Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Gnocchi

4
  • gnocchi
  • 500 gram varm indmad fra ca. 3 bagekartofler
  • 100 gram hvedemel
  • 1 stk. æggeblomme
  • saucen
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg, revet og dækket med olie
  • 0,5 håndfuld parmesan, revet
  • 1 dusk salvie
  • 1 tsk. salt og meget peber
  • 0,5 stk. citron, saften
  • 1 dl. af pastavandet

Prik lidt huller i bagekartoflerne, og bag dem ved 190° i lidt over en time. Del dem, mens de er varme, og skrab indmaden ud. Gem skallerne. 

Du kan med fordel (det glemte jeg nemlig i filmen) presse kartoffelmassen gennem en grov sigte eller en af de der med håndtag på, man kører kartoffelmassen igennem. Mine blev lidt grove, men stadig lækre. 

Vend de tømte skaller med lidt olie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 15 min. De skal blive helt sprøde. 

Bland nu den varme kartoffelmasse med mel og æggeblomme. Ælt det sammen til en sammenhængende dej. 

Del dejen i 3 stykker, og rul hver del ud til en pølse på ca. 1 cm. i diameter. Drys lidt mel på den, og skær den ud i små bidder. 

Med en gaffel presser du lidt ned i hver af dem, så de får de klassiske gnocchi-riller. 

Vend dem i lidt mere mel, så de ikke klistre sammen, og kog dem i saltet vand, til de kommer op til overfladen. 

Mens de koger, gør du saucen klar ved at bruse smørret op i en gryde. Kom så det snittede skalotteløg på sammen med salvien. 

Når gnocchi´erne komme op til overfladen, kommer du dem over i gryden med smørret sammen med lidt af pastavandet. 

Smag til med salt, peber, parmesan, citronsaft og lidt mere af pastavandet, så du rammer en cremet konsistens.  

Kom evt. lidt af gnocchi´erne op i de sprøde skaller. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

12 kommentarer

  • Joan P. 18. marts 2021 kl. 19:23
    Spændende, men er det en ret forsigtig selv eller tilbehør ? Kender det slet ikke 🙈

    Kh Joan
  • Jesper Vollmer 19. marts 2021 kl. 10:26
    Kender du ikke gnocchi ???

    😜

    Det skal du prøve !

    Jesper
  • Joan P. 19. marts 2021 kl. 15:16
    Nej det kender jeg ikke, det er ikke noget vi spiser som sådan i mit udkantsdanmark - skal helt klart prøves, men min mand vil da spørge “ hvor er kødet” 😄
  • Thomas 18. marts 2021 kl. 21:40
    I like :)
  • Jette K. 18. marts 2021 kl. 22:40
    Kan man bruge andet end hvedemel ?
    Glutenallergi .
    Hilsen jette
  • Jesper Vollmer 19. marts 2021 kl. 10:28
    Hej Jette

    Jeg ville prøve med kartoffelmel eller rismel. Det er det første der kommer op, når man søger på glutenfri gnocchi...

    Jesper
  • Tina N. 25. april 2021 kl. 09:44
    Hej Jette.
    Har du prøvet, at lave dem med kartoffel/rismel? Og blev det godt?
    Mvh Tina
  • Vibeke V. 19. marts 2021 kl. 13:42
    Du skriver "pastavand" - mener du ikke kartoffel/gnocchi-kogevandet?
  • Jesper Vollmer 19. marts 2021 kl. 14:03
    Jo jooo Vibeke... 😜 Men nu er gnocchi jo også en slags pasta !

    Tænkte det gav mening !

    Knus
    Jesper
  • Lars D. 31. maj 2021 kl. 18:51
    Bare så vi også kan udtale det korrekt :
    https://youtu.be/giNzHWkIVEI
  • connie n. 17. juni 2021 kl. 12:12

    Jeg fik engang i italien
    gnocchi i Gorgonzola sovs, det smagte så godt, har du en god opskrift på den sovs. eller den ret ?
    Mvh.
    Connie
  • Jesper Vollmer 17. juni 2021 kl. 15:53
    Hej Connie,

    Lyder bare lækkert!
    På nuværende tidspunkt har jeg ingen opskrift på gorgonzola sovs, men den vil helt sikkert ryge på listen over ideer til kommende retter! 🤩

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.