Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Sweet potatoes

4
  • 4 stk. sweet potatoes
  • 300 gram grønne linser
  • 1 stk. bouillonterning
  • 1 spsk. salt
  • 1 gryde vand
  • 1 stk. forårsløg
  • 1 bdt. koriander
  • 0,25 stk. chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • 2 håndfulde grønkål
  • Blandede søde citrusfrugter
  • 2 stk. appelsiner
  • 2 stk. blodappelsiner
  • 1 stk. rød grape
  • 2 stk. mandariner
  • 0,5 stk. pomelo

Tænd ovnen på 190 ° varmluft, og sæt dine skyllede sweet potatoes ind i ca. 1 time. Tjek dem efter 45 min. med en kødnål eller lign. De skal være møre. 

Imens koger du dine linser i vand med bouillon og salt. Der skal være nok vand, til de hele tiden er dækket. Kog dem i ca. 35 min. 

Køl herefter linserne af i rindende koldt vand, mens du rører lidt rundt i dem. Hermed løsner de fleste af de yderste hinder sig, og kan hældes fra løbende. Gør det en 5-6 gange, så du kun har de reelle linser tilbage. Se teknikken i filmen. 

Sigt al vandet fra, og bland dem med det snittede forårsløg og den hakkede chili. Smag til med olie, eddike og sukker og selvfølgelig salt og peber. Lad det stå og trække lidt, mens resten laves klar. 

Skær top og bund af alle citrusfrugterne, og skær skrællen af, så der kun er ren frugtkød at se. Del dem i kvarter, og skær det inderste af midten fra også. Del stykkerne i lidt mindre bidder. 

Pomeloen skal nærmest plukkes mere end den skal skæres. Det kan du også se i filmen. 

Grønkålen plukkes groft fra stilken, Kom den i en stor sigte, og skyl den godt. Herefter hældes der kogende vand ind over den, mens der rystes. Brug en elkedel, en kande eller som her en kogende vandhane, hvis du altså har sådan en ;) 

Når dine sweet potatoes er møre, trykkes de lidt flade, så de flækker, og stænkes med olivenolie og salt. Kom dem i en 225° varm ovn, til de bliver gyldne og sprøde i skrællen. Det tager ca. 15. min. 

Sigt linsesalaten, så saften render fra. 

Anret de varme "kartofler" nederst og drys linsesalaten ind over. Pynt med den grønne kål, og pres lidt citrussaft ud over retten plus lidt ekstra olivenolie. 

Du kan jo sagtens servere en bøf eller kotelet til, men jeg tænker ikke, du behøver det. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

26 kommentarer

  • Bjørn H. 4. februar 2021 kl. 15:13
    Hej Jesper. Når jeg ser videoen på mobilen er kun lykkes mig at få fuld skærm en enkelt gang. Mine mobiltelefoner er henholdsvis Huawei og Samsung, hvad tror du problemet er, kan det være mind tykke fingre eller er skærmen eller programmet ikke sensitivt nok. Da det er et irritationsmoment for mig håber jeg du kan hjælpe
  • Jesper Vollmer 5. februar 2021 kl. 10:22
    Hej Bjørn...

    Vi er i gang med at kigge på det i maskinrummet. Måske kan der rettes lidt til i softwaren derinde.

    Håber det kan hjælpe på det.

    Hvis du ser det på en computer, håbe jeg ikke det er et problem.

    Jesper
  • Lone B. 4. februar 2021 kl. 17:57
    Mums det må prøves 🤗
  • Bjørn H. 5. februar 2021 kl. 14:29
    Det er kun på mobiltelefonen det er et problem, det eneste der sker, er ikokonet skifter farve til blå når jeg aktiverer det. På computeren er problemet ikke eksisterende
    Hilsen Bjørn
  • Annette V. 4. februar 2021 kl. 19:14
    Et superb alternativ til koriander? Vorherre må have været muggen den da det blev skabt😝 😂 🧐
  • Karina B. 11. februar 2021 kl. 14:23
    Jeg brugte persille :)
  • Hellen G. 5. februar 2021 kl. 00:18
    Kan man bruge sherry eddike eller vin eddike i stedet for æbleeddike?
    Har ikke noget
  • Jesper Vollmer 5. februar 2021 kl. 12:42
    Jo sagtens...

