Ingredienser
Fyldet
1 kg. svampe (hvad du bedst kan lide)
1 stk. skalotteløg
3 fed hvidløg
1 håndfuld persille
500 gram spinat
1 stk. skalotteløg
1 tsk. hvidløgsolie (revet hvidløg i olivenolie)
2 spsk. smør
8 stk. lasagneplader
Mornaysauce
50 gram smør
50 gram hvedemel
7,50 dl. mælk (måske 1 liter)
100 gram Comté eller Gruyere ost
1 tsk. revet muskat
Gremolata
1 håndfuld persille, hakket
0,50 stk. citron, skallen
1 tsk. revet hvidløg
1 håndfuld panko
2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Fyldet:
- Ordn svampene ved at børste dem fri for urenheder, og bræk/skær dem i grove brud.
- Steg dem hårdt af i 50/50 olie og smør sammen med løget og smag til med hvidløgsolien sammen med salt, peber og persille.
Spinaten:
- Sautér spinaten af i en gryde i smør, og smag til med salt, peber og hvidløgsolien.
- Dræn det i en sigte.
Mornaysauce:
- Smelt smør, og bag det sammen med melet i en gryde.
- Pisk mælken ved ad to omgange, og juster konsistensen, som du kan lide den bedst.
- I med osten, og lad den smelte ud i. Smag til med salt, peber og muskat.
Gremolata:
- Hak persille og hvidløg. Riv citronskallen, og saml det hele med panko og 1-2 spsk. olivenolie.
Samlingen:
- Læg nu svampe, spinat og sauce i lag mellem pastapladerne, som jeg gør i filmen.
- Afslut med sauce og gremolata, der drysses generøst ud over toppen.
- Bag ved 200° i ca. 20-30 min.