Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Koldhævede boller 2.0

6
  • 7 dl. lunken vand
  • 15 gram gær
  • 1 spsk. sukker
  • 100 gram rugmel
  • 800 gram hvedemel
  • 15 gram salt

Som du kan se i filmen, så sætter man dejen over om aftenen, før man hopper i seng. 

Du opløser gæren i vandet, og kommer sukker, begge slags mel og salt i. 

Rør det sammen, så det bliver samlet til en homogen dej. 

Sæt den med film over i køleskabet natten over. 

Om morgenen starter du med at hoppe i vandet ;) Tænd ovnen på 250° varmluft. 

Herefter drysser du mel på bordet, vipper forsigtigt dejen ud af skålen, uden at du mister for meget luft. 

Drys lidt mel på toppen, så du kan håndtere den, uden den klistre til fingre og kniv. 

Del den i 12 stykker, og løft dem over på en bageplade. 

Bag dem i 16 min. De skal lyde hule, når du banker på undersden. 

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

121 kommentarer

  • Joan S. 18. februar 2021 kl. 13:55
    Kære Jesper

    Mit spørgsmål har intet med alle dine skønne opskrifter at gøre, men om det pragtfulde musik du altid indleder med.
    Hvad er det for noget ?
    Skønt og meget beroligende.

    Hilsen Joan
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:08
    Hej Joan

    Det er vores dygtige klipper Adam, der finder musik til stemningen.

    Det er gratis musik på nettet, som man frit kan bruge, så vi undgår Koda og lign.

    Ofte er det forskellige numre, han leger med... Så jeg ved faktisk ikke præcis, hvad de hedder.

    Jesper
  • Joan S. 18. februar 2021 kl. 19:31
    Tak for dit altid hurtige svar.
    Kan du ikke spørge Adam om hvad det hedder?
    Kh Joan
  • Jonna v. 3. august 2021 kl. 12:18
    Hej, hvad er den bedste mel at bage med ?
    Hilsen Jonna.
  • Lisbeth v. 18. februar 2021 kl. 14:54
    Altså Jesper, nu har du lige lært os i version 1, at man bruger koldt vand og ikke fingerlunt vand! Men i version 2 skal det være fingerlunt?
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:04
    Hej Lisbeth

    Jeg syntes bare, at gæren blev lidt mere aktiveret ! Måske skal jeg lige rette den anden til ☺️

    Jesper
  • Maya H. 18. februar 2021 kl. 14:55
    Du glemte at skære en over som du sagde 😂😂 mor er ikke vred, mor er skuffet 🤪
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:06
    Ha ha... gud ja ! Det lovede jeg jo egentlig !

    Men tro mig Maya, de er luftige... ☺️

    Jesper
  • Maya H. 18. februar 2021 kl. 15:08
    Det tvivler jeg ikke på 🤪 skal klart prøve dem 😍
  • Lone F. 18. februar 2021 kl. 15:28
    Hej Jesper

    Hvordan bliver bollerne efter frysning, optøning og opvarmning igen? Jeg er alene, så 12 boller er nok i overkanten :-)
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:30
    Hej Lone

    Det kan du sagtens. Det er ikke sjældent, jeg kommer til optøede og næsten lige så dejlige boller hos min svigermor. Det er klart, at frisk og lune boller er allerbedst, men optøede kan sagtens være dejlige.

    Jesper
  • Bettina H. 21. maj 2021 kl. 20:40
    Vi laver som regel en stor portion og fryser ned i mindre. Ind på fuld knald på ovnen og så er de stort set lige så gode som nye :)
  • Mette S. 18. februar 2021 kl. 15:48
    Skal de virkelig bages ved 250 grader i 16 min?
    De ser lækre ud, og skal helt klart prøves?
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 17:35
    Hej Mette

    Ja de skal. Du får 12 pænt store boller, og jeg kan liiiige ha´ dem på bageplade i min almindelig størrelse ovn derhjemme. Her på Bornholm har jeg jo en kæmpe ovn, då de har meget plads omkring sig.

    De 16 min. passer til størrelserne, og det giver en skøn skorpe.
    Jeg har bådet prøvet at bage dem ved alm. ovn og ved varmluft.

    Jeg syntes, de blev lækrest ved varmluft.

    Håber det giver mening...

