Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Fish cakes

4
  • 300 gram hvid fisk
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. rød karrypaste
  • 2 stk. æggehvider
  • 2 tsk. sukker
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 2 stk. forårsløg
  • Til fritering
  • 1 liter vindruekerneolie
  • Salaten
  • 1 stk. agurk
  • 12 stk. radiser
  • 1 stk. forårsløg
  • 2 cm. ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk. lime, skal og saft
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. soya
  • 1 bundt koriander

Start med dine fish cakes. Hvis du som jeg fik fat i ren filet uden ben og skind, er det jo lige til. Skær dem i grove stykker, og smid dem i din foodprocessor sammen med saltet. Kør det hele i 10-15 sek. 
Kom resten af ingredienserne til farsen i, undtagen dine forårsløg. Kør det sammen. Snit forårsløgne og sving dem et par omgange i maskinen. Har du ikke en fin foodprocessor, kan du sagtens lave den i hånden med en kniv. Hak fisken fint på spækbrættet, og saml det hele med fingrene i en stor skål. Det andet er altså bare nemmere og hurtigere. Just saying... 

Steg dine dunser (lav den ekstra store) i den varme olie, og vend og drej dem, så de bliver flotte hele vejen rundt. 

Salaten laves ved at snitte agurk, radiser og forårsløget i den størrelse, du kan li´! 

Riv limeskal, ingefær og hvidløg udover, og kom sesam og alt til dressingen ved. Vend rundt, så alt er dækket, og smag til med de forskellige ting, så du rammer din helt egen smag.

På filmen kan du se ved anretningen, at jeg har smidt sweet chillisauce med i en skål ved siden af. Det er her, den skal findes frem fra skabet !

Enjoy...  

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

10 kommentarer

  • Nete A. 30. april 2020 kl. 20:19
    Super lækker ret, meget populær her i huset 😍👍
  • Jesper Vollmer 2. maj 2020 kl. 13:25
    ☺️☺️☺️ Tak... De smager f..... også godt !

    Jesper
  • Klaus H. 2. juli 2020 kl. 21:59
    Fik lavet fish cakes til konen idag. Til salaten kom jeg også lidt dampede broccoli i.
    Som ekstra tilbehør serverede jeg blomkålsris. Det sidste til en fantastisk ret - en flaske rose vin.

    Fik mange roser😊
  • Jesper Vollmer 2. juli 2020 kl. 23:47
    Sådan Klaus...

    Håber det gav et kys i panden 😍

    Jesper
  • Jonna v. 7. september 2020 kl. 21:51
    Hej,hvad er hvid fisk ? kan det være torsk ?
    Mv. Jonna.
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 15:31
    hej Jonna

    Undskyld det sene svar. Ja hvid fisk er torsk, sej, kuller, kulmule, flynder, pighvar etc. altså ikke de fede fisk som laks, ørred, makrel, sild od sådan... Giver det mening ?

    Jesper
  • Helle S. 8. januar 2021 kl. 12:00
    Yummy :)
  • Elisabeth B. 3. juni 2021 kl. 00:53
    Jeg lavede fish cakes efter din opskrift, og tænkte mig ikke om. Det blev alt for salt.
    Så jeg lavede en ny omgang hvor jeg rørte fisken med en teske salt. Man salter jo også med fish sauce. Og mon der også er noget salt i karryen? De blev fine. Pas på med saltet!



  • Ivan P. 27. juli 2021 kl. 18:05
    Hvor meget olie bruger du og er det en art wokpande du bruger??
    Vh
    Ivan
  • Jesper Vollmer 29. juli 2021 kl. 12:23
    Hej Ivan,

    Som der står i opskriften, bruger jeg 1 liter vindruekerneolie. Panden er en dyb sautépande fra de Buyer...

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.