Koldhævede boller 2.0

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

6 personer
  • Koldhævede boller 2.0

  • 7 dl. lunken vand

  • 15 gram gær

  • 1 spsk. sukker

  • 100 gram rugmel

  • 800 gram hvedemel

  • 20 gram salt

Fremgangsmåde

Som du kan se i filmen, så sætter man dejen over om aftenen, før man hopper i seng. 

Du opløser gæren i vandet, og kommer sukker, begge slags mel og salt i. 

Rør det sammen, så det bliver samlet til en homogen dej. 

Sæt den med film over i køleskabet natten over. 

Om morgenen starter du med at hoppe i vandet ;) Tænd ovnen på 250° varmluft. 

Herefter drysser du mel på bordet, vipper forsigtigt dejen ud af skålen, uden at du mister for meget luft. 

Drys lidt mel på toppen, så du kan håndtere den, uden den klistre til fingre og kniv. 

Del den i 12 stykker, og løft dem over på en bageplade. 

Bag dem i 16 min. De skal lyde hule, når du banker på undersden. 

 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 02 18 Kl. 10.23.48 (1)

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Joan S.

    Kære Jesper
    Mit spørgsmål har intet med alle dine skønne opskrifter at gøre, men om det pragtfulde musik du altid indleder med.
    Hvad er det for noget ?
    Skønt og meget beroligende.
    Hilsen Joan

    • Jesper Vollmer

      Hej Joan
      Det er vores dygtige klipper Adam, der finder musik til stemningen.
      Det er gratis musik på nettet, som man frit kan bruge, så vi undgår Koda og lign.
      Ofte er det forskellige numre, han leger med... Så jeg ved faktisk ikke præcis, hvad de hedder.
      Jesper

    • Joan S.

      Tak for dit altid hurtige svar.
      Kan du ikke spørge Adam om hvad det hedder?
      Kh Joan

    • Jonna v.

      Hej, hvad er den bedste mel at bage med ?
      Hilsen Jonna.

  • Lisbeth v.

    Altså Jesper, nu har du lige lært os i version 1, at man bruger koldt vand og ikke fingerlunt vand! Men i version 2 skal det være fingerlunt?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Jeg syntes bare, at gæren blev lidt mere aktiveret ! Måske skal jeg lige rette den anden til ☺️
      Jesper

  • Maya H.

    Du glemte at skære en over som du sagde 😂😂 mor er ikke vred, mor er skuffet 🤪

    • Jesper Vollmer

      Ha ha... gud ja ! Det lovede jeg jo egentlig !
      Men tro mig Maya, de er luftige... ☺️
      Jesper

    • Maya H.

      Det tvivler jeg ikke på 🤪 skal klart prøve dem 😍

  • Lone F.

    Hej Jesper
    Hvordan bliver bollerne efter frysning, optøning og opvarmning igen? Jeg er alene, så 12 boller er nok i overkanten :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone
      Det kan du sagtens. Det er ikke sjældent, jeg kommer til optøede og næsten lige så dejlige boller hos min svigermor. Det er klart, at frisk og lune boller er allerbedst, men optøede kan sagtens være dejlige.
      Jesper

    • Bettina H.

      Vi laver som regel en stor portion og fryser ned i mindre. Ind på fuld knald på ovnen og så er de stort set lige så gode som nye :)

    • Torben N.

      De smager fantastisk, også efter en tur i fryseren, næsten som nylavede

  • Mette S.

    Skal de virkelig bages ved 250 grader i 16 min?
    De ser lækre ud, og skal helt klart prøves?

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Ja de skal. Du får 12 pænt store boller, og jeg kan liiiige ha´ dem på bageplade i min almindelig størrelse ovn derhjemme. Her på Bornholm har jeg jo en kæmpe ovn, då de har meget plads omkring sig.
      De 16 min. passer til størrelserne, og det giver en skøn skorpe.
      Jeg har bådet prøvet at bage dem ved alm. ovn og ved varmluft.
      Jeg syntes, de blev lækrest ved varmluft.
      Håber det giver mening...
      Jesper

  • Dorthe L.

    Man kan vel også halvere portionen, det gør jeg i version et, vi er kun 2, dejen kan sagtens holde sig i køleskab 2 dag3

    • Jesper Vollmer

      Jeg tror altså, at dejen vil overhæve, hvis du gemmer den bagt i 2-3 dage.
      Frys dem hellere ned.
      Jesper

  • Ninett O.

    Hej Jesper, kan kun skaffe tørgær - hvor meget vil du anbefale at jeg bruger?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ninett
      Én pakke på 11,8 gram svarer til 50 gram frisk gær.
      Jesper

  • Hanne V.

    Hej Jesper.
    Tak for medlemsskabet, det er nogle fantastiske opskrifter du laver. Jeg har lavet koldhævede boller, bare uden morgenbadning 😉, STORT ros til dem, og ikke første gang jeg laver dem.
    De bedste hilsner fra Hanne.

    • Jesper Vollmer

      Tænker du mener sidste 😜
      Jesper

  • Karen

    Hej Jesper
    Har lige taget 2.0 boller ud af ovnen de blev super vellykket tak for dejlig opskrift

  • Andrea P.

