jytte M.

    Glædelig jul.
    Kan jeg lave det dagen før det skal spises.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jytte
      Ja det kan de sagtens. Huska at spæde fyldet med lidt mælk, når du skal varme det op, så det ikke er for tyktflydende.
      Jesper

  • Mona K.

    Så lækre tarteletter......

  • Pia E.

    Hej Jesper jeg savner at kunne printe opskrifterne ud - da jeg ikke har min computer i køkkenet - det er behageligt at kunne følge det step by step - men bagefter vil jeg gerne have opskriften at holde mig til - mvh Pia Jensen

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Det er bevidst, at vi ikke har en print funktion.
      Tanken om om at det er abonnementsbaseret og online stritter lidt imod "bare" at printe opskrifterne ud.
      Jeg har hørt om nogen der "copy/paster" dem, for at have dem med i køkkenet.
      Håber det giver mening !
      Jesper

  • Bente p.

    har lige prøvet disse tarteletter.
    Nemt og utrolig lækkert at lave sine egne tarteletter.
    Det allerbedste er næsten, at vi har lært at bruge kyllingelår i stedet for(som vi plejer) kyllingebryst. tak for det.

    • Jesper Vollmer

      Rar læsning...
      Er vild med at det fungerer for jer !
      Jesper

  • Kenneth K.

    Jeg så en reklame med de her tarteletter, kunne ikke få dem ud af hovedet, nu er jeg blevet medlem og de skal laves på søndag, glæder mig meget til det😊

    • Jesper Vollmer

      Sådan Kenneth !
      Velkommen indenfor...
      Jesper

  • Charlotte K.

    Hej Jesper.
    Har lige meldt mig ind nu og
    er så klar til og gå amok i alle dine opskrifter, jeg glæder mig. Men jeg tænker og lave tarteletter som det første men er det hønsebouillon du bruger eller ?? Syntes ikke lige jeg kunne se eller høre dig nævne det. Kh Charlotte

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte
      Der står bouillonterning i opskriften, og jeg siger ordet hønsebouillon kl. 2:02 min. inde i filmen. Og ja når det er hønsebouillon vi laver, er det bare et løft af selvsamme, ved at komme en terning med i ☺️
      Jesper

  • Charlotte K.

    Tak for svar 😉jeg hørte det faktisk godt efter jeg havde sendt beskeden så var lige lidt hurtig på tasterne. 😂😂

    • Jesper Vollmer

      Du fik mig da til at dobbelttjekke... 😜

  • Charlotte H.

    Jeg lavede tarteletterne i går til min morbrors 80 års fødselsdag. De fik topkarakter af gæsterne 👍😋

  • Irene S.

    Hvor er jeg glad for din undervisning og udsendelse. Du taler y sådan et roligt tempo og uden stress, man kan virkelig følge med og så er du bare god med at nævne de små piffs, detaljer som man ikke oplever på andre mad programmer. Man føler, at du underviser med glæde og at det er ikke noget som bare skal overstået.
    Jeg vil bare se mere og mere, kan ikke får nok, Håber, at du opnår stor succes i hele Danmark og i andre lande. Vi ser dig fra Spanien og når vi er i Danmark.
    Mega glad vi har opdaget dit program.
    Kærlig hilsen Irene

    • Jesper Vollmer

      Tusind tusind tak for de søde ord. Jeg bliver helt varm indeni.
      Tænk at jeg har skabt noget, som bringer den form for glæde.
      Jeg lover fortsat at gøre mig rigtig umage.
      Jesper

  • Jan J.

    Jeg lavede tarteletterne her til aften. Det var perfekt og vakte stor jubel hos fruen.

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Jan
      Det rimer, og det passer...
      Jeg blir´så glad !
      Jesper

  • Nina S.

    Hej Jesper. Jeg vil gerne bruge friske grønne asparges i stedet for de hvide fra glas, er der så forskel i tilberedningstiden eller andet?

    • Jesper Vollmer

      Friske hvide asparges er jo hårde og sprøde, så ja de skal lige simre lidt mere med. Men jeg er nu også vild med lidt crunsh...
      Jesper

  • Rikke H.

    Hej Jesper er glad for dine retter generelt men i denne opskrift syntes jeg ikke det er okay at du virker som om du har et anti parti imod købe butterdej er fan og håber jeg kan fortsætte med at vise min kæreste dine ider

    • Jesper Vollmer

      Hej Rikke
      Jeg ved ikke, hvorfor du synes jeg har antiparti mod købebutterdej... Jeg bruger jo ikke andet i klubben !
      Jeg bruger jo aldrig andet selv heller !
      Jesper

  • Thomas W.

