Stegt flæsk

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Stegt flæsk

  • 20 stk. flæsk

  • Kartoflerne

  • 500 gram små kartofler

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 stk. hvidløg, helt

  • 1 håndfuld salt

  • Persillesovsen

  • 3 spsk. smør

  • 3 spsk. hvedemelmel

  • 1 liter mælk

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 håndfuld persille, hakket

Fremgangsmåde

Sæt kartoflerne over og koge først sammen med hvidløg, citron og salt. Kog dem kort, og lad dem trække færdigt i det varme vand, mens resten laves. 

Steg flæsket på panden, og vend det ofte, så får det den flotteste stegning. Mit flæsk fra slagteren havde ligget i et helt stykke natten over i en 10% saltlage. Altså 100 g. salt til 1 liter vand, kog op og køl ned. Lad flæskestykket ligge helt i lagen på køl natten over, hvis du vil smage det som let sprængt flæsk. Ellers køber du bare helt alm. flæsk i supermarkedet. Men du kan godt smage forskel. 

Vend og drej det på panden, til det har den stegning, du / I bedste kan li´. Krydr med lidt salt, mens de er varme. 

Sovsen laver du ved at smelte smørret, i med melet og "bag" det lidt i gryden. Kom mælken på af 3-4 omgange. Få pisket klumperne ud hver gang der kommes ny mælk på. I med den hakkede persille, og smag til med salt, peber og citronsaft. 

Når du anretter, så drys lidt ekstra persille ud over det hele. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 04 22 Kl. 13.08.46

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Brian R.

    Altid skønt med inspiration, tak for det.
    Jeg har ikke prøvet at lave stegt flæsk på panden, jeg laver det altid på grillen, året rundt.
    Jeg syntes bare det smager meget bedre, jeg bruger en blanding af grillkul og briketter.
    Jeg syntes altid den opbagte sovs er lidt kedelig. Hvad gør jeg forkert, da jeg syntes den er tung og smager af mel og lidt klistret i munden? Håber du har et tip til at gøre den bedre

    • Jesper Vollmer

      Hej Brian
      Lyder lækkert med grillen. Det må jeg prøve.
      Mht. sovsen, så er tippet her, som jeg også snakker om i filmen, at "bage" sin opbagning godt af i gryden, inden mælken kommer på. Det fjerner meget af melklistersmagen. Når den er færdig, skal den gerne stå på helt lavt blus og småsimre i mindst 15 min. Herved fjerner du også lidt velsmag. Juster løbende med mere mælk, så den ikke bliver for tyk.
      Jeg laver den nok også tyndere end de fleste, da jeg bedre kan lide konsistensen på tallerkenen, for den vil altid blive tykkere, når den bliver kølet lidt af !
      Jesper

    • Lisa H.

      I eksempelvis Webers grillholder til stegeflæsk på grillen.... de bliver super sprøde ... MUMS de blir´ gode.

    • Brian R.

      Det nemmeste er med en flæskeholder, kan desværre ikke vise billeder, men find mit opslag på instragram, der viser jeg holderen jeg bruger.

  • Ann-Mari S.

    Nøjjjjj hvor ser det bare så lækkert ud. Sikke noget mumset flæsk, kan godt betale sig at gå til slagteren. Må ud til Rønhaveslagteren her udenfor Sønderborg og se om han har lige så lækkert flæsk (det har han, han er go’) og så skal der laves stegt flæsk med persillesauce. Velbekomme😘♥️

    • Lisa H.

      Brian vi har en flæskeholder..... kan ikke undværes 😁

  • Heidi D.

    Nu er jeg nysgerrig, eller videbegærlig om du vil.
    For vi laver også stegt flæsk og persille sauce her hjemme, men jeg panere modsat dig flæsken.
    derfor når jeg nu ser dit, tænker jeg bliver det ikke let tørt?

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Jeg får det ikke tørt nej. Tricket med at vende det ofte på panden er, at man så nemt kan styre stegningen. Du kan også gøre det i ovnen, men sås skal du bare tage de tyndeste stykker ud før de tykkere, da de jo selvfølgelig bliver hurtigere færdige.
      Jeg kan godt lide lidt knasende og sprødt flæsk, min store søn elsker det lidt "gummi-agtigt"
      Det kan man nemt styre på panden.
      Jeg er bange for, at det "kun" er paneringen der bliver sprød og ikke selve kødet... Men det er nok bare om lige at prøve det af.
      Jesper

    • Vibeke F.

      Men så hedder det ikke stegt flæsk, men paneret flæsk. 2 forskellige middagsretter😀

    • Vibeke F.

      Det skulle have været svar til Heidi 🍀

  • Kirsten H.

    Ser lækkert ud 😁👍Det skal jeg prøve. Laver altid stegt flæsk i ovnen, men syntes det bliver tørt. Nyder at se dig lave mad og bliver så inspireret.

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten
      Tak for en sød besked...
      Du skal nuppe de tyndeste skiver ud før de tykkere i ovnen. Tag dem ud, når de er perfekte.
      Jeg tror nu dog, at du får mere saftige stykker, hvis de som her, ligger og simre i eget fedt...
      Du har jo så dog stegesoen at slås med...
      Jesper

  • Hanna P.