    Hvad er den tekniske årsag til at dejen her ikke skal æltes? Jeg kørte min rundt på maskine i fem minutter (fordi jeg plejer) men fik heller ikke helt så meget luft i dejen. Er det derfor? 🤓

    • Jesper Vollmer

      Hej Andrea
      Jeg har selv nogengange kørt min dej på en røremaskine, men dog ikke i 5 min. De blev helt fine.
      Prøv næste gang, bare lige at røre den sammen, og så se, om det fungerer for dig.
      Jeg har bagt mine 4 gange her i vinterferien, og hver gang helt vildt lækre. Legede enddog med alm. ovn. i stedet for varmluft, men de blev bedst med varmluft. Mere farve og mere sprødhed.
      Jesper

  • Hanne B.

    Hej Jesper.
    skønne ser de jo ud dine boller, du har gjort det igen, dejligt. :-)
    Jeg er lige nødtil og spørge om du bager med luft eller alm. ?
    En rigtig god dag til jer..

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Jeg har høfligst skrevet varmluft i opskriften liiiige efter antal grader...
      😜
      Jesper

  • Stig S.

    Hej Jesper. Har bagt dine bollet til morgen. Jeg kom til at ælte dem i røremaskinen som jeg plejer. Dejen var rigtig hård at rulle ud. Resultatet blev rigtig fint. Måske skal følge opskften næste gang 👍😉.

    • Jesper Vollmer

      Hej Stig
      Rulle ud???
      Har du læst opskriften, set billederne eller set filmen ??? 😜
      Giv den lige et skud mere !
      Jesper

  • Connie M.

    Hej Jesper,
    Jeg syntes at der lå mere end 15 g gær nede i bunden af skålen, jeg syntes nærmest det ligenede mindst 50 g.
    Med hensyn til ovn temperatur så er 250 g varmluft jo lige så Meget som næsten 300 g. Skalden ikke være mindre g. Når det er varmluft.?
    Med venlig hilsen
    Connie

    • Mariann S.

      Ønsker svar på damme spørgsmål, bliver altid i tvivl😊 skal ovnen virkelig stå på 250 grader og så samtidig varmluft

    • Connie M.

      Jeg kan ikke finde svaret på denne. Jeg har skrevet på denmail du har sendt at jeg ikke kan se svaret.

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie
      Du har nu fået mail, men jeg skriver det også lige her.
      Det ER 15 gram gær, jeg bruger i filmen. Du kan faktisk kigge på billedet under opskriften, hvor du kan se ca. 1/3 af en pakke gær.
      Og det ER 250° varmluft. Jeg har leget en del med opskriften, og forsøgt med både alm. ovn op mod varmluft. Jeg synes, der kommer bedre skorpe og farve med varmluft.
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      Hej Mariann
      Jeg håber, du har givet dem et forsøg. Det ER 15 gram gær, og de 250° VARMLUFT mener jeg skam.
      Jesper

    • Connie M.

      Tak for svaret, de boller skal jeg prøve,

    • Mariann S.

      Hej Jesper
      De blev vendt sammen i går aftes og bagt her til morgen☺️ Bagte dem på 250 grader varmluft - ikke sidste gang, de var rigtigt gode👍🏻 Sprang dog svømmeturen over 🤪

  • Kasper P.

    Hej Jesper😀 Tak for opskrift. Mvh Kasper

  • Christina A.

    Halløj Jesper
    Kunne man evt "vippe" dejen ud direkte på bagepladen og bage det til brød? -og hvis, i hvor lang tid?

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina...
      Så tror jeg, jeg ville bage det som grydebrødet herinde.
      Alternativt i ovnen ved 240° til det har en kernetemperatur på 96°
      Jesper

  • Jette N.

    Mega gode boller 😋Tak for nem opskrift

  • Jan O.

    Hej Jesper,
    Jeg har aldrig bagt før, men når vores søn på 15 år spørger om jeg ikke nok vil dele opskriften med mor så er de godkendt! 👍
    Hilsen
    Jan

    • Jesper Vollmer

      Lyder godkendt ja !
      Tak...
      Jesper

  • Rita H.

    Hej Jesper.
    Jeg melder mig i heppekoret over version 2.0👌.
    Så lækre - ren mums og igen kommer appelsinmarmeladen til sin ret 🙂.
    God weekend.
    De bedste hilsner
    Rita

  • Conni b.

    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni

    • Jesper Vollmer

      Godt at høre Conni
      Ja når man først har fået en masse dejlig luft i dejen, skal man passe på, ikke at mase den ud af dem igen ;)
      Jesper

  • Conni b.

    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni

  • Conni b.

    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni

  • Conni b.

    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni

  • Conni b.

    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni

  • Bente L.

