Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Falafel

4
  • hummus
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 stk. citron, saften
  • 1 tsk. piment d´espalette
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • falafel
  • 400 gram tørret kikærter
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dusk persille
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 stk. citron, saften
  • 2 dl. olivenolie
  • 2 spsk. rasp
  • 1 liter vindruekerneolie til fritering
  • dressing
  • 5 dl. yoghurt naturel
  • 0,5 stk. hvidløg, revet
  • 0,5 stk. citron, saften
  • 1 tsk. salt og lidt peber

Her to opskrifter i en... Hummus og falafel. 

Start med hummusen. 

De kogte kikærter fra dåsen køres sammen med resten af ingredienserne. Smag den godt til, og justér med olie og evt. lidt vand, så den får den rigtige konsistens. Kan du lide den tyk og formbar, holder du igen med væden. Kan du lide den cremet og smørbar, frådser du mere med olien og vandet. 

Til falafel skal du bruge de udblødte kikærter. Dvs. dagen før sætter du dem i rigeligt vand i køleskabet, så de kan suge vandet. Sørg for at der hellere er for meget end for lidt vand ved. Dagen efter skyller du dem bare i rent vand, og de er klar til brug. 

Kom det hele op i en foodprocessor, og kør det sammen til en formbar masse. Du kan justere med raspen, så den bliver nem at arbejde med. 

Form små aflange kugler med to skeer, eller rul dem med fingrene.

 

Fritér dem nu i en varm olie, så de bliver flotte gyldne og sprøde. Jeg oplevede faktisk, at de fik en lækrere konsistens i midten, hvis jeg friterede dem direkte fra fryseren. Så blev de lidt saftigere. Så hvis du har tid, så frys dem inden. Ellers laver du bare en ekstra stor portion, så der er til en anden go´ gang. 

Som dressing smager du yoghurten til med hvidløgsolie, citron og salt og peber. 

Servér det hele med lidt grillede grove pitabrød og salat... Det gør jeg ;) 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

10 kommentarer

  • Birthe N. 22. august 2020 kl. 14:51
    Pigment d espalette, kan man lave det selv, eller skal det købes færdigt?
    Er ny hos digg har ie hørt om det før.🤔
  • Jesper Vollmer 25. august 2020 kl. 09:49
    Hej Birthe

    Det er ikke et blandingskrydderi nej, så det skal man købe. Mange har fundet det på nettet, men man kan også være heldig i sit supermarked. Jeg har det i min egen lokale MENY

    Jesper
  • Birthe N. 25. august 2020 kl. 12:43
    Hej Jesper. Tak for dit svar, det må jeg prøve at finde.👋
  • Mette D. 17. september 2020 kl. 09:05
    Hvor længe skal de friteres hvis de er frosne ?
  • Peter F. 17. september 2020 kl. 13:19
    Hej Mette

    Hvis du friterer dem i olie ved 170-180 grader, så skal skal de ikke ligge og tø op længe på bordet, inden du smider dem i. Tag dem ud 15 min. før, så er de fint tilberedte, når de er flotte og gyldne.

    Giver det mening?

    Jesper
  • Mette D. 17. september 2020 kl. 13:20
    Det gør det 👍 tak
  • Annita l. 23. september 2020 kl. 22:22
    Super god opskrift👍😊 jeg fik engang en opskrift og et godt råd fra en god ven som kommer fra det daværende palæstina, 😊 han fortalte, at bruge lidt bagepulver i dejen gjorde dem mere luftige 😊 så det bruger jeg faktisk også 😊
  • Jesper Vollmer 29. september 2020 kl. 15:20
    Tak for tippe Annita... det skal jeg da så meget prøve 😜

    Jesper
  • Berit S. 28. december 2020 kl. 09:34
    Hej Jesper. Først tak for medlemskab, det glæder jeg mig til, prægtig julegave fra min søn og ikke helt uden bagtanke ;0).
    Selvom jeg snart har tilbragt en menneskealder bag gryderne er jeg glad for nye ting, men jeg ved ikke hvad Piment d´espalette er, håber du vil hjælpe mig med opklaring ?
    Venlige hilsner fra Berit
  • Jesper Vollmer 28. december 2020 kl. 11:43
    Hej Berit

    Velkommen indenfor.

    Piment d´espalette er et chili/paprika krydderi fra området Espalette i Frankrig. Det er ikke et blandingskrydderi, men en varm og ikke alt for stærk chili, som jeg bruger rigtig meget. Du kan finde det rundt omkring. Jeg kan få det i min lokale Meny, men ellers kig på nettet, hvis du bor et stede, hvor du ikke kan få det.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.