
Rullepølse
Svineslaget skal sprænges som det første. Dvs. det skal saltes, så det bliver saftigt og flot lyserødt. Noge slagtere bruger nitrit også, for at få en endnu flottere farve. Hvis du vil det, skal du erstatte 1/3 af saltet med nitritsalt.
Kog alt op
19 kommentarer
Jesper
Jeg synes nu ikke, det grissede så meget. Det røg jo bare i bakken.
Så har du vidst ikke set filmen ;) Jeg lægger dem bare i, fuldstændigt som de er.
Hvor længe kan rullepølsen holde sig i køleskabet, hvis man vakuumpakker den?
Et lille tip, - jeg blender altid løg og persille til en grød, som jeg smører på slaget. Så er det meget nemmere at rulle den.
Rigtig længe - flere uger. Hvis den kun er tildækket med film, så er det 5-6 dage.
Den skal bare helst ikke begynde at fedte. Man kan til fordel dele den op og fryse den, og så tage et stykke ud og tø på, når du skal bruge det 😊
Ja det skal den inden den bliver lavet 😊
Det er en rigtig fin rullepølse, men den er presset forkert. Det er vigtigt at rullepølsen ligger rigtigt i formen, og efterfølgende når den bliver presset. Samlingen skal være enten øverst eller nederst så hænger skiven bedre sammen. På den afbillede rullepølse er samlingen i siden.
I ønskes alle en god jul og et godt nytår-
Bh. Bjørn Hvorup
Alle opskrifter jeg er stødt på, gør de meget ud af at sige, at samlingen skal være i siden. Men jeg må prøve det andet også…
Tak for tip.
Glade hilsner Elisabeth
Dejligt at høre, at den smagte godt.
Lod du den trække en times tid i lagen efter kogningen? Det hjælper lidt på tilberedningen i forhold til mørhed.
Der var faktisk en, der skrev til mig om, at han altid laver samlingen i midten og ikke i siden, som jeg gør. Der sagde han, hjalp på at samlingen blev endnu bedre. Prøv det. Pressede du den hårdt nok?
Håber den bliver endnu bedre næste gang.
Jesper
Sikke en skøn besked!
Er glad for at du kan lide opskriften, synes faktisk også selv det er den bedste version ;)
Jesper
Skriv kommentar