Pandekylling

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Pandekylling

  • 1 stk. kylling

  • 1 spsk. salt og lidt peber

  • Mango chutney

  • 2 stk mango

  • 0,50 stk. skalotteløg

  • 1 stk. rød chili

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. rørsukker

  • 2 spsk. æbleeddike

  • 0,30 bundt purløg

  • Salaten

  • 2 stk. hjertesalat

  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

Start med at udbene kyllingen fra ryggen og hele vejen rundt. Pas på at du ikke skærer igennem skindet mellem brysterne, når du kommer halvt rundt. Se filmen "Udbening af kylling" for guidens. 

Drys salt og peber på begge sider af fuglen, og stil den uden noget over i køleskabet mellem 2 - 4 timer. 

Mangochutney:
Skræl og skær mangoen i tern. Hak løg, chili og hvidløg, og sauter det af
i lidt olie. Kom sukker på, og lad det karamellisere. På med eddiken, og lad det hele simre sammen med mangoen og resten af ingredienserne i 10-15 minutter. Smag til med hakket purløg og salt og peber.

Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og kom den på en kold sliplet-pande UDEN fedtstof. Sæt varmen på 6 ud af 10 på kogepladen og sæt et stort låg lidt skråt på. Dan skal kunne "ånde", så fugten slipper ud, og kyllingen steger forsigtigt, til skindet er helt sprødt. Det tager ca. 15 - 20 min. Vend den om, og giv den det allersidste på undersiden. Du behøver ikke krydre den nu, for det gjorde du jo tidligere. 

Steg de halverede hjertesalater kort af i kyllingefedtet på den varme pande. 

Skær kyllingen ud sådan her: lårene i 2 stykker hver og brysterne i 3 stykker hver. Stænk med lidt citron ved anretningen. 

Så er der serveret... 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 01 21 Kl. 12.04.57

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Wanda K.

    Hej Jesper
    Ælsker dine opskrifter 😄mangler bare så meget fif til hvis man ska’ lave til flere personer

    • Jesper Vollmer

      Altså til større mængder gæster...?
      Der kommer snart et værktøj til at skifte antal personer herinde. Men det var måske mere fifs til mad til mange, du mener ?
      Jesper

  • Wanda K.

    Ja 😊hva’ ka’ man varme op , lave dagen før , vi er altid mere en 4 Pers ... glæder mig til hver torsdag

    • Jesper Vollmer

      Du kan måske prøve at finde et par retter herinde, hvor du er usikker på hvordan man forbereder til flere mennesker. Så kan jeg give dig nogle gode råd...
      Jesper

  • Steen o.

    Det var vores debut - og hvilken én, aldrig har vi udbenet en kylling før og det gik næsten som en leg😉😉pga af kyndig vejledning - fantastisk måde og lave kylling på. Stor ros herfra vi nød virkelig maden alle sammen.
    Vi glæder os allerede til næste torsdag 😀😀

    • Jesper Vollmer

      Juhuuu Steen...
      Den bedste reklame for klubben. Fedt at du syntes, det var nemt !
      Jesper

  • Helle M.

    Hvordan er holdbarheden på mangochutney og hvordan opbevares det?

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Jeg vill opbevare det i en bøtte/glas med låg.
      Tænker det vil kunne holde sig en god uges tid i køleskabet.
      Jesper

  • Helle S.

    Hej Jesper!
    Også min debut med udbening af kylling .....Jeg er 71 år....og jeg synes også, det var nemt. Skal bare have slebet mine knive.🤣🤣🤣🤣. Vi var fem....3 voksne og to børn , så jeg købte et ekstra lår, at supplere med, men der var rigeligt. Og super lækkert.
    Vi fik også friskbagt brød og quinoa/spidskål salat til.
    Mvh
    Helle S

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det lækker læsning Helle...
      Tænk at jeg kan lære dig det gennem en lille film !☺️
      Jesper

  • Nete A.

    Tror knogle strukturen er anderledes på sønderjyske kyllinger 🙈🙄😂 ej det lykkedes, men det var da en spændende udfordring. Familien syntes det smagte fantastisk, kæmpe succes ❤❤❤👍har totalt optur over at have gjort det

    • Jesper Vollmer

      Jeg lover dig Nete, at næste gang vil det være endnu nemmere...
      Jesper

  • Mona B.

    Fantastisk Jesper, min mand er jæger og stod lidt bekymret og spurgte om ikke han skulle udbene kyllingen, - ork nej det klare jeg selv via en super guidning og godt filmet undervisnings film👍 STOR ROS for en virkelig lækker kyllingeret.😋😋

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk Mona !
      Jeg bliver så stolt over, at du bare lige kan det ved hjælp af filmen !
      Jesper

  • Heidi S.

    Jesper, ka man ikke lave sådan en udbening med and og gås også, og så bare gi det lidt mere i ovnen ved lavere temp.
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Det ville du helt sikkert godt kunne. Det var da en god idé !
      Jesper

  • Inger M.

    Hej Jesper
    Ville så gerne lave flere af dine retter. Kan jeg erstatte chili med noget andet. Kan ikke tåle det.
    Inger

    • Jesper Vollmer

      Hej Inger
      Chili er jo i virkeligheden et varmt krydderi, der giver en skarphed og dybde.
      Styrken i peberrod og ingefær er på en anden måde, og "brænder" et andet sted i munden/næsen. Hvis du ikke kan tåle chili, synes jeg bare, at du skal undlade det.
      Jesper

  • Bodil K.

    Hej Jesper
    Tak for endnu en god opskrift, let at lave når du viser det :) næste gang fryser jeg den halve når den er udbenet da jeg er enlig.
    Glæder mig altid til næste ret :)
    Hilsen Bodil

    • Jesper Vollmer

      Godt gået Bodil...
      Det er ikke en nem teknik med udbeningen.
      Jesper

  • Nina S.

    Tak for opskriften, Jesper! Nøøj hvor det smagte godt! Jeg fandt udbenede kyllingelår i Rema, og ellers brugte din opskrift. Mangochutney blev lavet at én frisk mango og én pose frosne mangoterninger. Næste gang bruger jeg kun de friske mangoer - de frosne kommer i større tern og er lidt til den sure side. Den største overraskelse var faktisk den "stegte" salat - jeg vidste ikke grønt kunne smage så godt! Det laver jeg igen :)

  • Nina S.

    P.S. Jeg brugte aldrig friske mangoer før, da jeg syntes de var et mareridt at håndtere - men med din vejledning gik det som en leg!

    • Jesper Vollmer

      Fedt Nina
      Jeg elsker, at det virkede for dig !
      Jesper

  • SUSANNE H.

    Hej Jesper
    Jeg står og skal bruge noget lækkert kyllingebryst til Weekend
    Har du en rigtigt god opskrift Gæsterne skal også have oksekød og svinekød samme selskab
    Håber at høre fra dig .. kunne ikke finde noget her
    Mvh. Susanne. Holck.

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne,
      Jeg vil anbefale dig at gøre brug af vores fritekst-søgefelt under "opskrifter". Der er en masse gode opskrifter med kylling...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.