    Hej Jesper
    Super gode boller! Sprødheden på mine forsvandt efter et kvarters tid - hvad kan jeg gøre så sprødheden bevares længere tid?
    Venlig hilsen
    Bente

    • Jesper Vollmer

      Prøv med halv portion i ovnen ad gangen med større afstand mellem bollerne. Der skal være HØJ varme på, så de bliver sprøde. Men selv hos mig, forsvinger sprødheden altså også efter et stykke tid.
      Men du kan nemt få den frem igen, ved at smide dem ind i en brandvarm ovn, lige inden de skal spises...
      Jesper

  • Kitt F.

    Har bagt dem flere gange nu og de er fuldstændig fantastiske🤩🙌tak for endnu en favorit🤎

    • Jesper Vollmer

      😍

  • Anna J.

    Opskriften siger 250 grader varm ovn..... min ovn går max til 230 grader?

    • Jesper Vollmer

      Så tror jeg, at lige dine skal bages ved 230° ;)
      Jesper

  • Lena N.

    Er det mon muligt at få et UDSKRIV ikon på opskriften, så den hurtigt kan printes ud i A4 str.? Vh Lena

    • Jesper Vollmer

      Hej Lena
      Det kommer der ikke. Vi er blevet enige om, at det strider lidt imod vores abonnementkoncept. Man skal jo helst være på siden, for at bruge arkivet.
      Men jeg kommer ikke efter dig, hvis du laver et screenshot ;)
      Jesper

  • Marta M.

    Hej Jesper
    Har lige bagt bollerne - de er super super gode - bliver min favorit i fremtiden - selv om boller 1 også er gode 👍😋👏
    Mvh
    Marta

    • Irene S.

      Den var go'

  • Ellen H.

    Hej Jesper
    Super lækre boller, og meget nemme at bage. Hældte lige en kop vand i ovnen sammen med bollerne. De gi’r ekstra sprød skorpe😀
    Kh
    Ellen

    • Jesper Vollmer

      Godt tip Ellen...
      Jesper

  • Jimmy J.

    Hej Jesper ...
    Vil gerne bruge spelt mel - kan man bruge det i samme blandings forhold ellers skal det være anderledes ...?
    Mvh
    Jimmy

    • Jesper Vollmer

      Hej Jimmy
      Ja det tænker jeg. Den er ret flydende i forvejen, så det burde fungere.
      Jesper

  • Karina f.

    Hej Jesper
    Så fik vi suppe og frisk bagte morgenboller til lavede dejen i morges så passede det med tiden til aftensmaden sønnen guffede 4 så de er godkendt har lavet dej så knægten kan vågne til frisk bagte boller i morgen hvor han fylder 13 år
    Varme hilsener til dig og dine

    • Jesper Vollmer

      Super Karina
      Har selv lige sat en halv portion over til i morgen tidlig. Vi er bare 3 hjemme, så to til hver må være fint ;)
      Jesper

  • Karin B.

    Kære Jesper
    Bedste koldhævede boller! 😍

    • Jesper Vollmer

      Skønt Karin...
      Du kan jo lege lidt med meltyperne ! Grovere, lysere eller med kerner.
      Det er en god basisopskrift.
      Jesper

  • Jannie H.

    Er ny her hos klub Vollmer, men sikken en debut. Bagte disse boller til morgen og det er de bedste hjemmebagte boller, vi har fået herhjemme.
    Kaster mig glad og straks ud i flere af dine opskrifter

    • Jesper Vollmer

      Jaaaa Jannie
      For filan da det er lækker læsning ! 😜
      Jesper

  • Anette l.

    Har lige bagt de gode koldhævede boller 2 og de blev super gode og meget sprøde...Tusind tak for en rigtig go madklub med en masse god inspiration og gode videoer som er nemme at følge med i

    • Jesper Vollmer

      Åååh Anette...
      Jeg bliver simpelthen så glad, når du skriver sådan...
      Jesper

  • Jens E.

    Dejlige boller og de er også rigtig gode at fryse

  • Pia R.

    Jeg har lige bagt dem her til morgen og de er super flotte og havde den rigtige lyd, da de kom ud af ovnen. De blev dog bløde, inden vi skulle spise, ikke ret lang tid efter. Hvad skyldes det ?
    De fik godt 16 min. ved 250 grader varmluft. og lød som sagt også rigtige, da jeg tod dem ud . Øv!
    Mvh. Pia

  • Brian T.

    Jeg er ikke den store bager, hader at have klistret dej på fingerne ;-) Men den her opskrift og fremgangsmåde er genial! Jeg er nu blevet mesterbager og fruen er glad :-) Super nemt og super gode boller, så jeg har været morgenbollemand de sidste par weekender :-)

    • Jesper Vollmer

      Uuuuhhh... 😜
      Det er da ikke den værste tjans at få ☺️
      Jesper

  • Ole S.

    Kan de godt hæve i 24 timer ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      Så tror jeg altså, at de overhæver. Det er bedst omkring 8-10 timer.
      Jesper

  • Vibeke S.

    Hej Jesper.
    Kan brødet her bedst fryses i
    bagt/ u bagt tilstand?
    Jeg har bagt lige lovlig flere end vi kan spise.
    Venlig hilsen Vibeke

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Undskyld det sene svar.
      Ja det kan de sagtens, men du kan også sagtens bage halv mængde næste gang. Det gjorde jeg selv forleden. Så får du bare 6 flotte boller stedet for.
      Jesper

  • Hanne N.

