Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Flæskestegen

4
  • 1 stk. kamsteg, ca. 2 kg.
  • 2 spsk. salt
  • 6 stk. laurbærblade
  • 8 stk. nelliker
  • 0,5 liter vand

Start med at tænde ovnen på 200°

Gå sværen efter med en lille kniv, hvis slagteren har et par "helligdage". Det er vigtigt, at sværen er snittet helt igennem. 

Læg stegen med bunden i vejret i en bradepande, og dæk sværen med vand. 

Sæt den i ovnen i 20 min. 

Tag stegen ud, og vend den om, og læg den på en rist. sæt ovnen på 180°, og sørg for, at den ligger helt lige. Hvis den er højere i den ene side, bliver det højeste sted sprødt først, og den lave senere. Dvs. inden alt er sprødt, vil det øverste blive alt for mørkt. Brug gerne staniol. 

Gnid sværen med salt godt ned imellem ridserne. Fordel laurbærblade og nelliker i sværen. 

Steg den nu ca. 1 time og 15 min. Har du et stege termometer, skal den ud, når kernetemperaturen er 65°.

Hvis ikke den er helt sprød over det hele, tændes grillen i ovnen, og hold endelig øje med den. Nu går det stærkt.

Lad stegen hvile i 10-15 min. inden den skæres ud.  

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

9 kommentarer

  • Bente S. 31. juli 2020 kl. 00:19
    Skøn
  • Jesper Vollmer 3. august 2020 kl. 14:04
    Det var da dejligt Bente... ☺️

    Jesper
  • Karina M. 25. oktober 2020 kl. 07:33
    Igår lavede jeg flæskesteg a la Jesper👍🏼Hold da op😊😊det blev rigtig rigtig god, tusind tak for opskriften🍂🍁🥰
  • Jesper Vollmer 25. oktober 2020 kl. 16:06
    Sådan Karina

    Lyder lækkert med flæskesteg nu. Jeg er selv ved at øve mig på Gullaschsuppe i aften, da jeg skal til øen i morgen, hvor Columbus og jeg skal optage de kommende retter.

    Begge dele er rigtig efterårsmad...

    Jesper
  • Karina M. 25. oktober 2020 kl. 17:34
    Jeg vil glæde mig til opskriften på suppen kommer👍🏼Jeg skal lave din chili con carne på onsdag🍁🍂🥰
  • Jesper Vollmer 26. oktober 2020 kl. 17:01
    Fedt at du giver den gas med retterne... !

    Jesper
  • Annette S. 21. december 2020 kl. 10:14
    Hej Jesper
    Kan man ikke langtids stege flæskesteg
    Mvh
    Annette
  • May-Britt C. 9. januar 2021 kl. 17:08
    Hej Jesper

    Er det 180 gr /almindelig ovn?
  • Jesper Vollmer 11. januar 2021 kl. 11:41
    Hej May-Britt

    Jeg bruger varmluft i min ovn her.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.