    Jesper
  • Dorthe L. 18. februar 2021 kl. 17:07
    Man kan vel også halvere portionen, det gør jeg i version et, vi er kun 2, dejen kan sagtens holde sig i køleskab 2 dag3
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 17:36
    Jeg tror altså, at dejen vil overhæve, hvis du gemmer den bagt i 2-3 dage.

    Frys dem hellere ned.

    Jesper
  • Ninett O. 19. februar 2021 kl. 02:35
    Hej Jesper, kan kun skaffe tørgær - hvor meget vil du anbefale at jeg bruger?
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 15:46
    Hej Ninett

    Én pakke på 11,8 gram svarer til 50 gram frisk gær.

    Jesper
  • Hanne V. 19. februar 2021 kl. 08:03
    Hej Jesper.
    Tak for medlemsskabet, det er nogle fantastiske opskrifter du laver. Jeg har lavet koldhævede boller, bare uden morgenbadning 😉, STORT ros til dem, og ikke første gang jeg laver dem.
    De bedste hilsner fra Hanne.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:07
    Tænker du mener sidste 😜

    Jesper
  • Karen 19. februar 2021 kl. 08:48
    Hej Jesper
    Har lige taget 2.0 boller ud af ovnen de blev super vellykket tak for dejlig opskrift
  • Andrea P. 19. februar 2021 kl. 09:35
    Hvad er den tekniske årsag til at dejen her ikke skal æltes? Jeg kørte min rundt på maskine i fem minutter (fordi jeg plejer) men fik heller ikke helt så meget luft i dejen. Er det derfor? 🤓
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:10
    Hej Andrea

    Jeg har selv nogengange kørt min dej på en røremaskine, men dog ikke i 5 min. De blev helt fine.

    Prøv næste gang, bare lige at røre den sammen, og så se, om det fungerer for dig.

    Jeg har bagt mine 4 gange her i vinterferien, og hver gang helt vildt lækre. Legede enddog med alm. ovn. i stedet for varmluft, men de blev bedst med varmluft. Mere farve og mere sprødhed.

    Jesper
  • Hanne B. 19. februar 2021 kl. 11:46
    Hej Jesper.

    skønne ser de jo ud dine boller, du har gjort det igen, dejligt. :-)

    Jeg er lige nødtil og spørge om du bager med luft eller alm. ?
    En rigtig god dag til jer..
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:12
    Hej Hanne

    Jeg har høfligst skrevet varmluft i opskriften liiiige efter antal grader...

    😜

    Jesper
  • Stig S. 19. februar 2021 kl. 13:15
    Hej Jesper. Har bagt dine bollet til morgen. Jeg kom til at ælte dem i røremaskinen som jeg plejer. Dejen var rigtig hård at rulle ud. Resultatet blev rigtig fint. Måske skal følge opskften næste gang 👍😉.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:11
    Hej Stig

    Rulle ud???

    Har du læst opskriften, set billederne eller set filmen ??? 😜

    Giv den lige et skud mere !

    Jesper
  • Connie M. 19. februar 2021 kl. 18:01
    Hej Jesper,
    Jeg syntes at der lå mere end 15 g gær nede i bunden af skålen, jeg syntes nærmest det ligenede mindst 50 g.
    Med hensyn til ovn temperatur så er 250 g varmluft jo lige så Meget som næsten 300 g. Skalden ikke være mindre g. Når det er varmluft.?
    Med venlig hilsen
    Connie
  • Mariann S. 21. februar 2021 kl. 16:16
    Ønsker svar på damme spørgsmål, bliver altid i tvivl😊 skal ovnen virkelig stå på 250 grader og så samtidig varmluft
  • Connie M. 22. februar 2021 kl. 12:35
    Jeg kan ikke finde svaret på denne. Jeg har skrevet på denmail du har sendt at jeg ikke kan se svaret.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:18
    Hej Connie

    Du har nu fået mail, men jeg skriver det også lige her.

    Det ER 15 gram gær, jeg bruger i filmen. Du kan faktisk kigge på billedet under opskriften, hvor du kan se ca. 1/3 af en pakke gær.

    Og det ER 250° varmluft. Jeg har leget en del med opskriften, og forsøgt med både alm. ovn op mod varmluft. Jeg synes, der kommer bedre skorpe og farve med varmluft.