    Du bruger ikke bagepapir, du bruger?

    • Jesper Vollmer

      Det er sådan nogle bagemåtter. Så er du fri for at stå med det nogen gange lidt besværlige papir.
      Du kan få dem rundt omkring. Jeg købte nogen forleden i Den Lille Køkkenbutik i Torvehallerne.
      Ellers kan du helt sikkert finde dem på nettet.
      Jesper

  • Claus M.

    Hej Jesper
    Super lækre boller👍
    Jeg har efterhånden lavet den mange gange, men jeg har problemer med at få dem sprøde hver gang. Jeg synes jeg laver den ene hver gang, men nogen gange er de sprøde og lækre, andre gange bliver de bløde.
    Har du et tip til hvad der kan være årsagen? Gær, temperatur på vand til gæren eller..???
    Mvh
    Claus

    • Claus M.

      Undskyld tyrk-fejl🤪

    • Jesper Vollmer

      Hej Claus
      Jeg kender det godt. De er super sprøde, så snart de kommer ud af ovnen, men ikke så længe efter bliver de blødere.
      Jeg er jo ikke bager, men kokke-basse ☺️ Men jeg fandt det her på nettet.
      Jeg har tit held med at give dem et ekstra skud i ovnen, når jeg skal spise dem senere...Det "crisper" dem fint op.
      Men se lige linket her... Det handler nemlig om fugt !
      https://laeratbage.dk/pro-bagetip-skaer-dig-til-en-sproed-skorpe-paa-bollerne/
      Jesper

  • Bettina H.

    De mest fantastiske boller som ligner nogen man køber hos en dyr bager :) Meget nemme at røre sammen og så fuld fart i ovnen. UHMMMMMMMMM :)

    • Jesper Vollmer

      JA SGU Bettina...
      Bliver så glad for at høre det der...
      Knus
      Jesper

  • Anne H.

    Guf, guf en dejlig fornyelse udi koldhævede boller.
    Påskeferie i sommerhuset og god tid til madlavning og til at nyde alle måltider😎

  • Asger M.

    Hej Jesper
    Har prøvet dine boller i dag super gode og der er noget at tygge på
    Mvh Asger Michelsen

  • Jørgen J.

    Hej Jesper
    Tak for medlems skabet.
    Super gode boller. Jeg var løbet tør for rugmel, så jeg brugte 100g fuldkorns hvede i stedet.
    Det blev nu heller ikke så tosset.
    De bedste hilsner
    Jørgen

    • Jesper Vollmer

      Hej Jørgen
      Du kan også sagtenes lave dem på ren hvede, så bliver de mindst ligeså gode, men med knap så meget tyngde.
      Jesper

  • Inge C.

    Wauw hvor ser de gode ud, glæder mig til at smage dem, har selv nogen i ovnen lige nu 😋 god søndag, den kan ikke blive andet med nybagte boller og solskin 🌞 Inge

  • Birgitte P.

    Hej Jesper.
    Jeg er VILD med de her boller. De sidste par gange synes jeg dog, at dejen er blevet meget “tør” - mere end din ser ud til at være🤔. Bruger du en særlig slags mel?
    Jeg tilsatte bare lidt mere vand - og de blev lisså gode som første gang😊.
    VH
    Birgitte

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgitte
      Du har ret, det er melet, der er forskellen. Jeg har faktisk også oplevet en forskel alt afhængigt af, hvilken mel jeg bruger.
      Så mit råd er, at finde din favoritmel, og bruge den, men nu ved jo, som du selv skriver, hvordan konsistensen skal se ud i røreskålen, inden den er færdigæltet...
      Erfaring erfaren erfaring...
      det lyder som om, du har styr på det allerede !
      Jesper

  • Christina G.

    Hvor er det bare en skide hyggelig video!
    I morgen vil jeg være “morgenbolledame” dropper dog badet i frisk vand... nøjes med koklapning af mine 5 “bøffer” der elsker at få morgen rugbrød af mig i morgenkåbe 🐂🐂🐂🐂🐂👏🏻

    • Jesper Vollmer

      Koklapning... 😜 elsker alt ved det !
      Jeg ser dig for mig i morgenkåbe med en ko i hver hånd !

  • Kirsten J.

    Nu prøver jeg disse boller, men jeg havde ikke noget rugmel, så jeg prøver med hvedklid 🙈🙈🙈🙈 nu er jeg spændte på i morgen 🤞🤞🤞🤞

  • Kirsten J.

    Så er det morgen 😊 og bollerne er bagt, de er virkelig så lækker, kan godt bruge hvedklid, de mister lidt af det sprøde i skorpen, men stadig så lækkert men tak opskrifte 👍

  • Dorte M.

    Hej Jesper,
    Tænker at du som kok må have erfaring med brug af dampovn!?
    Jeg har nemlig lige investeret i en dampovn i hjemmet og vil høre om du har et bud på hvordan de skal bages der?
    På varmluftprogrammet er max. temp. 200 gr., mens der på brødbagning kan vælges max. 240 gr. Til gengæld kan man så vælge tre niveauer damp eller ingen damp.

