Svampe risotto

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Risottoen

  • 3 håndfulde blandede svampe her: champion, bøgehatte, østershatte, kantareller, og tragtkantareller

  • 1 spsk. olie

  • 1 spsk. smør

  • 1 stk. skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 3 spsk. hakket persille

  • 400 gram risottoris (Aborio)

  • 1 glas hvidvin

  • 2 liter bouillon

  • 1 håndfuld revet parmesan

  • Gremolata

  • 1 håndfuld hakket persille

  • 1 fed hvidløg

  • 1 stk. citron, skallen

  • 1 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

Svampene ordnes ved at børste dem fri for jord. Hvis du kan, så undgå at skylle dem, da de vil blive for våde og svære at stege. 
Når der er godt med varme på panden, kommes både olie og smør på, som der steges hårdt i. Giv svampene godt med farve, og tilsæt løg til sidst. Lad dem stege lidt med, og smag til med hvidløgsolie (revet hvidløg i olivenolie) og salt, peber og persille. 

Tag svampene af varmen, og i samme gryde (uden at rense den) kommes lidt mere olivenolie i, og risene sauteres lidt af, så de ændre farve fra mat hvid til transparent. 
På med vinen nu, og skru ned for varmen, så det simre og ikke bulderkoger. 

Bouillonen varmes op, og spædes lidt ad gangen, indtil risene er færdige. 

Imens hakkes persille, citronskal og hvidløg sammen til Gremolata. Dæk med olivenolie. 

Tilbage med svampene i gryden til risene og smag til med parmesan, Gremolata og salt og peber.

Det er vigtigt, at risottoen ikke er for tør. Husk at risene gerne vil fortsætte med at suge væde, så man kan nemt gøre den for tør. Den skal flyde let ud, når du hælder den op på tallerkenen.

Drys med ekstra Gremolata og parmesan...  

Billeder fra opskriften

IMG_5195.jpg

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Jeanette D.

    Hej Jesper
    Hvor mange personer er dine opskrifter til? Fx denne risotto?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jeanette
      De er som regel til 4 pers. Det er den her også.
      Vi er ved at implementerer en mængdeomregner i alle opskrifter, så det ser du snart i klubben.
      Jesper

  • Anne B.

    Mums den er lækker!

  • Anne B.

    En superlækker risotto også selv om jeg kun havde brune markchampignon.

    • Jesper Vollmer

      Hej Anne
      Det smager helt sikkert godt, kun med markchampion...
      Tak fordi du deler...
      Jesper

  • Lillian M.

    Hej Jesper
    Er det hønsebouillon eller grøntsagsbouillon du bruger?
    Jeg glæder mig til at prøve opskriften med nyhøstede Karl Johan 😊
    Vh Lillian

    • Jesper Vollmer

      Hej Lillian,
      Det er klassisk grøntsagsbouillon.
      Lyder søreme lækkert! Lad mig høre hvordan det går 😝

  • Inge T.

    Så lækker en ret og nem (sagde manden der stod ude i kulden og lavede den på grillen). Tilførte lidt lækkert bacon

    • Jesper Vollmer

      Lyder dejligt!!
      Glad for at I kunne lide den :)
      Jesper

  • Per M.

    Kan man lave en god risotto uden ost?

    • Jesper Vollmer

      Det kan du godt ja. Jeg ville creme den op med evt. creme fraiche eller smør og fløde.
      Men hvis det er for at holde den vegansk, kan du sagtens holde den på ren grøntsagsbouillon, men så får den bare ikke cremetheden. Smagen kan sagtens blive rar alligevel.
      Jesper

    • Per M.

      Tak for svar. 🙏
      Det er fordi min skønne hustru ikke spiser ost, på grund af smagen. 😊

    • Per M.

      Tak for svar. 🙏
      Det er fordi min skønne hustru ikke spiser ost, på grund af smagen. 😊

  • Lisbeth A.

    Hej Jesper
    Min datter er vegetar og spiser ikke parmesan grundet osteløben. Hvilken ost kan man i stedet bruge?
    Glædelig jul🎄
    Mvh
    Lisbeth😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Jeg er ikke bekendt med, hvilke oste der ikke har den osteløbe, din datter ikke kan tåle. Håber, du kan finde svaret et sted, du ville lede normalt som hjælp til alternativer...
      Parmesanen tilfører cremethed og selvfølgelig smag. Det er det ost gør i en risotto.
      Jesper

  • Lisbeth A.

    Tak for dit svar. Tror du, at cheddar kan gøre det hvad angår smag og konsistens?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.