Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Svampe risotto

4
  • risottoen
  • 3 håndfulde blandede svampe her: champion, bøgehatte, østershatte, kantareller, og tragtkantareller
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. hakket persille
  • 200 gram risottoris (Aborio)
  • 1 glas hvidvin
  • 2 liter bouillon
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • Gremolata
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. citron, skallen
  • 1 dl. olivenolie

Svampene ordnes ved at børste dem fri for jord. Hvis du kan, så undgå at skylle dem, da de vil blive for våde og svære at stege. 
Når der er godt med varme på panden, kommes både olie og smør på, som der steges hårdt i. Giv svampene godt med farve, og tilsæt løg til sidst. Lad dem stege lidt med, og smag til med hvidløgsolie (revet hvidløg i olivenolie) og salt, peber og persille. 

Tag svampene af varmen, og i samme gryde (uden at rense den) kommes lidt mere olivenolie i, og risene sauteres lidt af, så de ændre farve fra mat hvid til transparent. 
På med vinen nu, og skru ned for varmen, så det simre og ikke bulderkoger. 

Bouillonen varmes op, og spædes lidt ad gangen, indtil risene er færdige. 

Imens hakkes persille, citronskal og hvidløg sammen til Gremolata. Dæk med olivenolie. 

Tilbage med svampene i gryden til risene og smag til med parmesan, Gremolata og salt og peber.

Det er vigtigt, at risottoen ikke er for tør. Husk at risene gerne vil fortsætte med at suge væde, så man kan nemt gøre den for tør. Den skal flyde let ud, når du hælder den op på tallerkenen.

Drys med ekstra Gremolata og parmesan...  

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

7 kommentarer

  • Jeanette D. 5. februar 2021 kl. 22:37
    Hej Jesper
    Hvor mange personer er dine opskrifter til? Fx denne risotto?
  • Jesper Vollmer 6. februar 2021 kl. 18:47
    Hej Jeanette

    De er som regel til 4 pers. Det er den her også.

    Vi er ved at implementerer en mængdeomregner i alle opskrifter, så det ser du snart i klubben.

    Jesper
  • Anne B. 28. februar 2021 kl. 22:26
    Mums den er lækker!
  • Anne B. 4. marts 2021 kl. 09:56
    En superlækker risotto også selv om jeg kun havde brune markchampignon.
  • Jesper Vollmer 4. marts 2021 kl. 13:12
    Hej Anne

    Det smager helt sikkert godt, kun med markchampion...

    Tak fordi du deler...

    Jesper
  • Lillian M. 15. september 2021 kl. 09:43
    Hej Jesper

    Er det hønsebouillon eller grøntsagsbouillon du bruger?
    Jeg glæder mig til at prøve opskriften med nyhøstede Karl Johan 😊
    Vh Lillian
  • Jesper Vollmer 15. september 2021 kl. 10:26
    Hej Lillian,

    Det er klassisk grøntsagsbouillon.

    Lyder søreme lækkert! Lad mig høre hvordan det går 😝

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.