Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Fiskefrikadeller

4
  • Dunserne
  • 600 gram torsk, eller anden hvid fisk
  • 1 spsk. salt, og lidt peber
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. mel
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 håndfuld hakket kørvel og purløg
  • remoen
  • 2,5 dl. mayonaise
  • 2,5 dl. creme fraiche 38%
  • 400 gram grov pickles
  • 3 spsk. hakket kørvel og purløg
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 citron til at grille

Skær fisken i grove stykker, og kør den til mos på en foodprocessor. I med salt og peber, og sving den en tur rundt i maskinen igen, så den bliver helt fjedrende. 

I en skål (evt. med en handske på) rører du nu æggene ud i farsen. Når det er homogent, kommer du mel og lidt af fløden i. Rør rundt, og tilsæt resten af fløden og de hakkede urter. 

Steg fiskedunserne i halvt vindruekerneolie og halvt smør ved lidt over middel varme. 

Imens de steger. samler du remouladen ved at blande mayo, creme fraiche og pickles. Smage det til med salt og peber og de hakkede urter. 

Grill evt. rugbrødet og ikke mindst den delte citron. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

21 kommentarer

  • Ann-Mari S. 20. maj 2021 kl. 18:11
    Det er bare så lækkert med en fiskedunse. Tak for den lækre opskrift. Hvis man vil have laks i kan man bare skære lidt røget laks i og tilsætte så er det en luksusdunse. Det vil være lækkert hvis du vil lave pickles. Savner en opskrift på det. Det smager så meget bedre end den remoulade man køber færdig. Velbekomme til jer gutter på Bornholm. Hippijuice så har man hørt det med😂♥️
  • Mette G. 20. maj 2021 kl. 19:52
    Ser fantastisk ud!! Og super idé med grillet citron - denne ret glæder jeg mig til at prøve!!
  • Maj-Britt D. 21. maj 2021 kl. 11:32
    Hvor er det super, at se hele processen, og ikke bare få min i godmorgen Danmark. Jeg glæææder mig til, at servere disse lækre fiskedunser for mine børnebørn på søndag.
  • Alette G. 21. maj 2021 kl. 13:15
    Uuuuh det bliver lørdagens menu🤩 og ja tak til opskrift på hjemmelavet pickles🙏🏻
  • Hannah H. 21. maj 2021 kl. 16:35
    Mumsi! Hvor køber du de færdige pickles? Jeg kan ikke finde nogle der er så dejligt grove.
  • Hanne B. 21. maj 2021 kl. 17:57
    Jesper!! har du nogensinde hørt at man kan komme oksekød sammen med Torsk, til fiskefrikadeller??? ikke ret meget, måske 100/200 gr.
    En nu afdød ven, gjorde det at han blandede oksekød i Torsk, og folk var vilde med
    det.. Det var de bedste fiskefrikadeller de havde smagt...
    Du vil nok sige, Nej det har jeg aldrig hørt om.. :-)
    Dine fiske-dunser er forøvrigt lækre..
  • Kirsten J. 22. maj 2021 kl. 14:17
    Hej Jesper
    Jeg kunne gi at vider, hvad forskellen er på vindue olie og raspolie?
    Kh Kirsten Jochumsen
    Ps lækker opskrift 👍
  • Jesper B. 22. maj 2021 kl. 16:24
    Hvad er dine erfaringer med at stege FISKEDUNSER i svinefedt? Vi gjorde det altid i en fiskeforretning jeg arbejdede i. Og synes de fik en utrolig lækker stegeskorpe😀
  • Leif P. 22. maj 2021 kl. 20:21
    Jeg har skrevet et spørgsmål til dig under stegt flæsk, desuden at jeg gerne ville betale for et år, men du har aldrig svaret.
    Hilsen Leifś kone
  • Søren S. 25. maj 2021 kl. 07:44
    Hej Jesper

    To basale spørgsmål, som måske ikke er direkte relateret til fiskefrikadellerne, men alligevel vedrører det du laver her.

    1. Hvad er principperne omkring at skylle krydderurter - kan se at du tager dem direkte fra potten her. Jeg tænker både i forhold til potter man køber og det man tager ind fra haven.

    2. Hvor lang tid kan den hjemmelavet mayo eller remoulade for den sags skyld holde sig?

    Mvh

    Søren
  • Kirsten H. 26. maj 2021 kl. 17:14
    Uhm 😋 Skal prøves .........🥰
  • Lissen V. 26. maj 2021 kl. 19:46
    Hej Jesper,
    Det var simpelhen så lækkert - fiskefrikadellerne og de grillede citroner.... Og remouladen 🤩 - jeg køber den aldrig mere - laver din version. Den smagte helt helt vidunderligt.
    Mvh
    Lissen
  • Jesper Vollmer 27. maj 2021 kl. 10:32
    Hej Lissen

    Hvor er det dejligt at høre... Så virker det jo, det jeg gør...

    Jesper
  • Søren S. 27. maj 2021 kl. 16:29
    Hej Jesper

    Jeg prøvede at lave fiskefrikadellerne forleden. Lavede til to personer og havde ca. 330 gram torsk. Brugte 1 æg, og resten var lidt på slum til jeg syntes farsen havde en god konsistens. Men de blev meget luftige, nærmest som at spise luft.

    Hvad gør jeg for at de ikke helt bliver til luft - er det lidt mindre æg ifht fisk?
  • Jesper Vollmer 28. maj 2021 kl. 12:06
    Hej Søren,

    Hvis du ønsker, at farsen skal have en mere fast konsistens, skal der - lige præcis - mindre væske og æg i.

    Når du afprøver opskriften igen, må du endelig skrive hvordan de bliver i næste omgang!
  • Birthe M. 31. maj 2021 kl. 18:21
    Hej Jesper
    Kan man bruge bredbladet persille i stedet for kørvel i fiskefrikadellerne?
    Med venlug hilsen
    Birthe
  • Jesper Vollmer 1. juni 2021 kl. 09:11
    Hej Birthe,

    Ja. Der er en smagssag - prøv dig frem!🥳
  • Elisabeth B. 4. juni 2021 kl. 23:35
    Ganske enkelt! En fantastisk dejlig opskrift . For første gang nogensinde fik jeg gode fiskefrikadeller😋
  • Jesper Vollmer 5. juni 2021 kl. 14:32
    Hej Elisabeth,

    Jubiiii - er glad for de lykkedes for dig! 🤩
  • Ivan P. 18. oktober 2021 kl. 12:05
    Hvad er det for en type foodprocessor du bruger - BPA-fri skål?
  • Jesper Vollmer 20. oktober 2021 kl. 16:57
    Hej Ivan,

    Det er bare en billig Bosch eller noget fra Imerco eller tilsvarende. Den er gammel...

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.