Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Rodfrugts-flan

4
  • flan
  • 1 stk. knoldselleri
  • 2 stk. bagekartofler
  • 3 stk. små sweet potatoes
  • 5 stk. gulerødder
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. sal og lidt peber
  • 2 dl. piskefløde eller mælk
  • 8 stk. æg (et pr. dl. puré)
  • 2 spsk. smør til smøring
  • 1 håndfuld rasp
  • brunet smør
  • 200 gram smør
  • 0,5 stk. citron, saften
  • 1 nip salt
  • salaten
  • 1 håndfuld snittet spidskål
  • 1 smule spirer (her hvidløgsspirer)

Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem i smørret, og krydr med salt og peber. 

Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre nok til at blende med fløden. 

Blend og justér konsistensen nu med lidt vand eller mælk. Det skal smages ekstra godt til med salt og peber, og det skal smage af lidt for meget, fordi det skal nu blandes med 1 æg pr. deciliter, hvorved smagen jo "tyndes" lidt... Pisk det godt sammen. 

I en form eller et fad, smør dit fad eller form med blødt smør, og drys det med rasp. 

Kom nu massen ned i fadet, og bag det hele ved 180 grader i 30-40 min. 

Imens den bager, kan du lave den brunede smør, ved at smelte, og piske i smørret, til vallen bruner, og der dufter af nødder. Lad den køle lidt af, og smag til med citronsaft og salt. 

Snit spidskålen helt fint, og vend lidt af det brunede smør i og citronsaft. 

Anret den luftige flan med den spøde kål og den lune brunede smør. 

Det er en skøn ret i sig selv, men er også super godt tilbehør til kød eller fiskeretter ! 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

18 kommentarer

  • Mai-Britt C. 10. september 2020 kl. 14:32
    Det ser godt nok lækkert ud. Hvor køber man hvidløgs spire henne eller kan man lave dem selv.

    Det skal helt sikkert prøves. 😋😋😋
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 13:13
    Hej Mai-Britt

    Jeg købte bare mine i Brugsen, men det er helt sikkert noget, du kan finde til selvspiring også. Er det noget du leger med i forvejen? Det er ret hyggeligt. Jeg har gjort det en del. Tjek dem her: https://tinygardens.dk

    Jesper
  • Inge C. 10. september 2020 kl. 15:37
    Wauw, er i fuld gang, glæder mig til at smage til en rest kylling 😋
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 13:14
    Det er det også perfekt til...

    Husk nu, at det kan være alt muligt, og ikke kun de ting, jeg brugte.

    Jesper
  • Lis B. 10. september 2020 kl. 17:14
    Det ser godt ud, kan jeg bruge til min svigerdatter i weekenden, hun spiser ikke kød, så det må da være noget for hende
    Hilsen Lis
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 13:14
    Hej Lis

    Det vil hun elske. Det er saftigt, og så mætter det helt vildt.

    Jesper
  • Victoria A. 8. oktober 2020 kl. 22:39
    ja det skal prøves 👏🏻
  • Tina H. 10. september 2020 kl. 18:30
    Hej jesper - kan du oplyse hvor mange portioner der er beregnet til?
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 13:17
    Hej Tina

    Her vil der være rigeligt til 4-6 pers.

    Hvis du ser filmen, kan du se, at jeg faktisk ikke engang bruger hele mængden af puré. Men den kan du bruge til enten en suppe, eller en pastaret etc.

    Jesper
  • Gitte M. 11. september 2020 kl. 16:49
    Hej Jesper
    Retten ser skøn ud. Bemærkede også din bageplade (med kant) - har ledt efter tilsvarende i løs indkøb. Ved du hvor de kan købes?
    Tak for inspiration og altid dejlig hygge stemning.
    Gitte
  • Jesper Vollmer 13. september 2020 kl. 10:55
    Hej Gitte

    Tak for roserne...

    Bagepladen er fra HAY. Den fås i flere størrelser. De er super fine.

    Jesper
  • Anna M. 12. september 2020 kl. 19:18
    Hej Jesper
    Tak for en dejlig opskrift , jeg havde nogle rødbeder i skuffen, de kom lige med, en rigtig dejlig ret, den kommer på menuen igen.
    Tak for god inspiration .
    Mvh Anna Marie Jæger
  • Jesper Vollmer 13. september 2020 kl. 10:56
    Perfekt Anna

    Blev den så ikke flot i farven med rødbederne i ?

    Jesper
  • Anna M. 13. september 2020 kl. 19:47
    Hej
    Jo det blev en flot rød farve.
    Vh Anna Marie
  • Birthe N. 13. september 2020 kl. 12:00
    Har prøvet i dag,har lavet dem i phillips Air fr. i portionsforme, kan også lade sig gøre, smager godt. 😋
  • Jesper Vollmer 14. september 2020 kl. 12:47
    Det lyder smart... har dog aldrig selv prøvet sådan en. Men spændende...

    Jesper
  • Lone 26. september 2020 kl. 20:35
    Har lavet den til aften i dag....Nøj, den smagte godt 😋. Både min mand og jeg var vilde med den luftige konsistens som samtidig var fuld af smag. Jeg havde netop lavet æblesmør og det passede helt perfekt til som lidt ekstra tilbehør.
  • Jesper Vollmer 29. september 2020 kl. 14:11
    For Søren da Lone...

    Det er lækkerier at høre på det der ☺️

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.