Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Okseragout

4
  • 400 g. oksekød, bov eller bryst
  • 3 spsk. olie
  • 1 stk. pølse, evt. chorizo
  • 4 stk. gulerødder
  • 1 stk. knoldselleri
  • 4 stk. løg
  • 1 stk. hvidløg
  • 2 stk. porre
  • 1 dusk timian
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 glas rødvin
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 4 dl. boullion
  • 2 spsk. persille, hakket

Når vinteren byder på hård kulde, kæmper vi imod med blød simremad...

Start med at skære dit kød i større klodser på 3 x 3 cm. 
Ordn dine grøntsager ved at skrælle og vaske dem efter behov. Det skal være grove stykker. Hvidløget deles bare midt over.

Del pølsen i grove stykker også. Varm en gryde op til den er rygende varm. På med olien og kødet i et lag. Sørg for, at kødet får godt med stegeskorpe dvs. masser af farve. Det er her smagen kommer frem. Brun pølsen med af, og tag det hele op i en skål. Nu krydres der med salt og peber. Lad gryden forsætte på varmen og smid grøntsagerne og timiankvistene ned til fedtstoffet fra kødet, og brun det hele godt af. Tilbage med kødet nu, og rør godt rundt. 

Kom melet ved og fordel det. Nu er det tid til rødvinen. Bliv ved med at have fuld fart på varmen, så vinen koger hurtigt ind til den halve mængde. På med de hakkede tomater og bouillonen. Dækker det ikke det hele helt, toppes op med vand. 

Nu er det, at hele molevitten skal ind i ovnen i ca. 1,5 - 2 timer ved 180 grader.

Når det kommer ud, og kødet er mørt og saftigt, smages det til med salt og peber, hvis det mangler det sidste. Man må ikke stå med en ret med så meget kærlighed i, og så ikke smage den ordentligt til. Giv den evt. et lille drys persille til allersidst...

En ragout som denne egner sig perfekt til grov kartoffelmos, tungt brød eller en sprød salat. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

14 kommentarer

  • Solveig A. 28. august 2020 kl. 06:09
    SÅ lækker!!!
  • Jesper Vollmer 28. august 2020 kl. 15:19
    Skøøøønt Solveig

    Men du har da ellers været langt nede i arkivet her hva´?

    Jesper
  • Solveig A. 28. august 2020 kl. 15:43
    Ja, men lavede den kort efter du var i TV 2 med den. Mine unger elsker den, så den skal på menuen igen på søndag, skulle blot være sikker på opskriften og så måtte jeg jo melde mig ind ;)
  • Bo L. 6. oktober 2020 kl. 10:17
    Hej Jesper. Vil lige høre hvormange personer dine opskrifter er til?
    Min kone vil gerne vide det.
    Hilsen Bo
  • Jesper Vollmer 7. oktober 2020 kl. 10:42
    Hej Bo

    Langt de fleste opskrifter er til 4 pers. Hvis det en gang i mellem afviger, så skriver jeg antallet på.

    Jesper
  • Sanne T. 29. oktober 2020 kl. 19:12
    Altså Jesper smager fantastisk😜Det giver en rigtig god smag med pølserne i.
    Jeg lod retten stå og simre i ovnen på 130 grader fra middag 👍
    Stegning med den høje varme, var nyt godt jeg havde dig med på på skærmen, ellers var der blevet skruet ned 🤪
  • Jesper Vollmer 4. november 2020 kl. 14:36
    Skide godt Sanne

    Så er det jo godt med de film ikk´?

    Mange ting er svære at læse sig til, hvis man nu har andre vaner i køkkenet...

    Jesper
  • Lissi R. 10. januar 2021 kl. 19:03
    Det smager rigtig godt med kartofler i stedet for selleri (er ikke glade for selleri). På den måde undgår man også at lave kartoffelmos 😄
  • Jesper Vollmer 11. januar 2021 kl. 11:30
    Hej Lissi

    Fantastisk at du har været helt nede i arkivet fra hvor vi startede...

    Og ja man kan sagtens erstatte de ting, man ikke er så glad for.

    Godt gået...

    Jesper
  • Mai M. 21. februar 2021 kl. 10:04
    Gennem min søster, har jeg stiftet bekendtskab til din "mad-klub". WOW - spændende. Skulle imponere vores datter og svigersøn i går med "okse-ragout"/kartoffelmos og hjemmebagt Fougasse. SKØN SKØN okse-ragout - stod ca 3 timer i ovnen - har aldrig fået så mørt og velsmagende oksekød. Lægger du flere opskrifter op på "simre-mad" ?
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 10:30
    Dejligt at høre Mai

    Jeg har flere simreretter herinde: kalveskank, svinekæber, lammeragout og coq au vin...
    Måske de skal testes af?

    Jesper
  • Mai M. 22. februar 2021 kl. 10:37
    1000 tak - så søger jeg på de retter. Jeg er ikke så "velbefaren" i kokkeri, så derfor søgte jeg udelukkende på "gryderetter" og "simremad" ☺️
  • Lone B. 29. marts 2021 kl. 13:59
    Kan der bruges oksehaler?
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 16:03
    Hej Lone

    Ja det kan der. Det ville smage SÅ godt.

    Og hvor er jeg vil med, at du er så langt tilbage i arkivet til den allerførste ret 😜

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.