    Jesper
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:21
    Hej Mariann

    Jeg håber, du har givet dem et forsøg. Det ER 15 gram gær, og de 250° VARMLUFT mener jeg skam.

    Jesper
  • Connie M. 22. februar 2021 kl. 16:35
    Tak for svaret, de boller skal jeg prøve,


  • Mariann S. 22. februar 2021 kl. 17:40
    Hej Jesper
    De blev vendt sammen i går aftes og bagt her til morgen☺️ Bagte dem på 250 grader varmluft - ikke sidste gang, de var rigtigt gode👍🏻 Sprang dog svømmeturen over 🤪
  • Kasper P. 19. februar 2021 kl. 18:51
    Hej Jesper😀 Tak for opskrift. Mvh Kasper
  • Christina A. 19. februar 2021 kl. 21:49
    Halløj Jesper
    Kunne man evt "vippe" dejen ud direkte på bagepladen og bage det til brød? -og hvis, i hvor lang tid?
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 10:08
    Hej Christina...

    Så tror jeg, jeg ville bage det som grydebrødet herinde.

    Alternativt i ovnen ved 240° til det har en kernetemperatur på 96°

    Jesper

  • Jette N. 20. februar 2021 kl. 08:55
    Mega gode boller 😋Tak for nem opskrift
  • Jan O. 20. februar 2021 kl. 09:43
    Hej Jesper,
    Jeg har aldrig bagt før, men når vores søn på 15 år spørger om jeg ikke nok vil dele opskriften med mor så er de godkendt! 👍
    Hilsen
    Jan
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:21
    Lyder godkendt ja !

    Tak...

    Jesper
  • Rita H. 20. februar 2021 kl. 09:46
    Hej Jesper.
    Jeg melder mig i heppekoret over version 2.0👌.
    Så lækre - ren mums og igen kommer appelsinmarmeladen til sin ret 🙂.
    God weekend.

    De bedste hilsner
    Rita
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:09
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 15:03
    Godt at høre Conni

    Ja når man først har fået en masse dejlig luft i dejen, skal man passe på, ikke at mase den ud af dem igen ;)

    Jesper
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Bente L. 23. februar 2021 kl. 14:35
    Hej Jesper
    Super gode boller! Sprødheden på mine forsvandt efter et kvarters tid - hvad kan jeg gøre så sprødheden bevares længere tid?
    Venlig hilsen
    Bente
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:46
    Prøv med halv portion i ovnen ad gangen med større afstand mellem bollerne. Der skal være HØJ varme på, så de bliver sprøde. Men selv hos mig, forsvinger sprødheden altså også efter et stykke tid.

    Men du kan nemt få den frem igen, ved at smide dem ind i en brandvarm ovn, lige inden de skal spises...

    Jesper
  • Kitt F. 23. februar 2021 kl. 19:21
    Har bagt dem flere gange nu og de er fuldstændig fantastiske🤩🙌tak for endnu en favorit🤎
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:41
    😍
  • Anna J. 24. februar 2021 kl. 13:24
    Opskriften siger 250 grader varm ovn..... min ovn går max til 230 grader?
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:39
    Så tror jeg, at lige dine skal bages ved 230° ;)

    Jesper
  • Lena N. 24. februar 2021 kl. 14:53

    Er det mon muligt at få et UDSKRIV ikon på opskriften, så den hurtigt kan printes ud i A4 str.? Vh Lena
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:44
    Hej Lena

    Det kommer der ikke. Vi er blevet enige om, at det strider lidt imod vores abonnementkoncept. Man skal jo helst være på siden, for at bruge arkivet.

    Men jeg kommer ikke efter dig, hvis du laver et screenshot ;)

    Jesper
  • Marta M. 25. februar 2021 kl. 11:31
    Hej Jesper
    Har lige bagt bollerne - de er super super gode - bliver min favorit i fremtiden - selv om boller 1 også er gode 👍😋👏
    Mvh
    Marta
  • Irene S. 30. marts 2021 kl. 21:35
    Den var go'
  • Ellen H. 25. februar 2021 kl. 12:24
    Hej Jesper
    Super lækre boller, og meget nemme at bage. Hældte lige en kop vand i ovnen sammen med bollerne. De gi’r ekstra sprød skorpe😀
    Kh
    Ellen
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:41
    Godt tip Ellen...

