Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Kalveskank

6
  • 1 hel kalveskank
  • 5 stk. laurbærblade
  • 20 stk. peberkorn
  • 1 helt hvidløg, delt i to
  • 1 spsk. salt
  • 1 glas hvidvin
  • 1 passende mængde vand til det dækker 2/3 af skanken
  • 4 stk. gulerødder
  • 2 stk. pastinakker
  • 4 stk. skalotteløg
  • 2 stk. chili
  • 3 cm. ingefær
  • 12 stk. kartofler
  • 2 stk. porre
  • 1 håndfuld hakket persille

Verdens nemmeste ret... 

I en stegeso eller en stor gryde med låg sætter du skanken over med laurbær, salt, peber og hvidløget, der er delt i to. Kom hvidvin på og vand 2/3 op ad skanken.

Ind i ovnen i 3 timer ved 150 grader. 

Tag stegesoen ud, og smag på bouillonen, om den skal have mere salt og peber. Kom nu dine skrællede kartofler og urter sammen med de delte løg ned til skanken. Tilbage i ovnen en time mere. så den altså får 4 timer i alt.  

Sæt hele stegesoen på bordet, og lad folk selv plukke, hvad de har lyst til. Husk at drysse lidt persille på... 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

28 kommentarer

  • Pia F. 1. oktober 2020 kl. 13:04
    Ser lækkert ud ! skal prøves. Hvor er selve "stegesoen" fra. De fleste er ovale, men den her ser perfekt og rummelig ud. bh Pia
  • Jesper Vollmer 1. oktober 2020 kl. 13:29
    Hej Pia

    Den er fra Gaggenau... Og ja den er liiiidt mere rummelig end en Römertopff. Men ellers en rummelig gryde kan sagtens bruges.

    Jesper
  • Pia F. 1. oktober 2020 kl. 13:34
    Hej Jesper, 1000 tak for hurtigt svar.
    bh
    Pia
  • Birte S. 1. oktober 2020 kl. 19:37
    Det ser lækkert ud og er jo overkommeligt at lave. Det skal min søn og svigerdatter nyde godt af.
  • Jesper Vollmer 2. oktober 2020 kl. 11:42
    Det skal de da... ☺️

    Jesper
  • Jonna v. 1. oktober 2020 kl. 20:44
    Hej, jeg har jo meldt mig til din madklub, og jeg er vild med den ( i særdeles min mand )
    Jeg ville høre, når nu den gratis mdr. er gået, skal man så melde sig ind på ny, eller fortsætter abonnementet bare.
    Vh. Jonna.
  • Jesper Vollmer 2. oktober 2020 kl. 11:41
    Hej Jonna

    Det fortsætter automatisk, da du indtastede dine kontooplysninger ved indmeldelsen...

    Jesper
  • Hellen G. 3. oktober 2020 kl. 12:32
    Hvor meget vand ca. ?
  • Jesper Vollmer 5. oktober 2020 kl. 16:34
    2/3 oppe af skanken. Så lidt over halvt op. Giver det mening?

    Jesper
  • Hellen G. 5. oktober 2020 kl. 20:51
    Jeps !! 👍 Elsker at lave mad, og er faktisk ret god til det
  • Hellen G. 5. oktober 2020 kl. 20:52
    Men dejligt med nu tiltag 😊
  • Hellen G. 5. oktober 2020 kl. 20:53
    Nye tiltag
  • Lone K. 7. oktober 2020 kl. 18:21
    Har desværre ikke kunnet opdrive en kalveskank hos hverken slagter eller supermarkeder. Prøver med ossobuco buco i stedet for Og satser på det også bliver lækkert 😊
  • Jesper Vollmer 8. oktober 2020 kl. 11:02
    Det gør det helt sikkert.

    Men som jeg skrev i mailen forleden, så skal man måske lige ringe til dem i forvejen, og få dem til at bestille en eller to hjem...

