Kuglegrill

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

8 personer
  • Kyllingen

  • 1 stk. kylling

  • 1 dusk timian

  • 1 stk. citron

  • 2 spsk. olie

  • Bbq

  • 2 sider kogte spareribs

  • 2 dl. brun farin

  • 2 dl. ketchup

  • 1 spsk. chilisauce

  • 1 tsk. revet hvidløg i olie

  • 1 spsk. æbleeddike

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Tomaterne

  • 4 stilke med tomater

  • 1 spsk. olie

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • 1 tsk. sukker

  • 1 tsk. revet hvidløg i olie

  • Agurksalat

  • 1 stk. agurk

  • 2 dl. vand

  • 2 dl. sukker

  • 2 dl. æbleeddike

  • 1 tsk. rosapeber

  • 1 kvist timian

  • Kartoflerne

  • 4 stk. bagekartofler i folie

  • Salaten

  • 1 stk. iceberg

  • 2 dl. creme fraiche

  • 2 spsk. HP Sauce

  • 1 spsk. engelsk sauce

  • 1 spsk. ketchup

  • 1 tsk. revet hvidløg i olie

  • 1 håndfuld friske ærter

  • 1 håndfuld blåbær

  • 1 passende mængde krydderurter efter smag og behag

Fremgangsmåde

Start med at tænde din kuglegrill op til indirekte varme. Har du ikke så stor en grill som mig, kan du evt. bage både kartofler og tomater i din alm. ovn. Men ellers er alt tænkt til indirekte varme. Dvs. kullene er ikke direkte under emnet men ude i siden, så tingene ikke brænder på. 

Når den er varmest, smider du både kylling, ribben, kartofler og tomater ind, og justerer varmen, så den ligger et sted mellem 180-200 grader. Kig med her, om hvordan du forbereder det hele... 

Kyllingen fylder du med timian og citronskiver, og binder den stramt op med kødsnor som på filmen. Gnid den i lidt olie, salt og peber. 

Dine spareribs er allerede færdigkogte eller braiseret fra supermarkedet. Hvis ikke så krydre du dem med salt og peber, og dækker dem halvt med vand eller bouillon, og sætter et låg på, og braiserer dem i 1,5 - 2 timer ved 180 grader. Herefter kan du glaserer dem med den efterfølgende BBQ-sauce.  

BBQ-sauce´en samler ved at blande alle ingredienserne, og smage den til med eddiken, så den både er sød og sur. Brug den til at pensle ribbenen på begge sider, og læg ribbenene i grillen sammen med kyllingen. 

Bagekartoflerne kan komme med i grillen, pakket ind i lidt staniol. 

Tomaterne giver du både olie og resten af ingredienserne, og finder en bakke til dem, hvor saften ikke render udover kanten, når de bager. Også de kan komme med i grillen, hvis der snart er mere plads ;) 

Jævnligt kan du lige pensle ribbene med ekstra BBQ sauce, imens du kigger til tomaterne, så de ikke får for meget. Tomaterne skal vel ca. have 45 min. Hvis de altså er store som mine. 

Imens det hele bager i grillen, kan du samle din agurkesalat, ved at skære agurkerne i grove tern, og koge din lage af lige dele vand, eddike og sukker op, og hælde det ind over dine agurker sammen med timian og rosapeber. Lad det stå og trække, til resten er færdigt. 

Din icebergsalat skærer du i 8 dele, og anretter dem med den runde side nedad. Saml dressingen, og smag den til, hvorefter du tilsidst kommer den ovenpå salaten sammen med ærter, blåbær og lidt ærtespirer.  

Dine spareribs er nok færdige efter ca. 45 min. Det er dine tomater også. Kyllingen og kartoflerne skal ca. have 5 kvarter. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen på din kylling. Min vejede 1500 g. 

Anret det hele, så folk selv kan plukke lidt. Lidt som en lille grillbuffet. 

Billeder fra opskriften

IMG 5011

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Pia S.

    Hej Jesper.
    Vil du fortælle lidt mere om den Weber-grill som kan lave indirekte grillning på hele fladen.
    Hvad hedder den model.
    Pia.

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Det er en Weber Summit
      Smart ikk’?
      Jesper

  • Dan M.

    Hej Jesper. Først og fremmest, tak for din lille fine klub, hvor atmosfæren oser af hygge, god mad i en uformel ramme :-)
    Ovenstående retter er jo lækkert, men også lidt omfattende, men omvendt kan alt gøres klar så 'kokken' kan deltage fuldt ud i spisningen. Godt tænkt!
    Jeg mangler en oplysning: Hvor mange grader holder du grillen på? Jeg går meget op i antal grader.
    Dbh. Dan

    • Jesper Vollmer

      Hej Dan
      Go’ pointe. Det skriver jeg også lige ind i opskriften. Men prøv at ramme mellem 180-200 grader.
      Jesper

  • Connie M.

    Hej Jesper !
    Det ser altid så nemt og ukompliceret ud når du kokkererer :-)
    Troede du ville lægge noget på Bålet ?

    • Jesper Vollmer

      Tak Connie
      Det kan du tro. Det kommer i næste uges opskrift. Og ugen efter er det Yakatori og tilsidst gasgrillen.
      Glæd dig...
      Jesper

  • Dan M.

    Hej igen Jesper. Må lige ulejlige dig kort igen. På din kuglegrill, indleder du med at lægge en plade i bunden, så du kører på indirekte grill på hele grillen. Den der plade Jesper, hvor har du fundet den? Jeg har været både i Bauhaus, Jem & Fiks, på Webers hjemmeside og kan ikke finde den nogen steder. På forhånd tak. Dbh. Dan

  • Dan M.

    Vi lavede kyllingen i går, fuldstændig som foreskrevet af dig Jesper. Jeg har lavet kylling på grill i mange varianter, men har ALDRIG smagt så veltilberedt, saftig, smagfuld og indbydende kylling! Simpelt og fabelagtigt - intet mindre :-)
    Ét minus - men spiser alt for meget :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Dan
      Hold nu op en masse dejlige roser. Bliver helt glad.
      Pladen i grillen hører med til Webers sortiment til deres Summit grill. Du burde kunne finde den i deres sortiment.
      Men er derefter super glad for at høre, at din kylling var vellykket. Jeg har selv svært ved at finde på mere sikre og optimale måder at tilberede den på. det skulle da lige være "Kylling i Klemme" herinde. Den SKAL du prøve. Den kræver lidt mere tålmodighed. Men skit det smager godt...
      Jesper

  • Dan M.

    Hej Jesper
    Tak for svar - du tager bare alle pointene - velfortjent og velplaceret :-)
    Summet grill - pladeindsats - tak. Jeg burde have læst 'inden ad', kan jo se at Pia har spurgt til din grill - beklager!
    Jeg har god tålmodighed i 'køkkenet' udendørs. Næste gang prøver jeg 'Kylling i klemme'. Titlen alene, gør jo nysgerrig.
    Tak og god weekend.
    Dbh.
    Dan

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.