    Jesper
  • Jimmy J. 25. februar 2021 kl. 18:00
    Hej Jesper ...

    Vil gerne bruge spelt mel - kan man bruge det i samme blandings forhold ellers skal det være anderledes ...?

    Mvh

    Jimmy
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:43
    Hej Jimmy

    Ja det tænker jeg. Den er ret flydende i forvejen, så det burde fungere.

    Jesper
  • Karina f. 25. februar 2021 kl. 19:23
    Hej Jesper
    Så fik vi suppe og frisk bagte morgenboller til lavede dejen i morges så passede det med tiden til aftensmaden sønnen guffede 4 så de er godkendt har lavet dej så knægten kan vågne til frisk bagte boller i morgen hvor han fylder 13 år
    Varme hilsener til dig og dine
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:42
    Super Karina

    Har selv lige sat en halv portion over til i morgen tidlig. Vi er bare 3 hjemme, så to til hver må være fint ;)

    Jesper
  • Karin B. 26. februar 2021 kl. 07:11
    Kære Jesper
    Bedste koldhævede boller! 😍
  • Jesper Vollmer 27. februar 2021 kl. 19:34
    Skønt Karin...

    Du kan jo lege lidt med meltyperne ! Grovere, lysere eller med kerner.

    Det er en god basisopskrift.

    Jesper
  • Jannie H. 27. februar 2021 kl. 12:20
    Er ny her hos klub Vollmer, men sikken en debut. Bagte disse boller til morgen og det er de bedste hjemmebagte boller, vi har fået herhjemme.
    Kaster mig glad og straks ud i flere af dine opskrifter
  • Jesper Vollmer 27. februar 2021 kl. 19:33
    Jaaaa Jannie

    For filan da det er lækker læsning ! 😜

    Jesper
  • Anette l. 28. februar 2021 kl. 11:18
    Har lige bagt de gode koldhævede boller 2 og de blev super gode og meget sprøde...Tusind tak for en rigtig go madklub med en masse god inspiration og gode videoer som er nemme at følge med i
  • Jesper Vollmer 28. februar 2021 kl. 20:59
    Åååh Anette...

    Jeg bliver simpelthen så glad, når du skriver sådan...

    Jesper
  • Jens E. 6. marts 2021 kl. 16:54
    Dejlige boller og de er også rigtig gode at fryse
  • Pia R. 7. marts 2021 kl. 10:24
    Jeg har lige bagt dem her til morgen og de er super flotte og havde den rigtige lyd, da de kom ud af ovnen. De blev dog bløde, inden vi skulle spise, ikke ret lang tid efter. Hvad skyldes det ?
    De fik godt 16 min. ved 250 grader varmluft. og lød som sagt også rigtige, da jeg tod dem ud . Øv!
    Mvh. Pia
  • Brian T. 7. marts 2021 kl. 22:19
    Jeg er ikke den store bager, hader at have klistret dej på fingerne ;-) Men den her opskrift og fremgangsmåde er genial! Jeg er nu blevet mesterbager og fruen er glad :-) Super nemt og super gode boller, så jeg har været morgenbollemand de sidste par weekender :-)
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 17:26
    Uuuuhhh... 😜

    Det er da ikke den værste tjans at få ☺️

    Jesper
  • Ole S. 9. marts 2021 kl. 15:02
    Kan de godt hæve i 24 timer ?
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 17:25
    Hej Ole

    Så tror jeg altså, at de overhæver. Det er bedst omkring 8-10 timer.

    Jesper
  • Vibeke S. 10. marts 2021 kl. 08:46
    Hej Jesper.
    Kan brødet her bedst fryses i
    bagt/ u bagt tilstand?
    Jeg har bagt lige lovlig flere end vi kan spise.
    Venlig hilsen Vibeke
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 15:44
    Hej Vibeke

    Undskyld det sene svar.

    Ja det kan de sagtens, men du kan også sagtens bage halv mængde næste gang. Det gjorde jeg selv forleden. Så får du bare 6 flotte boller stedet for.

    Jesper
  • Hanne N. 18. marts 2021 kl. 07:05
    Du bruger ikke bagepapir, du bruger?
  • Jesper Vollmer 18. marts 2021 kl. 13:29
    Det er sådan nogle bagemåtter. Så er du fri for at stå med det nogen gange lidt besværlige papir.