    Hej Jesper
    Som nyt medlem af Klub Vollmer, kan jeg kun synge med i koret af glade og tilfredse medlemmer :-)
    Nu til spørgsmålet:
    Kan jeg/vi gemme resten af bouillonen efter kylling mv. er taget op? Og evt. til hvad?

    • Jesper Vollmer

      Ja sgu da... det er jo den bedste hønsebouillon. Frys den evt. ned i mindre portioner, eller kom lidt gulerødder, porre og selleri i sammen med en pose kød/melboller. Så skal du bare se en glad familie !
      Jesper

  • Jette N.

    Hej Jesper 😊
    Endelig fik jeg prøvet din opskrift på tarteletter 👍. Hold da op ... hvor smagte det godt
    Tak for den opskrift 🙏
    Men har du ikke en opskrift på hveder ? Det er jo snart tid 🤗
    Mvh Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Dejligt at det smagte... men nej desværre er der ikke hveder endnu ! Det må jeg lige have i baghovedet til næste gang !
      Jesper

  • Lisbeth P.

    Hvorfor hæver mine butterdejsplader ikke?
    Mvh Lisbeth

    • Jesper Vollmer

      Det lyder da også mærkeligt. Bager du ved 200° og med varmluft? Er det den frosne fra supermarkedet i ca. 3 mm. tykkelse?
      Hvis ja til de her ting, ved jeg ikke, hvad der er galt...
      Jesper

  • Lisbeth P.

    Ja til det hele . Jeg må prøve en 3 gang.
    Men tak for svar og gode opskrifter.
    Du er super :)
    Men jeg er en “ gammel” garvet husmor, så jeg er hoppet af igen.
    Mange hilsner
    Lisbeth

  • Elisabeth E.

    Nu er der endelig komme asparges, så jeg er da på ;-) - jeg har ellers lavet mine tarteletter af 3 lag filodej i en muffinsform :-) men nu ser jeg denne og den er jo næsten snyd (på den gode måde) Tak for ide og opskrift.

  • Maiken S.

    Jeg har lige meldt mig ind i Klub Vollmer, og her til aften lavede jeg disse tarteletter. De er virkelig gode. Af rest butterdejen lavede jeg små snack pinde, som du laver i videoen. De var 4-5 mm i bredden, og resultatet blev ret godt 😊 Og derved mindre madspild 😊

  • Ivan S.

    Hej Jesper
    Super video, skal lave det til venner på lørdag, kan man bage tarteletter dagen før og evt. lune dem i ovnen på dagen?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ivan,
      Uha. Jeg vil ikke anbefale det, da du kan risikere nogle lidt bløde tarteletskaller. Fyldet kan du dog godt fryse ned 😌

    • Ivan S.

      Tak for svar, men kan sige det ellers fungerede perfekt. Bagte tarteletterne fredag, opbevarede dem i oven til lørdag aften, hvor de blev lunet på 100g i nogle få minutterne og så serveret til gæsterne som var meget begejstret. Tak for inspiration og opskrift. Bh Ivan

  • Inge T.

    Hej Jesper.
    Super god opskrift, ikke mindst tarteletterne. Køber ikke færdige tarteletter mere.
    Rigtig lækkert med udelukkende kyllingelår, plejer at lave af en hel kylling, men lårene er bestemt meget bedre.
    Har endnu mere mod på at prøve nogle flere opskrifter.
    Vh Inge

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge,
      SKØNT! Det er bare en lækker opskrift og intet slår friske tarteletskaller, når man først har begivet sig ud i den hjemmelavede slags. Nam nam 💪
      Glad for det lykkedes dig og fedt du er frisk på flere udfordringer!

  • Poul V.

    I sovsen bruger jeg muskatnød i stedet for citron

    • Jesper Vollmer

      Hej Poul,
      Det er også lækkert! Tak for tippet til medlemmerne 😁

  • Berit L.

    Hej Jesper,
    Hvad skal æggeblommen bruges til? At pensle butterdejen?
    Mvh Berit

  • Berit L.

    Bare glem mit spørgsmål... jeg så videoen🙄🙄🤣🤣

    • Jesper Vollmer

      Hej Berit
      Ja du så det selv.
      Men jeg vil indrømme, at jeg faktisk er gået væk fra at bruge toppene. Jeg synes, det bliver for meget "brød". Så jeg skærer dem af, og bruger kun bunden.
      Alternativt kan du bage dem, skærer dem over på midten i stedet for, og så få 2 ud af hver. Bare en tanke... Så bliver de bare lidt tyndere.
      Jesper

  • Annie R.