  • Lisette T.

    Wow, lækre boller!!! Nemme, velsmagende, sprøde, mættende - de har det hele! Tak ☺️

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisette,
      Dejligt at høre, at du er lige så vild med dem som jeg! 🤩

  • Birgitte P.

    Hej Jesper.
    Først GOD BEDRING til dig.
    Nedenstående er til “mulig inspiration: jeg har idag bagt 1/2 portion med 12 gram gær som jeg lod hæve ca 7 timer. Hvorefter jeg lavede 3 lækre flutes. De blev osse gode.
    VH Birgitte

  • Mette V.

    Hej Jesper
    Hvis du laver en version 3.0, så kan jeg virkelig anbefale Mejnerts Mølle mel. Jeg har en forrygende surdej og sammen med Mejnerts mel, er jeg mere populær med mine morgenboller end bageren nogensinde har har været😅

    • Jesper Vollmer

      Tak Mette
      Det mel må jeg da lige tjekke ud... Altid åben overfor nye lækkerier !

  • Mette V.

    Lover dig, at du ikke vil blive skuffet😁
    Dejligt du er godt tilbage🙏🏼☀️ Vi hepper på dig🇩🇰

  • Ulla S.

    Hej Jesper
    De bedste boller jeg nogensinde har bagt, jeg er helt høj over at jeg kan bage så gode boller 🤗, nu skal den anden opskrift prøves.
    Mvh Ulla

    • Jesper Vollmer

      Hej Ulla,
      Wuhu! Det gør mig bare så glad at høre. Du er god 💪

  • Lene N.

    Altså, det er de lækreste boller 😋 jeg bager 12 stk. hver uge og bliver bare så glad over hvor nemt det er. Jeg har så valgt at forhøje rugmelet med 50 gram + 750 gram hvedemel så bollen bliver lidt mørkere.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene,
      Det lyder også bare mums. Dejligt du justerer opskriften efter eget behov 🤩

  • Inge T.

    I morges ville jeg røre dej til de fantastiske boller, meen der var ikke nok hvedemel, så der kom 200 g rugmel i. Nu er de bagt og de er bestemt rigtig gode med lidt mere smag, så det kan være det bliver min version 2.1.
    God dag

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge,
      Sejt du afprøver forskellige versioner! Det lyder lækkert med rugmel 😋

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge,
      Sejt du afprøver forskellige versioner! Det lyder lækkert med rugmel 😋

  • Ulla S.

    Hejsa, man kan vel egentlig godt lave 3 flutes ud af portionen ?? Eller hvad tænker du Jesper ?
    Mvh Ulla

    • Jesper Vollmer

      Hej Ulla
      Det tror jeg sagtens, du kan. Øg bagetiden lidt måske, men ellers samme fremgangsmåde.

  • Anne m.

    Hej har lavet nogle lækkere,boller, synes dog de mangler lidt smag, har du evt nogle ideer til hvad jeg kan komme i, så de får lidt mere smag😀😀

    • Jesper Vollmer

      Hej Anne,
      Du kan eksperimentere med lidt forskelligt fyld. Jeg er vild med diverse kerner såsom solsikke, græskar eller chiafrø! Tørret frugt, såsom rosiner, giver også en lækker sødme.
      Det er bare om at prøve sig frem! 😝

  • Jette F.

    Har til morgen bagt disse boller lige efter opskriften…der bliver ikke flere ture til bageren herefter😅😋😋

  • Peter G.

    Hej Jesper.
    Jeg er blevet vild m at bage boller. Efter Tobias Hamann sagde på YouTube (bageopskrift) at det var synd for dem som ikke havde en Ankarsrum røremaskine skiftede jeg hurtigt min KitchenAid ud (ti-hi). Og jeg har også købte bagestål plade oma ;-) Så jeg er meget engageret.
    Jeg har fulgt din opskrift bageværk, men selvom jeg tager bollerne ud efter 15min (260grader) og de er hårde når man banket på dem. Så efter 5 min bliver de bløde og skorpen forsvinder Det er også selvom jeg lægger dem på en rist når de kommer ud!???
    Jeg bruger 90% Øland hvedemel og 5-10% rugmel. Men jeg kan simpelhen ikke få dem som på italienske restauranter, hvor der er masser af huller i dejen!??
    Mvh PeterG

    • Jesper Vollmer

      Hej Peter,
      Hvis du ønsker huller, kræver det, at du rør så lidt som muligt ved dejen. Dets mere den bliver strukket, æltet, varmet op - dets færre huller 😊
      Ift. skorpen kan jeg også sagtens opleve, at bollerne mister deres sprødhed. Så plejer jeg ofte at genopvarme dem i en 200 grader ovn. Du kan evt. putte lidt vand på dem; så bliver skorpen ekstra blød.
      Lad mig høre om det løser dine frustrationer 🤩

  • Birgit D.

    Tak for super lækker bolle opskrift ❤️Så sprøde og lækrer ❤️❤️

  • Birgit D.

