Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Kålsalat

4
  • 12 stk. vagtelæg
  • 1 liter vand
  • 0,5 spsk. salt
  • 5 spsk. eddike
  • 1 stk. hjertesalat
  • 2 håndfulde grønkål
  • 0,5 pose edamamebønner
  • 2 stk. modne avokado
  • 1 håndfulde valnødder
  • 1 blok feta
  • 1 fast pære
  • 1 groft brød i grove brud
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 dl. balsamico
  • 1 dl. olivenolie

Pocher vagtelæggene som det første. 

Kogende vand i en kasserolle med salt og eddike. Lad det simre. Åbn hvert vagtelæg med en spids kniv, uden blommen går i stykker. Hæld dem allesammen op i en lille skål på én gang. Spind vandet rundt i en spiral, og hæld alle æggene ned i den ene side af gryden, mens vandet snurrer. Mærk på æggene med en ske efter ca. 50 sek. Hviden skal være fast men blommen helt flydende. Kom dine æg op i en skål med kold vand. 

Skær hjertesalaten i både. 

Pluk kålen fra stænglerne, og skær dem i grove stykker, og kom kålen i en sigte. Har du en Quooker, er det her, du åbner for den kogende hane i 10 sekunder ud over kålen. Du kan også sagtens dyppe dem ned i en gryde med kogende vand med salt i 10 sek. Det er fuldstændig lige så godt. 

Edamamebønnerne gør det præcis det samme med.

Brødstykkerne drypper du med lidt olivenolie, og giver dem et drøn i en 250° varm ovn i få min. De skal bare have lidt farve. 

Skær avokadoerne i tynde skiver. Pærerne skærer du også ud. 

Rist valnødderne på en tør pande. 

Dressingen laver du på panden, ved at sauterer skiver af skalotteløget af i olivenolien, til de får lidt farve. På med eddiken, og smag den til med salt og peber. 

Anret din salat først, så kålen. Drys bønnerne på efterfulgt af avokado, pære, ost og vagtelæggene. Tilsidst kommer du dressingen udover det hele. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

7 kommentarer

  • Hellen G. 12. november 2020 kl. 11:31
    Hej Jesper.
    Hvad er det , du har drysset æggene med til sidst ?
    Er der en video, man kan følge?
    Hilsen Hellen Gram Andersson
  • Jesper Vollmer 15. november 2020 kl. 00:19
    Det er piment d’ Espalette

    Det er det, jeg bruger på det meste 😉

    Jesper
  • Aase N. 13. november 2020 kl. 19:59
    Hvilken herlig ret! Dejlige smage og fine kokketeknikker.
    Tak for mad.
    Hilsen Aase
  • Lotte 5. december 2020 kl. 15:45
    Ville gerne servere de pocherede vagtelæg m et drys bacon som tilbehør til min nytårsforret (torsk), synes på et tidspunkt, jeg hørte dig sige, man kunne lune æggene - men er det muligt?
  • Jesper Vollmer 9. december 2020 kl. 12:34
    Hej Lotte

    Du kan sagtens lune æggene igen, men jeg ville bare passe på de små vagtelæg. Jeg snakkede om at lune de store hønseæg, men har aldrig prøvet at varme de små. Ikke mere end 10 sek. så...

    Jesper
  • Birgit N. 25. januar 2021 kl. 17:57
    Hej Jesper.hvordan betaler jeg kontingent.
    Tak for nogle gode opskrifter
  • Jesper Vollmer 1. februar 2021 kl. 15:08
    Hej Birgit

    Du kan tilføje et betalingskort til dit medlemskab !

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.