Ingredienser
Stegt flæsk
20 stk. flæsk
Kartoflerne
500 gram små kartofler
0,50 stk. citron, saften
1 stk. hvidløg, helt
1 håndfuld salt
Persillesovsen
3 spsk. smør
3 spsk. hvedemelmel
1 liter mælk
0,50 stk. citron, saften
1 håndfuld persille, hakket
Fremgangsmåde
Sæt kartoflerne over og koge først sammen med hvidløg, citron og salt. Kog dem kort, og lad dem trække færdigt i det varme vand, mens resten laves.
Steg flæsket på panden, og vend det ofte, så får det den flotteste stegning. Mit flæsk fra slagteren havde ligget i et helt stykke natten over i en 10% saltlage. Altså 100 g. salt til 1 liter vand, kog op og køl ned. Lad flæskestykket ligge helt i lagen på køl natten over, hvis du vil smage det som let sprængt flæsk. Ellers køber du bare helt alm. flæsk i supermarkedet. Men du kan godt smage forskel.
Vend og drej det på panden, til det har den stegning, du / I bedste kan li´. Krydr med lidt salt, mens de er varme.
Sovsen laver du ved at smelte smørret, i med melet og "bag" det lidt i gryden. Kom mælken på af 3-4 omgange. Få pisket klumperne ud hver gang der kommes ny mælk på. I med den hakkede persille, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Når du anretter, så drys lidt ekstra persille ud over det hele.