    De ser super lækre ud - jeg vil lave dem som natmad til nytårsaften her om et par dage.
    Kan butterdejs tarteletterne laves evt dagen før de skal fyldes ?
    på forhånd tak

  • Heidi M.

    Kan jeg lave butterdejen færdig dagen før og så blot lune dem i ovnen på selve dagen ? Eller skal jeg serverer dem kolde med varmt fyld ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Undskyld det sene svar.
      Ja det kan du sagtens. De er nemme at varme op igen. Altså alt er jo sjovere friskbagt, men det kan sagtens fungere.
      Jesper

  • Charlotte D.

    Ummm det ser dejligt ud 🥰
    Jeg er nyt medlem fra i dag og følger dig på Insta. Jeg glæder mig til at gå på opdagelse. Dbh Charlotte

  • Knud M.

    Hej Jesper
    Har lavet denne ret mange gange og den giver pote hver gang , men er over lår lige så vel regnet som underlår ?
    Mvh.
    Knud Mauritzen

    • Jesper Vollmer

      Ja de er meget velegnet…
      Det er så lækkert kød.
      Jesper

  • Bettina H.

    På opfordring fra familiens store drenge (voksne ;) skal 2. Juledag selvfølgelig indbefatte tarteletter (harry). De er så gode - aldrig mere færdigkøbte!
    Ps. Der står intet om salt i opskriften - men ved godt det skal til. Mere hvis man ikke ser videoen.
    Pps. Tak for dejligt juleevent med din familie - Maria blev meget glad for din hilsen på pappet til skærebræddet

    • Jesper Vollmer

      Tak hvor er det godt at høre...
      Jeg har hermed bedt folk om at huske, at smage til med salt og peber, når de samler saucen...
      Jesper

  • Annie A.

    Hej Jesper
    Super dejlige tarteletter som jeg lavede i går.
    Helt fint for mig med gulerødder i fyldet.
    Har lige et lille spørgsmål. Bruger du aldrig aspargesvand til sovsen?
    Mvh Annie

    • Jesper Vollmer

      Hej Annie
      Jo det er der faktisk mange, der gør. Så det kan jeg sagtens forestille mig at gøre også.
      Jesper

  • Anni N.

    Hej Jesper
    Tak for opskriften, jeg har lavet den nogle gange, til glæde for alle.
    Her er mit problem jeg vil lave dem søndag til frokost og en af dem der kommer har glutenallergi.
    Har du et forslag til den opbagte sovs, hvad kan jeg bruge i stedet for mel ???
    Det er selvfølgelig 2 år siden, men håber du læser dette og at jeg kan nå at få et svar inden lørdag.
    Jeg vil lave sovs med fyld dagen før , har læst at det ikke var et problem
    (Jeg køber færdige tarteletter uden gluten til den ene )
    Venlig hilsen Anni

    • Jesper Vollmer

      Hej Anni
      Heldigt jeg lige nåede at se din besked før lørdag hvad´? ;)
      Jeg ved, at mange med glutenallergi jævner deres saucer med Maizena. Prøv lige det. Så altså du samler din mælk og bouillon, og smager den til, med de andre ting. Måske smørret er overflødigt, men kunne godt give en rar fedme. Kog op, og lad det simre, mens du jævner med lidt Maizena opløst i vand.
      Lad mig høre, hvordan det går med det...
      Jesper

  • Jette N.

    Hej Jesper
    Jeg skal lave tarteletter til mit barnebarns konfirmation ca 55 gæster
    Hvad vil du anbefale at gøre??
    Lave fyldet færdigt og så fryse ned eller fryse kød og boullion ned hver for sig og samle dagen før
    Hilsen Jette

    • Jesper Vollmer

      Hold da op det er mange tarteletter...
      Men ja til det sidste. Kog, pluk og frys. Bouillon for sig, og så samle dagen før ja...

  • Pia M.

    Hej Jesper
    Min voksne søn ELSKER tarteletter, og i lørdags ville jeg så forkæle ham med dem, da han kom hjem på besøg. Jeg har hidtil brugt Brdr. Price's opskrift, men jeg faldt over din, som bare måtte prøves. Og dét var bestemt en stor succes hos os begge, som helt klart skal gentages. Hold op, hvor var det nemt og bare virkelig lækkert. Det lille touch af citron gør underværker. Også brugen af kyllingelår og butterdej isf. alm. tarteletter var en rigtig god idé og ikke spor besværligt, når man følger din udførlige opskrift. Tak :-)

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.