Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Tarte tatin

4
  • 8 stk. æbler
  • 3 dl. sukker
  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. smør
  • 1 plade butterdej
  • 4 spsk. creme fraiche

Tarte tatin er en fransk klassiker, der er en kage, der er bagt på hovedet. Når den er færdigbagt, vendes den nemlig om, så de smukke æbler kommer til syne... Glæd dig. 

Imens du skræller dine æbler, kan du nemt sætte din sukker over til karamellen. Kom lidt vand ved sukkeret, så er det meget nemmere at styre farven. Når vandet er fordampet fra sukkeret, begynder det stille og roligt at tage farve. Det er vigtigt, at din pande er helt ren, da karamellen ellers vil krystallisere, og du må starte forfra. 

Når karamellen er perfekt, kommer du de halve skrællede og udhulede æbler på med den runde side nedad. Når de har fået lidt farve, trækker du panden fra varmen. 

Når det er kølet lidt af, kommes butterdejen på toppen, og den bages ved 200 grader i ca. 25-30 min.

Med et snuptag vender du kagen om, UDEN at brænde dig på den varme karamel.

Server kagen med creme fraiche eller en lille kugle vaniljeis.  

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

6 kommentarer

  • Jette N. 13. december 2020 kl. 08:51
    Uhmmmmm det var nemt og lækkert😋
  • Marianne J. 10. februar 2021 kl. 23:01
    Ih hvor er den flot, velbekommen.
    Den skal jeg lave.😊
  • Jørgen A. 20. februar 2021 kl. 21:39
    Har lavet tærten her til aften. Fremragende, nemt og masser af Wow-factor
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 10:52
    Wow-factor !

    DET kan jeg li´!

    Jesper
  • Rasmus A. 5. marts 2021 kl. 10:35
    Kan man lave noget af retten dagen inden eller på dagen så når det er dessert tid skal den bare i ovnen?
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 10:44
    Hej Rasmus

    Ja det tænker jeg godt, du kan.

    Jeg ville karamellisere æblerne, og lægge dem i formen/panden. Lade dem køle helt af. Komme den kolde butterdej på, dække det med madfilm, og gemme det på køl til dagen efter. herfra er det bare at smide panden (uden film) 😜 ind i ovnen !

    Det er jo faktisk sådan vi gør i restauranterne med små portionsforme med selvsamme. Du kan sagtens lave dem i små daioleforme / muffinforme med et halvt æble plus karamel i hver plus en udstukket rund plade butterdej på toppen. Kan du se det for dig?

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.