    Du kan få dem rundt omkring. Jeg købte nogen forleden i Den Lille Køkkenbutik i Torvehallerne.

    Ellers kan du helt sikkert finde dem på nettet.

    Jesper
  • Claus M. 23. marts 2021 kl. 08:43
    Hej Jesper

    Super lækre boller👍
    Jeg har efterhånden lavet den mange gange, men jeg har problemer med at få dem sprøde hver gang. Jeg synes jeg laver den ene hver gang, men nogen gange er de sprøde og lækre, andre gange bliver de bløde.
    Har du et tip til hvad der kan være årsagen? Gær, temperatur på vand til gæren eller..???

    Mvh
    Claus
  • Claus M. 23. marts 2021 kl. 08:44
    Undskyld tyrk-fejl🤪
  • Jesper Vollmer 23. marts 2021 kl. 13:20
    Hej Claus

    Jeg kender det godt. De er super sprøde, så snart de kommer ud af ovnen, men ikke så længe efter bliver de blødere.

    Jeg er jo ikke bager, men kokke-basse ☺️ Men jeg fandt det her på nettet.

    Jeg har tit held med at give dem et ekstra skud i ovnen, når jeg skal spise dem senere...Det "crisper" dem fint op.

    Men se lige linket her... Det handler nemlig om fugt !

    https://laeratbage.dk/pro-bagetip-skaer-dig-til-en-sproed-skorpe-paa-bollerne/


    Jesper
  • Bettina H. 28. marts 2021 kl. 16:19
    De mest fantastiske boller som ligner nogen man køber hos en dyr bager :) Meget nemme at røre sammen og så fuld fart i ovnen. UHMMMMMMMMM :)
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 15:42
    JA SGU Bettina...

    Bliver så glad for at høre det der...

    Knus
    Jesper
  • Anne H. 30. marts 2021 kl. 09:33
    Guf, guf en dejlig fornyelse udi koldhævede boller.
    Påskeferie i sommerhuset og god tid til madlavning og til at nyde alle måltider😎
  • Asger M. 1. april 2021 kl. 08:59
    Hej Jesper
    Har prøvet dine boller i dag super gode og der er noget at tygge på

    Mvh Asger Michelsen
  • Jørgen J. 3. april 2021 kl. 09:29
    Hej Jesper
    Tak for medlems skabet.
    Super gode boller. Jeg var løbet tør for rugmel, så jeg brugte 100g fuldkorns hvede i stedet.
    Det blev nu heller ikke så tosset.
    De bedste hilsner
    Jørgen
  • Jesper Vollmer 3. april 2021 kl. 12:30
    Hej Jørgen

    Du kan også sagtenes lave dem på ren hvede, så bliver de mindst ligeså gode, men med knap så meget tyngde.

    Jesper
  • Inge C. 18. april 2021 kl. 08:01
    Wauw hvor ser de gode ud, glæder mig til at smage dem, har selv nogen i ovnen lige nu 😋 god søndag, den kan ikke blive andet med nybagte boller og solskin 🌞 Inge
  • Birgitte P. 24. april 2021 kl. 21:39
    Hej Jesper.
    Jeg er VILD med de her boller. De sidste par gange synes jeg dog, at dejen er blevet meget “tør” - mere end din ser ud til at være🤔. Bruger du en særlig slags mel?
    Jeg tilsatte bare lidt mere vand - og de blev lisså gode som første gang😊.
    VH
    Birgitte
  • Jesper Vollmer 25. april 2021 kl. 09:35
    Hej Birgitte

    Du har ret, det er melet, der er forskellen. Jeg har faktisk også oplevet en forskel alt afhængigt af, hvilken mel jeg bruger.

    Så mit råd er, at finde din favoritmel, og bruge den, men nu ved jo, som du selv skriver, hvordan konsistensen skal se ud i røreskålen, inden den er færdigæltet...

    Erfaring erfaren erfaring...

    det lyder som om, du har styr på det allerede !

    Jesper
  • Christina G. 29. april 2021 kl. 13:17
    Hvor er det bare en skide hyggelig video!
    I morgen vil jeg være “morgenbolledame” dropper dog badet i frisk vand... nøjes med koklapning af mine 5 “bøffer” der elsker at få morgen rugbrød af mig i morgenkåbe 🐂🐂🐂🐂🐂👏🏻
  • Jesper Vollmer 17. maj 2021 kl. 12:58
    Koklapning... 😜 elsker alt ved det !

