Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Rabarber trifli

4
  • Rabarberkompot
  • 1 bundt rabarber
  • 1 håndfuld sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. vand
  • Crumble
  • 180 gram hvedemel
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør i tern
  • creme
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 spsk. vaniljesukker

Selvfølgelig er det kompotten, du starter med. Den skal jo køle ned.

Snit rabarberne i små stykker, og skyl dem i rigeligt vand. Lad urenhederne falde til bunds, og løft rabarberne op i en gryde. Kom sukker og vanille i gryden, og lad det simre i 5-10 min. 

De tre ingredienser til din crumble samles i en skål. Brug fingrene til at snudlre det hele sammen til en gruslignende konsistens. Bred det ud på et stykke bagepapir, og bag det ved 170 grader i 12-15 min. til det er lækkert gyldent. Du kan evt. røre lidt rundt undervejs, så alt får samme farve. 

Pisk fløden meget let stiv med sukker og vanille. 

Alle tre afkølede ting samles nu enten i én stor eller flere små skåle i lag. 

Alternativt kan du sætte tingene ind på bordet i hver sin skål, som folk så selv kan tage fra. Hvis du gør det, er det nemmere at gemme alle delene, hvis der skulle blive noget tilbage. Så ligger din crumble ikke og bliver helt blød af fugten fra kompot og fløde. 

Men mon ikke der nok skal blive spist op ,) 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

20 kommentarer

  • Sanne k. 26. april 2020 kl. 21:22
    Har idag lavet denne dessert og har serveret vanilie skyr til og det smager lækkert 👍😂
  • Jesper Vollmer 26. april 2020 kl. 23:23
    Hvor er det skøn læsning...

    Altså skyr i stedet for fløde eller hvad ?

    Jesper
  • Janne A. 16. maj 2020 kl. 20:57
    Jeg er ikke en dessert mester, men det her er altså nemt, og smager himmelsk👌 Rabarberne hentede jeg endda i egen have😍
  • Jesper Vollmer 17. maj 2020 kl. 22:21
    Hej Janne

    Yes... sukker i mine øre ☺️

    Smag også lige nogle af de andre desserter også så ;)

    Jesper
  • Joan S. 28. maj 2020 kl. 09:28
    Hvordan kan det være, at du smider spidsen af rabatben væk😮?
    Jeg har altid lært, at det er netop der det meste af smagen sidder....
  • Joan S. 28. maj 2020 kl. 09:29
    Rabarben....dumme stavekontrol!!
  • Jesper Vollmer 28. maj 2020 kl. 12:04
    Jeg synes ofte, det er der det meste snask sidder. Du kan sagtens stå og vaske og ordne den sidste endstump med, det er nok bare dovenskab 😜

    Jesper
  • Pia S. 31. maj 2020 kl. 09:57
    1 bundt rabarber er i denne sammenhæng 600-800 g.
    En blanding af creme fraiche og flødeskum kan også bruges.
    En rigtig god dessert, som kan tilberedes i forvejen.
  • Ellen S. 21. juni 2020 kl. 15:19
    Hej Jesper, kan jeg evt. fryse rabarberkompotten?
  • Jesper Vollmer 23. juni 2020 kl. 12:17
    Hej Ellen

    Ja det kan du sagtens.

    I Kongehuset frøs jeg både kompot og saft ned i mindre bøtter. Så kunne jeg lige tage dem ud efter behov.

    Jesper
  • Pia K. 23. juni 2020 kl. 16:48
    Hvor heldigt, jeg har lige lavet kompot idag af mine jordbær rabarber fra haven. Så tror da lige der skal laves lidt trifli til aftenkaffen 🤗
  • Jesper Vollmer 24. juni 2020 kl. 15:40
    Det tror jeg da også liiiige der skal 😜

    Jesper
  • Hanne R. 23. juni 2020 kl. 17:19
    Hej Jesper. Da jeg er så heldig at have rabarber i haven vil jeg gerne vide ca. hvor mange gram et bundt er?
    Med venlig hilsen Hanne
  • Jesper Vollmer 24. juni 2020 kl. 15:40
    Hej Hanne

    1 bdt. er ca 6-8 rabarber. Men mon ikke dine så er nogle ordentlige basser ? ☺️

    Jesper
  • Camilla N. 23. juni 2020 kl. 18:24
    ❤️
  • Jesper Vollmer 24. juni 2020 kl. 15:41
    🔥
  • Inge M. 15. juni 2021 kl. 07:06
    Fantastisk lækker sommerdessert👍😀Sidste sommer havde vi børnebørn med i vores sommerhus hvor der er rabarber. Jeg spurgte dem om de kunne lide rabarberkompot. Det vidste de ikke hvad var og så noget skeptiske ud🤔Men da jeg fandt på at servere det sammen med en god vanilleis skal jeg love for det var et hit og jeg måtte gerne lave mere😀😂
    Sådan blev de introduceret til noget nyt😉
  • Jesper Vollmer 17. juni 2021 kl. 15:45
    Hej Inge,

    Ja det er tit lige med at overbevise de små, før de lader sig overgive.. 😆
    Hvor dejligt, at det var en stor succes. Det smager bare lækkert med en god gammeldags vaniljeis. NAM
  • Birte s. 9. juli 2021 kl. 10:23
    Vedr.crumble : jeg tilsætter hakkede mandler( blender de hele mandler med lidt mel,sukker,smør) God sommer til alle 😍
  • Jesper Vollmer 11. juli 2021 kl. 16:32
    Hej Birte,

    Tak for tippet!

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.