Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Græskarsalat og du får hele opskriften. Bliv medlem

Græskarsalat

Kog dine kerner i saltet vand, til de er møre.  Skrub jordskokkerne med en børste i vand, så sand og jord kommer af. Skær dem i kvarter eller halve alt afhængigt af størrelsen.  Skræl græskarret som i filmen, og skrab kernerne ud med en ske. Del de...

15 kommentarer

  • Birgitte c. 6. januar 2022 kl. 16:19
    Nemmeste måde at få kernerne ud af granatæbler, er ved at massere/presse æblet hårdt på bordet, du kan høre det knaser - derefter dele æblet, og kernerne er nemme at skrabe ud uden hinder 🤗
  • Jesper Vollmer 6. januar 2022 kl. 16:22
    Nogengange er de simpelthen for hårde til det. men det er samme måde, som du beskriver, jeg gør med citrusfrugter, der skal presses... Så kommer der meget mere saft ud.

    Jesper
  • Wanda K. 6. januar 2022 kl. 17:15
    Hej Jesper
    Hvor ser det lækker ud , ska salaten være varm
    Eller ka’ man lave den i go’ tid hvis man ska’ lave til mange
    Mvh Wanda
  • Jesper Vollmer 6. januar 2022 kl. 17:29
    Den er ikke tænkt til at være varm, så gør du bare klar til mange 😉

    Jesper
  • Tina o. 7. januar 2022 kl. 06:20
    Hvilken æbleeddike anbefaler du?
    Hvilken chorizopølse ?
    Syntes det er svært med de pølser…..:-)
    Tak. Kh Tina
  • Jesper Vollmer 7. januar 2022 kl. 11:30
    Hej Tina

    Jeg bruger mange forskellige af begge dele. Jeg kan ikke give dig et enkelt mærke, som jeg er gladest for. Men husk som med alt andet, man får, hvad man betaler for😉

    Jesper
  • Kirsten J. 7. januar 2022 kl. 18:59
    Hej Jesper
    Kan jeg bruge noget andet en jordskokker? Jeg er altså ikke glad for dem, okay måske har du snakket om det i filmen, den har jeg tydeligt nok ikke set 🙈🙈.
    Go weekend
    Kh Kirsten J
  • Jesper Vollmer 8. januar 2022 kl. 09:26
    Hej Kirsten

    Ja det kan du sagtens. Prøv med fennikel eller kartofler i stedet.

    Jesper
  • Kirsten J. 8. januar 2022 kl. 09:28
    Okay… fennikel kunne være sjovt at prøv… tusinde tak og go weekend 🤗
  • Carsten K. 8. januar 2022 kl. 20:39
    Hej Jesper.
    Godt Nytår!
    Jeg er helt nyt medlem af klubben , så mine spørgsmål har sikker været stiller flere gange før, men alligevel….
    Du anbefaler vindruekerneolie til stegning..spændende alternativ til den gængse olivenolie synes jeg, så kan du uddybe hvorfor og har du evt nogen favoritter blandt vindruekerneolierne? Ser samtidig du i opskriften her bruger olivenolie? Er det så evt pga den lidt “federe konsistens” jeg personligt synes olivenolie besidder?
    Vh Carsten
  • Jesper Vollmer 9. januar 2022 kl. 19:39
    Hej Carsten

    Jeg er “opvokset” p vindruekerneolie til stegning i de restauranter, jeg har arbejdet i. Vindruekerneolie har en væsentligt højere varmetolerance end olivenolie. Det er en smagsneutral olie, der ikke afgiver smag til det man steger.

    Jeg går ikke efter noget specifikt mærke. Bare den billigste 😉

    Jesper

    Jesper
  • Martin M. 13. januar 2022 kl. 22:14
    Hej Jesper
    Jeg har svært ved at finde en æbleeddike. Det ender med at være en æblecider. Hvordan ser jeg forskel da de ofte kalder æblecidereddike for æbleeddike.
    Den blev snørklet ha ha håber du forstår.
    Hilsen Martin
  • Jesper Vollmer 14. januar 2022 kl. 19:54
    Hej martin

    Jeg fandt lige den her beskrivelse på nettet. Det er ikke helt det samme nemlig.

    Æblecidereddike er æblesaft, som først er gæret til cider og bagefter syrnet til en eddike. Æblecidereddike kan let blive forvekslet med æbleeddike, men det er ikke det samme. Æbleeddike er eddike, der er tilsat koncentreret æblesaft (eller baseret på æble, men ikke lavet til cider før den er lavet til eddike).

    Jesper
  • Gitte B. 16. januar 2022 kl. 11:16
    Betyder det at man ikke kan erstatte æbleeddike med æblecidereddike ?
  • Jesper Vollmer 19. januar 2022 kl. 16:50
    Nej nej overhovedet ikke... begge dele er lækkert. Der er bare små nuancer til forskel.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.