    Kan det steges dagen før, man skal bruge det (til gæster) ? Skal der ikke rødbeder til ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Nej det ville jeg ikke gøre. Så tror jeg, at du får svært ved at holde det saftigt. Men hvis du har flere riste til ovnen, så steg det der i flere lag. Derved kan du stege mange flere ad gangen fremfor på panden...
      Jesper

  • Ole F.

    Tak, ser rigtig lækkert ud.
    Måske jeg husker forkert, men flæsk/svinebryst i dag er ofte et meget tyndt stykke kød, og blir små ministykker flæsk når det er tilberedt.
    Er det en anden udskæring end førhen ? Dine stykker ser jo lækre ud.
    PS: Så i Masterchef at de smider opbagningen i ovnen inden væske kommes i.
    Er det ikke bare for at være lidt smart? (og spild af ovnplads)

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      Ja jeg har flottet mig lidt her med flæsk fra slagteren. Det er brystflæk derfor ribbenene på enkelte af stykkerne, men det er det samme stykke men oftest tyndere stykker i supermarkedet. Har du læst ugebrevet? Der beskriver jeg det lidt...
      Udover det er fra Slagter Lund, så har de også letsaltet det. Det giver en skøn smag og lidt mere saftighed, da det jo en en sprængning, det er udsat for...
      Jesper

  • Vibeke S.

    Hvor læser man ugebrevet?

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Det burde du få med posten hver torsdag !
      Hvis ikke du fik det i torsdags, så send mig lige en mail med din, så går jeg ind og kigger i systemet !
      Jesper

  • Joan S.

    Ugebrevet?????
    Det har jeg ikke fået.

    • Jesper Vollmer

      Joan send mig lige en mail, så kigger jeg i systemet...
      Jesper

  • Joan S.

    joansmail@privat.dk
    Modtager meget gerne Ugebrev

  • Inger M.

    Ugebrevet kender jeg ikke til. Det eneste jeg får er fakturaen
    Kh Inger
    Mail ingertmelchior@gmail.com

  • Pernille B.

    Hvorfor er det at du kommer hvidløg i vandet når du skal koge kartofler ?
    Har aldrig hørt om det før så kunne godt tænke mig at vide hvad det helt præcist ggiver og hvorvidt det er noget du altid tilsætter.
    På forhånd tak.
    Pernille

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Det er ikke altid, men til små og gerne nye kartofler, smager det bare pis´ godt ;)
      Jeg spiser ikke sleve hvidløget bagefter, men lader det bare give smag til kartoflerne.
      Jesper

  • Birthe H.

    Ugebrevet har jeg desværre hellere ikke modtaget. Ser frem til at modtage det. Pft.

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe
      Kommer det stadig ikke frem? Måske er du kommet til at Unsubscribe ugebrevet.
      Send mig en mail på hej@jespervollmer.dk så løser vi det...
      Jesper

  • Leif P.

    Jeg kunne tænke mig, at servere stegt flæsk til gæster, men vil gerne stege det om formiddagen, hvordan skal jeg opvarme det grader i ovnen og hvor længe ?
    Hilsen Konen

    • Jesper Vollmer

      Hej Leif
      Jeg ville nok hellere stege det i ovnen i sidste øjeblik, men så gerne på flere riste. Det er svært at varme dem op, uden de bliver tørre... Måske er det bare fordi, jeg aldrig selv har prøvet det ;)
      Jesper

  • Susanne N.

    Hej Jesper
    Jeg stolede på dig mht kartofler og salt mængde samt hvidløg og citron. Jeg har aldrig smagt bedre kartofler 😉 tusind tak. PS flæsk og sovs var selvfølgelig perfekt.
    Tak for dig 🥰

  • Susanne N.

    Hej Jesper
    Jeg stolede på dig mht kartofler og salt mængde samt hvidløg og citron. Jeg har aldrig smagt bedre kartofler 😉 tusind tak. PS flæsk og sovs var selvfølgelig perfekt.
    Tak for dig 🥰

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne,
      Det gør mig bare glad at høre! Godt arbejde med flæsk, sovs og kartoflerne 😉😍

  • Mette F.

    Hej Jesper
    Er vild med stegt flæsk.
    De sidste mange har jeg lavet det i ovnen, syntes det var hurtigere, når man er mange.
    Har alligevel aldrig præsteret, at lave det så godt, som min gamle mor.
    Førhen, kunne man jo købe letsaltet spæk, det vendte hun i mel og stegte på panden.
    Nu tror jeg næsten , jeg har fundet “fidusen”😅.
    Din opskrift med saltlagen og så stege det på panden…
    Har lige været igang, men måtte ty til ovnen, da min pande er noget l….
    Dem jeg fik lavet på panden, uhmmm, var så gode, men hængte desværre i, så skal ud og have en ny pande.
    Tusind tak for opskriften…

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette,
      Ja det kan til tider være svært at komme efter mors gamle opskrifter! haha 🤪
      Jeg er glad for det lykkedes til at komme ud med at tilfredsstillende resultat. Godt kæmpet på trods af en l*** pande.
      Det er mig som takker.

  • Mette F.

    Der skulle stå “ de sidste mange år”😂

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.