Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Osso Buco

4
  • 4 tykke skiver kalveskank
  • 0,5 stk. knoldselleri
  • 3 st. gulerødder
  • 2 stk. løg
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 liter bouillon
  • Risottoen
  • 200 gram Aborioris
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 knivspids safran
  • 1 glas hvidvin
  • 2 liter bouillon
  • 1 håndfuld parmesan, revet
  • Gremolata
  • 1 håndfuld persille
  • 1 stk. citron
  • 1 fed hvidløg

Så er der skank... 

Start med at brune skankene af i olie, så der kommer godt med farve på. 

Skræl og hak alle grøntsagerne i mindre tern, og brun dem af i samme gryde. Når alt er sautéret godt sammen, kommes der hakkede tomater og bouillon på, og smag nu godt til med salt og peber. Kom skankene godt ned mellem alle grøntsagerne, og dæk dem til med væden. Sæt låg på, og lad dem braisere i 1,5 - 2 timer. 

Imens laves risottoen. 

Hak løget fint og sautér både løg og ris af i olivenolien, til risene er let transparente. Kom safran og vin på, og lad det koge ind i risene. Spæd nu løbende med kogende bouillon, til det lige dækker risene. Hver gang det koger ind, spædes igen... Fortsæt til de er møre og smag til med parmesan og salt og peber. Sørg for at den er lækker cremet, og husk, den bliver ved med at suge væden, så hellere lidt for tynd end lidt for tyk. 

Hak persille, citronskal og hvidløg sammen og drys det ud over den møre osso buco. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

9 kommentarer

  • Lone K. 17. januar 2021 kl. 17:58
    Er det en speciel Weber grill stegegryde du bruger ?
    Dejligt med video og de små fif, bla at skære i kanten for at kødet ikke krøller sammen 😊
  • Jesper Vollmer 18. januar 2021 kl. 15:41
    Hej Lone

    Ja gryden passer til en grill fra Weber, der hedder Summit. Den er dejlig fladbundet og samtidig har den høje kanter. Du kan få gryden flere steder. Prøv at google den...

    Jesper

  • Mona B. 21. februar 2021 kl. 19:26
    Jesper for pokker da osse, det smagte mega godt, jeg føler at vi har været en tur i paradis, sådan en gang lækre grønsager gør underværker, mums.
    Jeg plejer at lave osse buco kun med kødet, løg, gulerødder samt laurbær, brun sovs og kartoffelmos, - så denne ret var helt fantastisk og skal bestemt afprøves igen igen👍🤗
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 09:54
    Fantastisk Mona...

    Jeg blir´ så glad !

    Jesper
  • Søren S. 6. april 2021 kl. 06:51
    Hej Jesper

    Lavede denne ret i weekenden - og Osso Buco'en blev også lavet over grillen. Det blev fantastisk.

    Men til Risotto'en som jeg lavede til 6 personer, så havde jeg mere end en 1 liter bouillion i overskud ud af de 3 liter der står der skal bruges. Risene var fint kogte med en lille smule bid i, men på ingen måde hårde. Er det en fejl i opskriften? Syntes også det lød lidt vildt at de skulle suge 10 gange deres egen vægt.

    Mvh
    Søren
  • Anne H. 5. november 2021 kl. 09:24
    Kære Jesper.
    Jeg har planer om, at lave osso bucco efter din opskrift.
    Jeg er kommet i besiddelse af noget kød fra krondyr, som jo ikke er så stort.
    Hvor længe vil du anbefale, at det skal stege?
    På forhånd tak.
    Anne
  • Jesper Vollmer 17. november 2021 kl. 12:38
    Hej Anne,

    Det kommer an på hvilket kød på krondyret det er. Og det kan være en helt masse forskelligt: Skank skal have samme tid som osso bucco opskriften. Ureelt kød med sener og fedt skal braisere i et par timer, og så fungerer det fint. Det er svært at lave med reelt kød, hvor der ikke umiddelbart er så meget fedt osv, fordi du kan risikere, at det bliver meget tørt...

    Håber det var nok svar på dit spørgsmål 😊
  • Anne H. 17. november 2021 kl. 13:14
    Tak for dit svar Jesper.
    Det var meget magert kød, så jeg fulgte din opskrift, men gav det ca. 1,5 time.
    Det blev faktisk helt perfekt og virkelig velsmagende.
    Tak for en god madklub, gode opskrifter og gode råd.
    Mvh. Anne H.
  • Jesper Vollmer 17. november 2021 kl. 13:49
    Hej Anne,

    Det er jeg glad for at høre! Hvor er du bare god! Tak fordi du er medlem i klubben 🥰

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.