    Tak for super lækker bolle opskrift ❤️Så sprøde og lækrer ❤️❤️

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit,
      Mange tak for den pæne ros 😋

  • Vibeke G.

    Tal for en forrygende nem og virkelig god opskrift Jesper!👍
    Jeg er skadet i begge mine arme og for første gang i godt 10 år, har jeg oplevet, at bage boller næsten selv! Min mand rørte dejen sammen. ❤️
    Well, mit spørgsmål er: Hvis jeg nu gerne vil bage et brød ud af den halve eller den hele dej, hvor lang til skal jeg så beregne i ovnen? Og er det også ved 250 grader?

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke,
      Jeg beklager meget det alt for sene svar. Din kommentar er desværre blevet overset i ræset....
      Men jeg er så glad for, at du nu kan bage boller næsten uden hjælp! Det er da bare dejligt for dig 😍 Hvis du ønsker at bage et brød ud af dejen, skal du gå efter en kernetemperatur på 92-96 grader. Det vil jeg sige, at du opnår ved at give brødet ca. 35-45 min ved 180-190 grader.
      Lad mig høre hvordan det går med brødet! 😊

  • Kim H.

    Hej Jesper
    Virkelig dejlige boller som jeg har bagt flere gange. Hvis man skal fryse dem, ville du så gøre det inden eller efter de er bagt?
    Dbh
    Kim

    • Jesper Vollmer

      Hej Kim
      Undskyld det sene svar. havde simpelthen overset det. Men jeg ville fryse dem efter bagning, og så tø dem og, og give dem et skud på 5 min. ved 200° igen.
      Jesper

  • Jytte S.

    Hej Jesper
    Her i huset har vi diabetes. Hvilken slags mel kan jeg erstatte noget af hvedemelet med.
    Bollerne ser fantastiske ud, så jeg vil gerne prøve dem.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jytte
      Jeg har ikke så meget erfaring med diabetes, men jeg læste lidt op på nettet, og der står at "Hvid Hvede" er en fin erstatning for alm. hvede.
      Hvid hvede er fuldkornshvedemel med højt fiberindhold, der er malet på en speciel måde, der giver et fint, hvidt mel, der ligner og opfører sig som almindeligt hvedemel.
      Håber der hjælper dig.
      Jesper

  • Jytte S.

    Tak jeg prøver med noget Hvid hvedemel.

  • Jonna v.

    Hej, når jeg bager bollerne, kan jeg kun tilføre 600gr. ellers blir dejen som cement 😩
    Er der en speciel mel jeg skal bruge ?
    Hilsen Jonna.

  • Jonna v.

    Hej, når jeg bager bollerne, kan jeg kun tilføre 600gr. ellers blir dejen som cement 😩
    Er der en speciel mel jeg skal bruge ?
    Hilsen Jonna.

    • Jesper Vollmer

      Det lyder mærkeligt… 600 g mel til 7 dl. vand. Det burde altså ikke blive cement.
      Jeg bruger øko hvede enten fra Bornholms Valsemølle eller Kornkammerets. Meyers økohvede er også super godt.
      Prøv nogle af dem.

  • Inge M.

    Hej Jesper.
    Nøøøøj det er bare de bedste boller👍😃
    Jeg havde ikke rugmel i sortimentet i vores sommerhus men erstattede med en tilsvarende mængde fuldkornshvedemel. Bollerne gjorde lykke til morgenkaffen☕️
    TAK for nok en god opskrift 👌

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge
      Er også selv meget tilfreds med dem, glad for at du også er ;)
      Godt at kunne improvisere med hvad man lige har, morgenkaffen skal jo helst ikke stå alene ;)
      Tak for dejlig besked!
      Jesper

  • Lisbeth L.

    Jeg skal til at bage dine boller - de ser rigtig dejlige ud.
    Hvis jeg gerne vil have lidt solsikkekerner eller havregryn i skal der så tilsvarende mindre mel i ?
    Hilsen Lisbeth

    • Jesper Vollmer

      Nej kom du bare lidt kerner i. Dejen er så saftig, at det kan den sagtenes bære.
      Jesper

  • Dorthe H.

    Hej Jesper
    Jeg har købt en rød Capitol cuoco mel og vil høre om denne kan bruges til disse boller 😜

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorthe
      Jeg har ikke selv prøvet den mel, men jeg kan læse mig til, at den er perfekt til langtidshævede deje. Derfor er den jo perfekt til netop denne dej.
      Giv den gas, og lov at fortælle mig om resultatet...
      Jesper

  • Susanne F.

    Hej Jesper
    Så fik vi også prøvet dine boller.
    Mums, de smager godt. 😋 Dem kommer vi til at bage mange af. 😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne
      Dejligt at høre, er glad for at det var et hit :)
      Jesper

  • Else F.

    Vi er kun 2, så jeg laver 1/3 af portionen. Vi gider ikke fylde fryseren. I forvejen er jeg nordjyske mester i brødbagning😇( det siger min rare mand) så dine superboller, bliver bestemt en del af “mesterværkerne”😄. Jeg rengør skålen, og smører med en tynd oliefilm, så smutter de lige ud på det meldryssede bagepapir, deles i 4 og bages på mit 10 kg bagestål. Vupti!!👍☕️

    • Jesper Vollmer

      Det lyder skidegodt, Else!! Altid skønt med en nordjysk brødbagningsmester ;)
      Glad for at du kan lide opskrifterne! :D
      Jesper

  • Emil S.