    Jeg ser dig for mig i morgenkåbe med en ko i hver hånd !

  • Kirsten J. 12. maj 2021 kl. 22:21
    Nu prøver jeg disse boller, men jeg havde ikke noget rugmel, så jeg prøver med hvedklid 🙈🙈🙈🙈 nu er jeg spændte på i morgen 🤞🤞🤞🤞
  • Kirsten J. 13. maj 2021 kl. 09:15
    Så er det morgen 😊 og bollerne er bagt, de er virkelig så lækker, kan godt bruge hvedklid, de mister lidt af det sprøde i skorpen, men stadig så lækkert men tak opskrifte 👍
  • Dorte M. 27. maj 2021 kl. 09:46
    Hej Jesper,
    Tænker at du som kok må have erfaring med brug af dampovn!?
    Jeg har nemlig lige investeret i en dampovn i hjemmet og vil høre om du har et bud på hvordan de skal bages der?
    På varmluftprogrammet er max. temp. 200 gr., mens der på brødbagning kan vælges max. 240 gr. Til gengæld kan man så vælge tre niveauer damp eller ingen damp.
  • Lisette T. 30. maj 2021 kl. 11:13
    Wow, lækre boller!!! Nemme, velsmagende, sprøde, mættende - de har det hele! Tak ☺️
  • Jesper Vollmer 30. maj 2021 kl. 12:23
    Hej Lisette,

    Dejligt at høre, at du er lige så vild med dem som jeg! 🤩
  • Birgitte P. 7. juni 2021 kl. 19:47
    Hej Jesper.
    Først GOD BEDRING til dig.
    Nedenstående er til “mulig inspiration: jeg har idag bagt 1/2 portion med 12 gram gær som jeg lod hæve ca 7 timer. Hvorefter jeg lavede 3 lækre flutes. De blev osse gode.
    VH Birgitte
  • Mette V. 27. juni 2021 kl. 07:56
    Hej Jesper
    Hvis du laver en version 3.0, så kan jeg virkelig anbefale Mejnerts Mølle mel. Jeg har en forrygende surdej og sammen med Mejnerts mel, er jeg mere populær med mine morgenboller end bageren nogensinde har har været😅
  • Jesper Vollmer 27. juni 2021 kl. 09:24
    Tak Mette

    Det mel må jeg da lige tjekke ud... Altid åben overfor nye lækkerier !

  • Mette V. 27. juni 2021 kl. 09:29
    Lover dig, at du ikke vil blive skuffet😁
    Dejligt du er godt tilbage🙏🏼☀️ Vi hepper på dig🇩🇰
  • Ulla S. 8. juli 2021 kl. 17:42
    Hej Jesper

    De bedste boller jeg nogensinde har bagt, jeg er helt høj over at jeg kan bage så gode boller 🤗, nu skal den anden opskrift prøves.
    Mvh Ulla
  • Jesper Vollmer 11. juli 2021 kl. 16:31
    Hej Ulla,

    Wuhu! Det gør mig bare så glad at høre. Du er god 💪
  • Lene N. 12. juli 2021 kl. 09:43
    Altså, det er de lækreste boller 😋 jeg bager 12 stk. hver uge og bliver bare så glad over hvor nemt det er. Jeg har så valgt at forhøje rugmelet med 50 gram + 750 gram hvedemel så bollen bliver lidt mørkere.
  • Jesper Vollmer 16. juli 2021 kl. 15:43
    Hej Lene,

    Det lyder også bare mums. Dejligt du justerer opskriften efter eget behov 🤩
  • Inge T. 4. august 2021 kl. 15:41
    I morges ville jeg røre dej til de fantastiske boller, meen der var ikke nok hvedemel, så der kom 200 g rugmel i. Nu er de bagt og de er bestemt rigtig gode med lidt mere smag, så det kan være det bliver min version 2.1.
    God dag
  • Jesper Vollmer 6. august 2021 kl. 12:39
    Hej Inge,

    Sejt du afprøver forskellige versioner! Det lyder lækkert med rugmel 😋
  • Jesper Vollmer 6. august 2021 kl. 12:39
    Hej Inge,

    Sejt du afprøver forskellige versioner! Det lyder lækkert med rugmel 😋
  • Ulla S. 8. august 2021 kl. 09:41
    Hejsa, man kan vel egentlig godt lave 3 flutes ud af portionen ?? Eller hvad tænker du Jesper ?