    Du kan bruge alle former for eddike. Tag den, du bedst kan li´!

    Jesper
  • Bettina H. 5. februar 2021 kl. 20:48
    Alternativ til koriander? Brønkål? er vel Grønkål? :)
  • Jesper Vollmer 6. februar 2021 kl. 18:52
    Hej Bettina

    Det er hermed rettet... tak for tip !

    Koriander deler jo vandene... Det kan byttes ud med andre bløde krydderurter såsom kørvel, citronverbena, basilikum, merian etc.

    Jesper
  • Trine K. 6. februar 2021 kl. 09:17
    Et mere generelt spørgsmål :-) Kan man ikke samle opskrifter efter egne favoritter? Jeg tænker på, at man under den enkelte opskrift kan trykke på et hjerte/stjerne whatever, hvorefter man laver sin egen favoritsamling. Så er de også nemmere at finde frem igen.
  • Jesper Vollmer 6. februar 2021 kl. 18:45
    Hej Trine

    Det var da en god idé. Det må jeg kigge på...

    Jesper
  • Britt R. 17. marts 2021 kl. 11:39
    Den knap har jeg også ledt efter ;-)
  • Pia B. 7. februar 2021 kl. 08:55
    Hejsa. Jeg er meldt til arrangementet i aften, men hvad skal jeg mon købe ind?
    Pia
  • Jesper Vollmer 7. februar 2021 kl. 08:59
    Hej Pia

    Der er en fin liste i alle de skrivelser, du har læst om arrangementet 😜

    Du kan også bare åbne "Pasta og Kødboller" her inde, og så købe du ind til det.

    Jesper
  • Stine M. 12. februar 2021 kl. 12:01
    Så dig lave retten i Go' Morgen i dag - det må prøves! Har du et tip til et alternativ til grønkål? Jeg er ikke super fan...
  • Jesper Vollmer 14. februar 2021 kl. 16:45
    Hej Stine

    Har du prøvet palmekål eller sortkål som den også bliver kaldt?

    Jesper
  • Nete A. 13. februar 2021 kl. 18:01
    Endnu en fantastisk opskrift 🤩 hold nu op det smagte godt
  • Gun-Lis P. 16. februar 2021 kl. 20:05
    Hej Jesper!

    Har lavet denne ret, en stor portion. Smager herligt. Måske dumt spørgsmål, men kan jeg spise resten dagen efter. Tænker om grønkålen skal sammenlignes med persille, som ikke skal spises.
  • Jesper Vollmer 17. februar 2021 kl. 00:00
    Det kan du sagtens...

    Jesper
  • Vibeke S. 8. marts 2021 kl. 20:59
    Nøøøøj, det er velsmag i tonsvis. Jeg syntes opskriften lød lidt fesen, men har lige spist en portion og det bliver også aftensmaden i morgen....ikke fordi der er rester :)
    Brugte Beluga linser, men det gjorde det ikke ringere.
  • Jesper Vollmer 9. marts 2021 kl. 15:07
    Du ka´ selv være fesen Vibeke 😜

    Godt du tog chancen så hva´?

    Nyder at du nød den !

    Jesper
  • Vibeke S. 9. marts 2021 kl. 20:56
    :) Så kan jeg lære det :)
  • Britt R. 25. marts 2021 kl. 19:31
    Du skriver 1 spæk sukker, men siger en tsk sukker? Jeg har været med nogle uger, og er vildt begejstret - men bliver lidt forvirret, når opskrift og video ikke passer ;-D. Brugte du 300 g linser? synes mine fylder meget mere.....
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 15:07
    Hej Britt

    Så er det rettet til. Det skal jo passe til det jeg siger.

    Tak for tippet.

    Jesper
  • Janni M. 15. maj 2021 kl. 10:00
    Hej!
    Hvorfor hælder kogen vand over grønkålen, hvilken effekt har det?

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.