    Hej Jesper.
    Har du forsøgt at lave baguette/større brød ud af dejen? Synes typiske opskrifter på baguettes ofte er meget tidskrævende. Måske man kunne lave det ud fra denne fremgangsmåde.
    Hilsen Emil

    • Jesper Vollmer

      Hej Emil
      Det ku’ være, man skulle teste det af… godt tip 🙏🏼
      Jesper

  • Henriette L.

    Nu har vi spist dine 2.0 boller hver morgen hele sommeren her i år 2022 🥳. De er fantastiske og det er en hurtig og nem opskrift 🌞
    Mange skønne hilsner Henriette 🌸

  • Susanne S.

    Hej Jesper
    Jeg er ny i Klub Vollmer og glæder mig vildt meget til at lave de mange spændende retter som du har lagt op på Klubbens website. Jeg starter dog i det små med “Koldhævede Boller 2.0”
    I stedet for gær kunne jeg godt tænke mig at bruge den surdej jeg tager fra når jeg laver rugbrød. Kan jeg det og, hvis ja, hvor meget skal jeg så ca bruge?
    Hilsen og gó sommer
    Susanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne
      Lige det har jeg ikke så meget erfaring med, så jeg må nok sige, at du skal lege lidt med mængden.
      Hvis du rammer den, vil jeg da meget gerne høre, hvordan det går...
      Jesper

    • Susanne S.

      Jeg prøver - og bliver det godt, vender jeg tilbage😊
      /Susanne

  • Helle s.

    Hej Jesper
    Nu har jeg prøvet dine boller 2 x og de smager himmelsk..... men jeg kan ikke få sprød skorpe... hvad skal jeg gøre... jeg har prøvet at bage dem nederst i ovnen og midt i... og med varmluft..
    Hilsen Helle

    • Jesper Vollmer

      Jeg bruger også varmluft.
      Prøv at skrue helt op for din ovn. Jeg bager nogengange mine ved 275-300 grader. Elsker dem lidt mørke, og DE bliver sprøde.
      Jesper

  • Kurt J.

    Hej, jeg er ved at blive afhængig af disse boller. Jeg er alene, kan lide nylavede boller, og derfor laver jeg kun 1/3 mængde. Jeg kommer også gerne en håndfuld hørfrø i - uhmm

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det herligt Kurt.
      Jo jo man kan da fryse dem, men de er så nemme, at det næsten ikke kan betale sig.
      Jesper

  • Margit O.

    Efter jeg er med i Klubben, er det blevet rutine at lave dej til bollerne hver fredag, når jeg i forvejen laver pizza (familietradition, som hænger ved efter børnene er fløjet fra reden). De bliver bedre og bedre, siger min mand; - luftige og sprøde.En portion dækker 2 weekends, når vi kun er to, men jeg påtænker at bruge noget af dejen i min flutesform, så vi også får lækkert brød til fx chili, chorizogryde o.l. 😉. Bageren kommer ikke til at tjene på os mere😂.

    • Jesper Vollmer

      Elsker alt ved det Margit...
      Tænk hvad lidt mel og vand kan ikk´?
      Jesper

  • Zenia K.

    Sikke nogle lækre boller og så er de nemme at lave 👍🏻. Tak for den opskrift

    • Jesper Vollmer

      Igen tak 🙏🏼

  • Henriette F.

    Hvor bliver de bare lækre disse boller. Familien er vilde med dem. Jeg er ansat i en virksomhed hvor jeg laver morgenmad og frokost til personalet. Jeg syntes også de skal nyde godt af dem. Men jeg går hjem kl. 13 om dagen så mit spørgsmål er om de kan laves inden kl. 13 og bages kl. 8 næste dag? Og andet spørgsmål kan det laves som 1 eller 2 brød til frokost? 😊

    • Jesper Vollmer

      De vil nok overhæve med så lang hævetid og med den mængde gær.
      Jeg har med succes bagt dem som 2 brød også ja.
      Husk bare at ramme 98 grader i kernetemperatur. Så er de færdige. Men det er ca. samme bagetid.
      Test det af med 5 gram gær i stedet, og se om det virker. Men tror, at 19 timer er lidt for længe.
      Jesper

  • Lene P.