    Jesper
  • Mona B. 8. oktober 2020 kl. 16:08
    Hey Jesper
    Det er farligt at have fri midt på ugen, det blev en god dag med mad og bagning.
    Jeg havde en kalvebov i fryseren og brugte den til din opskrift med kalveskank, alså... det var bare så lækkert, og imens den passede sig selv i ovnen flettede jeg din æbletærte sammen så det var ren råhygge, og nem mad i aften, den står på restemad - så dejligt. Tusind tak. Mona
  • Jesper Vollmer 13. oktober 2020 kl. 11:45
    Men Mona Mona Mona...

    Hvornår kommer den dag, hvor jeg man smage din mad? 😜

    Hold nu op, det er dejlig læsning !!!

    Tak 🙏🏼

    Jesper
  • Nina A. 13. oktober 2020 kl. 11:35
    Man kan jo nærmest DUFTE retten, bare ud fra billedet ...... Mums
  • Jesper Vollmer 13. oktober 2020 kl. 11:46
    Hej Nina

    Det er da også SÅ meget meningen !

    Jesper
  • Marianne B. 15. november 2020 kl. 18:57
    Jeg er vild med simre mad 👍🏻Og denne her tog kegler på en lidt grå søndag. Tak det var fantastisk
  • Dorte M. 22. februar 2021 kl. 09:18
    Hej Jesper! Har i weekenden lavet din kalveskank - lyder åndsvagt, men kan ikke få stoppet videoen!! Hvad gør jeg galt?? Vh Torben
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 09:43
    What ? Det lyder virkelig mærkeligt. Hvad mener du med, at den ikke vil stoppe?

    Har du lukket ned, og startet op igen ?

    Jesper
  • Dorte M. 22. februar 2021 kl. 09:47
    Hej! Ja, det lyder meget mærkeligt - har lukket ned 2 gange i går (både jeg selv og konen!) men da jeg skulle ind på Safari her til morgen, kørte den endnu!!
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 09:48
    Har I også genstartet computeren ?
  • Dorte M. 22. februar 2021 kl. 09:55
    Ser lige om det er lykkedes nu - tak for hurtigt svar!
  • Cirsten H. 6. marts 2021 kl. 19:07
    Har lige meldt mig til en månedsprøve tid hos dig. Mangler inspiration, så det kom lige i rette tid. Jeg har lavet din skank, dog brugte jeg oksebov, men alt andet var det samme. Det var da helt forrygende. Masser af smag, til trods for den magre udgave, og sundt, delikat!! Den kommer snart på bordet igen.
  • Luis B. 5. april 2021 kl. 20:25
    Hej Jesper,
    Giver det ikke noget ekstra, at brune kødet først?
    Det plejer jeg at gøre, men måske er det spild?

  • Jesper Vollmer 12. april 2021 kl. 10:09
    Hej Luis

    Man kan gøre begge dele. Det bliver en lettere og lidt mildere smag ved at gøre det direkte. Hvis du bruner den først, kommer der bare mere drøn på stegesmagen. Men den her er tænkt som en let bouillon agtig ret.

    Du kan se, at det kød der stikker op over lagen, får lidt farve.

    Hvis du vælger at brune den af, så råder jeg dig til at gøre det i en maget varm ovn, fremfor på panden eller i en gryde. Det er nemmere med den udskæring...

    Jesper
  • Jacob L. 13. maj 2021 kl. 23:02
    Hej Jesper. Dejlig ret, har lige lavet den i går, men løb ind i det problem at skanken løftede låget på min stegeso da den havde stået i ovnen i 3 timer...og der var slet ikke plads til grønt, så måtte ty til en stor gryde..
    Nå men den blev go alligevel.

    Spg: Hvilket mærke er den firkantet stegeso du bruger i videoen, den ønskede jeg at jeg havde haft i går😬

    Hilsen Jacob

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.