Pulla

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Dejen

  • 50 gram gær

  • 0,50 liter sødmælk

  • 1 kg. hvedemel

  • 300 gram sukker

  • 5 gram kardemomme

  • 1 tsk. salt

  • 170 gram usaltet smør

  • Remoncen

  • 250 gram usaltet blødt smør

  • 200 gram sukker

  • 15 gram kanel

  • 5 gram kardemomme

  • Til pensling

  • 1 stk. æg

  • 1 håndfuld perlesukker

Fremgangsmåde

Mælken lunes op til fingerlun temperatur på omkring de 40 °

Bland mælken med den smuldrede gær. 

Kom mel, sukker, kardemomme og salt i, og rør det sammen på røremaskinen. Kom det lune smør i en skefuld ad gangen.  

Kom dejen ud på et meldrysset bord, stram den op, som i filmen, og lad den hæve i 1 time. til dobbelt størrelse. 

Remoncen samles ved at røre det bløde smør sammen med sukker, kanel og kardemomme. Lad den stå ved stuetemperatur, til den skal bruges. 

Når dejen er hævet, rulles den ud på lidt mel til 50x40 cm. og 0,6 cm. tyk.

Spred fyldet på dejen, og rul den til en lang pølse fra den lange side og ind.

Skær rullen i 16 trekanter, og pres toppen sammen. Inden de sættes til hævning igen i 1 time under et klæde.  

Pensl med det sammenpiskede æg, og drys med perlesukker. 

Ind i ovnen ved 200° varmluft i 10-12 min.

Husk kaffen til... 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 05 06 Kl. 18.28.34

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Mette P.

    Kan man bruge noget andet i stedet for kardemomme?

  • Heidi D.

    uuuh de skal prøves elsker kage med kanel......

  • Hannah H.

    Kan man ikke bruge saltet smør? Mvh. Hannah

  • Niels G.

    For pokker...det er jo Food porn.....Er der forskel på smagen, hvis man laver dem som snegle.
    Mvh
    Niels

  • Brian T.

    Hov, det gik da lidt hurtig til sidst ... der var ikke noget med pensling og bagning, og pludselig var der også perlesukker på toppen. Hvad skete der mellem at der blev lagt et viskestykke over pladen, til de kom færdige på bordet?

    • Jesper Vollmer

      Hej Brian
      Ja det er lidt øv, men kameraet svigtede der tilsidst. Håber du kan lure det alligevel...
      Vi havde intet materiale at klippe ind der.
      Jesper

  • Käthe V.

    Det ville være rart, hvis opskriften var i en printvenlig version.

    • Jean R.

      Enig, har lige meldt mig ud af samme grund, har ik lyst til at skulle stå med min telefon midt i madlavningen for at følge en opskrift, jeg vil kunne printe ud og så gå og kigge opskriften igennem på papir. Virkelig ærgerligt...

    • Annette L.

      Det er jo ikke svært at kopier opskriften over i et Word dokument, for derefter at printe den ud, det har jeg haft go gavn af. Syntes du snyder dig selv for nogle brand godt opskrifter, på grund den lille udfordring, men valget er jo dit, blot et forslag herfra et meget tilfreds medlem.

  • Inge C.

    Uhmmm......de skal da helt sikkert bages lige om lidt, så vil jeg tage nogen med til mine søde kolleger i Røde Kors møbelbutikken i Sorø i eftermiddag, så kan de stå og dufte i kaffestuen, til vi får tid til at smage dem 😋🤗

  • Dennis F.

    Har lige lavet dem. De er vildt gode. Tak for opskriften.

  • Else K.

    Kære Jesper,
    Kan jeg bruge alm saltet Lurpak ?
    Kh Else 🌸

    • Jesper Vollmer

      Hej Else
      Det kan du sagtens...
      Og undskyld det sene svar !
      Jesper

  • Majlis P.

    Har lige bagt dem med barnebarn , de er bare godkendt . Men hold da op de mætter 😄😄

  • Esther R.

    Jeg ejer ikke en røremaskine :-(

  • Steffen H.

    Hej Jesper
    Kan den koldhæve? Eller hvor meget kan laves i forvejen?
    Steffen

    • Jesper Vollmer

      Hej Steffen
      Det kan den helt sikkert. Så skal du nok kun bruge 20% af gæren.
      Jesper

  • Käthe V.

    Hej Jesper
    Hvorfor er opskrifterne ikke i printvenlig version ?

  • Elisabeth B.

    Jeg lavede dine pulla igår og serverede til kaffe. Min svenske nabo, der er storhobbybager,
    mente hun aldrig havde fået en bedre “kanelbulle”!😋 jeg var enig.

  • Dorte L.

    Det er bare de bedste kager man kan lave..de smager SÅ godt ift almindelige kanelsnegle. Dem er der virkelig afsætning på…og så elsker vi gærbrød!
    Mvh Dorte i Grenaa

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte,
      Ihh den slags kommentarer gør mig bare glad!
      Jeg er også helt vild med dem her fremfor de klassiske kanelsnegle🤩

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.