    Hej Jesper. Har lige lavet dem. Mine blev meget flydende synes jeg (de smagte stadig godt). Skal jeg bare putte lidt mere mel i næste gang eller mindre vand? De flød ind i hinanden i ovnen

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene
      Undskyld det sene svar. Havde misset dit spørgsmål.
      Mel af forskellige producenter varierer meget. Så ja mine bliver også en gang i mellem lidt mere flydende, hvis jeg tester en anden mel. Og ja det gør, at jeg bare kommer lidt mere mel i.
      Når du kender konsistensen, ved du, hvad du gerne skal ramme hver gang.
      Hvis du kan få fat i hveden fra Valsemøllen på Bornholm, skal du prøve det. Det er det bedste resultat, jeg har prøvet.
      Jeg kan se, at Årstiderne forhandler det...
      https://www.aarstiderne.com/dagligvarer/kolonial/mel/hvedemel-ekstra?gclid=CjwKCAjwjOunBhB4EiwA94JWsNJVOEEDLY-iYppKoEbw8XLIQWMnESmclzpZtDjEu-MLMPIbEPQpthoCLnIQAvD_BwE
      Måske er der andre steder også. Måske bornholmerbutikken i Torvehallerne...
      Jesper

  • Mirja A.

    Hej Jesper. Nu har jeg bagt disse boller en million gange. Nemme og lækre! Nå, men mand har så fundet ud af, at han ikke kan tåle gluten. Det er han ret æv over - og især fordi han ikke kan spise disse lækre boller med smør. Da jeg er bagekonen hjemme hos os, så skal jeg til at bevæge mig ud på det glutenfri område. Kan du anbefale noget mel til at bage med - eller gerne en opskrift til koldhævede glutenfri boller?

    • Jesper Vollmer

      Hej Mirja
      Ej hvor er det dog ærgerligt for dig og din mand... Jeg føler med jer.
      Men nej jeg er ikke sådan rigtig erfaren i det glutenfri desværre. Jeg må være dig svar skyldig...
      Jesper

  • Tanja m.

    Hej Jesper
    Fantastiske boller, familien er kæmpe fan. Vi elsker også at der er bid i. Da jeg ikke er bagedyst kandidat vil jeg tillade mig at spørge ind om det vil ske noget med luftigheden hvis jeg tilføjer lidt kerner,
    eks. græskarkerner og hørfrø
    VH
    Tanja

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det dejligt at høre.
      Leg du endelig med lidt kerner og frø. Det kan de helt sikkert godt bære.
      Jesper

  • Søren P.

    Hej Jesper
    Bager dine boller 2.0 hver weekend, smager fantastisk…
    Hvis jeg nu fandt på at lave dem som et brød i “træforme” hvor lang tid tror du de så skal have? Og hvor mange grader?

    • Jesper Vollmer

      Hvis du kan få fat i et termometer, skal brødets kernetemperatur være 98.
      Jeg har bagt denne dej som 2 brød i stedet for boller, og her fik de samme bagetid på 16 min.
      Men måske træformene gør, at de skal ha’ lidt længere.

  • Søren P.

    👍tusind tak det vil jeg prøve.

  • Helle N.

    Nu er det 5. gang at jeg bager disse boller, og de vinder hver gang. Tusind tak for denne lækre opskrift. vh Helle

    • Jesper Vollmer

      Guf at høre Helle…
      Prøv dem evt. også på ren hvede. Altså 900 g. i alt.
      Lidt mindre tunge men stadig go’e.

  • Ove L.

    Lige en teknisk detalje og måske god forståelse.
    Uanset hvor mange personer man vil lave boller til - skulle antal boller osse ændres ik' ,-)
    Eller skal man opfatte, at til 6 personer [opskriften] bliver det til 12 boller som vist i videoen og så vil det blot blive et multipa at det?!?
    Altså når man skaler, fx med pilene til 12 personer vil det så give 24 boller etc. - thi jeg gætter kun, eller mangler der en simpel box på websiten, som en fed og behagelig oplysning, thi der stå 12 boller i opskriften uanset valg af personer.........
    Ellers er du bare god - jeg har fulgt dig på Instagram og nu må jeg bare melde mig ind - tak Jesper.

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      Jeg skriver til 6 pers. fordi jeg tænker, at når man har smagt én, vil man ha’ en til… ☺️
      Så ja hvis du ganger opskriften med 2 får du 24 boller. Så passer det med størrelsen på bollerne ifh. bagetiden på de 16 min.
      Jesper

  • Ulla M.

    Hvis man har glemt at lave dejen om aftenen, kan man så hæve Alm.

    • Jesper Vollmer

      Så skal du nok skrige op for mængden af gær (måske 50g). Jeg har ikke prøvet opskriften på den måde. Men giv det et skud.
      Fortæl mig, om det blev godt...
      Jesper

    • Ulla M.

      Brugte 15 g gær. De hævede ca 2 timer og de blev mega flotte.
      Har bagt dem før.
      Tak for alle de gode opskrifter

    • Jesper Vollmer

      Normalt bruger jeg 15 gram gær, der så skal hæve mindst 8 timer. Tror, du får dem mere luftige med enten mere gær eller længere hævetid.
      Jesper

  • Jette N.

    Super lækre boller jeg har bagt ofte Kan man lave flute af dejen? Hvor mange tænker du der i så fald bliver af en portion?
    Og bagetid og temperatur?.

  • Birgitte P.

    Til Jette N.
    Jeg har MANGE gange bagt flutes af dejen. Jeg får tre - lidt “tykke” - flutes af portionen. Bagetid og temp. som ved bollerne😊.
    Og UNDSKYLD, Jesper, hvis jeg går dig i bedene med min kommentar😉🫣..

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.