Focaccia

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Dejen

  • 5 dl. vand, fingerlunt

  • 25 gram gær

  • 1 dl. olivenolie

  • 600 gram hvedemel, Tipo 00

  • 1 spsk. flagesalt

  • Pynten

  • 1 stk. forårsløg

  • 1 stk. rødløg

  • 1 dusk purløg

  • 1 stk. radise

  • 1 stk. lille kartoffel

  • 1 dusk persille

  • 2 spsk. sesamfrø

  • 1 dl. olivenolie

  • 1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i vandet, og bland olie, mel og salt i, og rør det godt sammen. Dæk dejen til, og lad den hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse. 

I en form på ca. 20 x 40 cm. kommer du bagepapir. Fordel dejen i formen ud til hvert hjørne med olierede fingre eller en dejskraber. 

Form et flot blomstermønster i dejen med tynde skiver af radiser og kartofler. Skær skiver af løget, og form nogle løgblomster eller hvad du nu synes er sjovt. 

Lad det hæve igen i 30 min.

Bag i 25 min. ved 200° varmluft. 

Pensl med lidt mere olivenolie og evt. lidt flagesalt.

Billeder fra opskriften

12

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Steen P.

    Hej Jesper!
    Lidt ærgerligt at man ikke kan høre hvad du siger på den optagelse der er lagt ud :-(
    Mvh Steen Brøsted Pedersen

    • Jesper Vollmer

      Hej Steen
      Det er fint lyd på, når jeg ser filmen.

    • Connie B.

      Så skru da op for lyden…. Min lyd fejler ikke noget!

    • Connie B.

      Så skru da op for lyden…. Min lyd fejler ikke noget!

  • June S.

    Hej Jesper.
    Du har vel ikke et billede hvor man kan se brødet krumme ?
    Mvh June

    • Jesper Vollmer

      Hej June
      Desværre… det blev spist lige efter af min familie og mig. Men jeg kan love dig, at det var flot højt og luftigt.

    • June S.

      Tak så kaster jeg mig ud i det 😂

  • Lilian T.

    Kan brødet fryses? Skal det lunes ved optøning eller?

    • Jesper Vollmer

      Det kan det sagtens, og ja så ville jeg lune det op.
      Jesper

  • Louise R.

    Hej Jesper :)
    Er kartoflerne kogt på forhånd? Kan ikke lige høre om du siger det.

    • Jesper Vollmer

      Hej Louise,
      Godt spottet. De er ikke kogt på forhånd ;)

  • Elise B.

    Wauw, det ser både smukt og lækkert ud - det må jeg prøve 😋👍🏻

  • Dorthe P.

    Hej Jesper det er så skønt alt det du laver, og det smager herligt, det blivervist med din dejlige humor, og ind imellem skønne fotos fra Bornholm.det er de bedste 39kr jeg længe har givet ud så fortsæt endelig. Rigtig go dag🥰🥰🥰🥰

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorthe,
      NØJ hvor dine ord varmer. Dejligt du er med i klubben og motivationen til at lave de bedste retter og videoer til jer medlemmer bliver kun større, når jeg får den slags fine ros! 😆

  • Michael B.

    Jeg har prøvet at lave det og skal også lave i dag..

    • Jesper Vollmer

      Hej Michael,
      SÅDAN - hvordan gik det? 😁

  • Michael B.

    Det gik fantastisk.. der blev super lækkert.. jeg har fået mig et "varemærke" 😉🥓

    • Jesper Vollmer

      Hej Michael,
      Fedt fedt fedt - det er jeg glad for at høre! 🤩

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.