Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Jordskokkesuppe

4
  • 1 spsk. smør
  • 2 skiver røget bacon
  • 1 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dusk timian
  • 500 gram jordskokker plus én stor
  • 5 dl. bouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 5 dl. vindruekerneolie

Varm en gryde op, og kom smørret i. Steg bacon og løg af i et par minutter sammen med buketten af timian, der er bundet sammen med snor. Skær jordskokkerne i mindre stykker, og kom dem ned i gryden. Steg med, til de får lidt farve. Salt og peber kan sagtens komme med fra starten her. 

Kom bouillon på, og lad det simre i ca. 15 min. 

Varm olien op til ca. 160 grader, så du kan være klar til chipsne. Lav nogle fine tynde skiver af den store jordskok på et mandolinjern. Kom dem i koldt vand, og lad dem blive helt sprøde. Læg dem på et viskestykke, så vandet kommer af. Dup dem tørre, så olien ikke sprutter, når du kommer dem i. Lad dem blive gyldne og sprøde, og tag dem op på lidt papir. Drys med salt, mens de stadig er varme.  

Tag timian og bacon op af gryden, og kom fløden på. Blend enten i en stor blender eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og måske en anelse æbleeddike. 

Skær stimler af den tilberedte bacon.

Anret suppen i dine skåle, og læg strimlerne af bacon i bunden. Kom chipsne oven på baconstykkerne, så de ikke bliver bløde i suppen. Drys lidt persille over...  

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

10 kommentarer

  • Lissen D. 8. oktober 2020 kl. 16:28
    Top lækker opskrift, og så giver det lige et ekstra pift med jordskokkechips. Mums!
  • Jesper Vollmer 13. oktober 2020 kl. 13:36
    Ja det er så lækkert med det der knas...

    Jesper
  • Anna D. 12. oktober 2020 kl. 13:49
    Hej har hørt at nogen kommer æbler og torsk i jordskokker suppen er det noget du har prøvet og hvordan🤔
  • Jesper Vollmer 13. oktober 2020 kl. 13:38
    Altså som en slags fyld? Det lyder lækkert faktisk !

    Jeg ville komme rå tern af æble i, hvis det var mig og så lune små stykker af torsk enten direkte i suppen eller pochere den forsigtigt i saltet vand ved siden af inden anretningen.

    Jesper
  • Ole S. 20. januar 2021 kl. 11:07
    Hej Jesper.
    Kan man fryse supper hvor der er fløde i eller vil de skille?
  • Trine A. 10. marts 2021 kl. 18:22
    Den smager fantastisk :)
  • Lotte m. 4. juli 2021 kl. 15:15
    Er lige blevet medlem, så har ikke prøvet suppen endnu - men når vi ellers laver jordskoksuppe, så putter vi gerne små rå laksestykker i (når den er blendet) - så kan min mand også blive mæt :-)
  • Jesper Vollmer 5. juli 2021 kl. 17:55
    Hej Lotte,

    Lyder mums. Tak for tippet her i klubben.

    P.S. Velkommen til! 🤩
  • Kirsten D. 17. august 2021 kl. 15:13
    Hej Jesper
    Jeg skal prøve at lave din lækre jordskokkesuppe i aften, er det kun vindruekerneolie man kan bruge? Dbh kirsten
  • Jesper Vollmer 24. august 2021 kl. 09:34
    Hej Kirsten,

    Åh håber du fandt en løsning med andet end vindruekerneolie... dit spørgsmål forsvandt i gemmeren. Beklager.

    Vindruekerneolien er mit foretrukne neutralolie til madlavning, men det kan sagtens erstattes af solsikke, let raps og lignende 😊

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.