Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Rullepølse og du får hele opskriften. Bliv medlem

Rullepølse

Svineslaget skal sprænges som det første. Dvs. det skal saltes, så det bliver saftigt og flot lyserødt. Noge slagtere bruger nitrit også, for at få en endnu flottere farve. Hvis du vil det, skal du erstatte 1/3 af saltet med nitritsalt.  Kog alt op ...

19 kommentarer

  • Magnus A. 9. december 2021 kl. 15:42
    Samme opskrift, hvis der bruges lammeslag ?
  • Jesper Vollmer 10. december 2021 kl. 18:24
    Ja fuldstændig. Husk at lade noget af fedtet sidde.

    Jesper
  • Hellen G. 9. december 2021 kl. 23:32
    Fryseegnet ?
  • Jesper Vollmer 10. december 2021 kl. 18:23
    Ja meget…
  • Else A. 11. december 2021 kl. 15:02
    Når jeg lægger rullepølse under pres kommer jeg et stykke bagepapir i pressen og pakker om kødet. Så slipper man for alt for meget naseri i køleskabet.
  • Jesper Vollmer 11. december 2021 kl. 16:09
    Smart… nogen kommer den i en plastikpose…

    Jeg synes nu ikke, det grissede så meget. Det røg jo bare i bakken.
  • Else A. 16. december 2021 kl. 12:13
    Ja, selvfølgelig - du har helt ret. Lige nu har jeg en rullepølse klar til at blive kogt - det er nemt med din video. Min slagtet havde både sprængt kødet og skåret slaget til.
  • Elise I. 16. december 2021 kl. 00:00
    Jeg har aldrig lavet noget med husblas så jeg er i tvivl om det skal blødes op eller om jeg bare lægger det på eller om det kan undværes
  • Jesper Vollmer 22. december 2021 kl. 15:42
    Hej Elise,

    Så har du vidst ikke set filmen ;) Jeg lægger dem bare i, fuldstændigt som de er.
  • Lillian M. 17. december 2021 kl. 09:49
    Hej
    Hvor længe kan rullepølsen holde sig i køleskabet, hvis man vakuumpakker den?
    Et lille tip, - jeg blender altid løg og persille til en grød, som jeg smører på slaget. Så er det meget nemmere at rulle den.
  • Jesper Vollmer 22. december 2021 kl. 15:43
    Hej Lillian,

    Rigtig længe - flere uger. Hvis den kun er tildækket med film, så er det 5-6 dage.
    Den skal bare helst ikke begynde at fedte. Man kan til fordel dele den op og fryse den, og så tage et stykke ud og tø på, når du skal bruge det 😊
  • anita l. 17. december 2021 kl. 15:13
    Skal den ligge i lage i køleskabet?
  • Jesper Vollmer 22. december 2021 kl. 15:43
    Hej Anita,

    Ja det skal den inden den bliver lavet 😊
  • Bjørn H. 23. december 2021 kl. 17:42
    Hej med jer.
    Det er en rigtig fin rullepølse, men den er presset forkert. Det er vigtigt at rullepølsen ligger rigtigt i formen, og efterfølgende når den bliver presset. Samlingen skal være enten øverst eller nederst så hænger skiven bedre sammen. På den afbillede rullepølse er samlingen i siden.

    I ønskes alle en god jul og et godt nytår-
    Bh. Bjørn Hvorup
  • Jesper Vollmer 24. december 2021 kl. 09:09
    Hej Bjørn

    Alle opskrifter jeg er stødt på, gør de meget ud af at sige, at samlingen skal være i siden. Men jeg må prøve det andet også…

    Tak for tip.
  • Elisabeth B. 20. januar 2022 kl. 22:38
    Jeg lavede rullepølsen blot med masser af peber lidt allehånde og godt med løg. Jeg huskede gelatinen. Kødet sprængtes i 24 timer og simrekogtes i 2,5 timer. I pres natten over. Smagen var lækker, og vi var mægtigt glade, ..men jeg kunne godt tænke mig ,at den hang lidt bedre sammen. Er der forskel på husblas? Og kan man påvirke mørheden i kødet? Er der noget man kan gøre der?
    Glade hilsner Elisabeth
  • Jesper Vollmer 22. januar 2022 kl. 17:47
    Hej Elisabeth

    Dejligt at høre, at den smagte godt.

    Lod du den trække en times tid i lagen efter kogningen? Det hjælper lidt på tilberedningen i forhold til mørhed.

    Der var faktisk en, der skrev til mig om, at han altid laver samlingen i midten og ikke i siden, som jeg gør. Der sagde han, hjalp på at samlingen blev endnu bedre. Prøv det. Pressede du den hårdt nok?

    Håber den bliver endnu bedre næste gang.

    Jesper
  • Elise I. 22. januar 2022 kl. 01:56
    Det er den bedste rullepølse jeg til dato har lavet tak for opskriften det bliver ikke sidste gang
  • Jesper Vollmer 24. januar 2022 kl. 18:15
    Hej Elise

    Sikke en skøn besked!

    Er glad for at du kan lide opskriften, synes faktisk også selv det er den bedste version ;)

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 19 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)