    Mvh Ulla
  • Jesper Vollmer 10. august 2021 kl. 13:08
    Hej Ulla

    Det tror jeg sagtens, du kan. Øg bagetiden lidt måske, men ellers samme fremgangsmåde.
  • Anne m. 21. august 2021 kl. 11:22
    Hej har lavet nogle lækkere,boller, synes dog de mangler lidt smag, har du evt nogle ideer til hvad jeg kan komme i, så de får lidt mere smag😀😀
  • Jesper Vollmer 24. august 2021 kl. 09:43
    Hej Anne,

    Du kan eksperimentere med lidt forskelligt fyld. Jeg er vild med diverse kerner såsom solsikke, græskar eller chiafrø! Tørret frugt, såsom rosiner, giver også en lækker sødme.

    Det er bare om at prøve sig frem! 😝
  • Jette F. 31. august 2021 kl. 10:26
    Har til morgen bagt disse boller lige efter opskriften…der bliver ikke flere ture til bageren herefter😅😋😋
  • Peter G. 11. oktober 2021 kl. 14:44



    Hej Jesper.

    Jeg er blevet vild m at bage boller. Efter Tobias Hamann sagde på YouTube (bageopskrift) at det var synd for dem som ikke havde en Ankarsrum røremaskine skiftede jeg hurtigt min KitchenAid ud (ti-hi). Og jeg har også købte bagestål plade oma ;-) Så jeg er meget engageret.

    Jeg har fulgt din opskrift bageværk, men selvom jeg tager bollerne ud efter 15min (260grader) og de er hårde når man banket på dem. Så efter 5 min bliver de bløde og skorpen forsvinder Det er også selvom jeg lægger dem på en rist når de kommer ud!???

    Jeg bruger 90% Øland hvedemel og 5-10% rugmel. Men jeg kan simpelhen ikke få dem som på italienske restauranter, hvor der er masser af huller i dejen!??

    Mvh PeterG
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 20:53
    Hej Peter,

    Hvis du ønsker huller, kræver det, at du rør så lidt som muligt ved dejen. Dets mere den bliver strukket, æltet, varmet op - dets færre huller 😊

    Ift. skorpen kan jeg også sagtens opleve, at bollerne mister deres sprødhed. Så plejer jeg ofte at genopvarme dem i en 200 grader ovn. Du kan evt. putte lidt vand på dem; så bliver skorpen ekstra blød.

    Lad mig høre om det løser dine frustrationer 🤩
  • Birgit D. 16. oktober 2021 kl. 17:38
    Tak for super lækker bolle opskrift ❤️Så sprøde og lækrer ❤️❤️
  • Birgit D. 16. oktober 2021 kl. 17:38
    Tak for super lækker bolle opskrift ❤️Så sprøde og lækrer ❤️❤️
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 20:53
    Hej Birgit,

    Mange tak for den pæne ros 😋
  • Vibeke G. 9. november 2021 kl. 13:44
    Tal for en forrygende nem og virkelig god opskrift Jesper!👍
    Jeg er skadet i begge mine arme og for første gang i godt 10 år, har jeg oplevet, at bage boller næsten selv! Min mand rørte dejen sammen. ❤️
    Well, mit spørgsmål er: Hvis jeg nu gerne vil bage et brød ud af den halve eller den hele dej, hvor lang til skal jeg så beregne i ovnen? Og er det også ved 250 grader?
  • Jesper Vollmer 16. november 2021 kl. 17:23
    Hej Vibeke,

    Jeg beklager meget det alt for sene svar. Din kommentar er desværre blevet overset i ræset....

    Men jeg er så glad for, at du nu kan bage boller næsten uden hjælp! Det er da bare dejligt for dig 😍 Hvis du ønsker at bage et brød ud af dejen, skal du gå efter en kernetemperatur på 92-96 grader. Det vil jeg sige, at du opnår ved at give brødet ca. 35-45 min ved 180-190 grader.

    Lad mig høre hvordan det går med brødet! 😊

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.