Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Grøntret

4
  • tomaterne
  • 4 stk. stilke med tomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • 0,5 fed revet hvidløg
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 1 knivspids piment d´espalette
  • courgetten
  • 2 stk. courgette
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 1 tsk. Piment d'Espelette
  • 4 kviste timian
  • polentaen
  • 3 dl. bouillon
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 håndfuld minut-polenta
  • 3 spsk. parmesan
  • 1 tsk. salt og lidt peber

Start med tomaterne og courgetten. De skal have lige længe i ovnen. 

Behold tomaterne på stilken, og skyl dem. Læg dem i et lille fad eller en pande, der kan gå i ovnen. Stænk dem med olivenolie, hvidløgsolie, sukker, salt og peber. 

Del courgetten ned igennem på langs. Snit "kødet" på courgetten i tern, og kom olie, hvidløgsolie, piment, og salt og peber på. Læg lidt timiankviste på toppen.

Kom både tomater og courgetten i ovnen sammen ved 200 grader i ca. 20 min. 

Imens laves polentaen, ved at koge bouillon og fløde op, og drysse lidt af polentaen i ad gangen, imen du pisker med et piskeris. Når konsistensen er der, smages til med salt, peber og den revet parmesan. 

Anret det hele varmt sammen, og vær generøs med væden fra tomaterne. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

8 kommentarer

  • Sofie K. 14. maj 2020 kl. 21:23
    Virkelig smagfuldt og bestemt ikke sidste gang vi får dette. Det bliver både som enkeltstående ret og som tilbehør 👌🏼
    /Sofie
  • Tina H. 7. maj 2021 kl. 09:21
    Vi vil så gerne spise mere vegetarisk.
    Hvad er polata?
  • Vibeke S. 1. oktober 2021 kl. 18:57
    Polenta er majsmel, man koger ind til en grød, men man kan få det forberedt i poser, så det er lige til at gå til. Det fås i supermarkedet. :)
  • Vibeke S. 2. oktober 2021 kl. 19:20
    Hvilken bouillon har du brugt til denne ret?
  • Jesper Vollmer 6. oktober 2021 kl. 08:26
    Hej Vibeke,

    Som tommelfingerregel, bruger jeg altid grøntsagsbouilllon, medmindre jeg nævner andet 😉
  • Jane 9. november 2021 kl. 15:12
    Hej
    Hvad er piment d’espelette 🤔🙂nogen steder står det det er flager af paprika og andre steder står der chili ? Og hvor købes det?
    Mvh Jane
  • Jane 9. november 2021 kl. 15:13
    Hov kan se det står stavet på to måder? Er det der forskellen er?
  • Jesper Vollmer 16. november 2021 kl. 13:35
    Hej Jane,

    Det kan jeg godt forstå lyder en smule forvirrende. Piment d'esplette er en paprikachili, så det er begge dele, som du beskriver 🌶

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.