Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Creme Brulee

4
  • 0,5 liter piskefløde
  • 100 gram sukker
  • 0,5 stk. vaniljestang (1 spsk. mørk vaniljesukker)
  • 6 stk. æggeblommer
  • 2 dl. rørsukker

Skrab kornene ud af vaniljestangen, eller brug en grov vaniljesukker. Kom det i en gryde sammen med fløden og sukkeret. 

Lad det komme op og simre på komfuret. 

Imens kommer du dine æggeblommer op i en skål ved siden af. (Jeg bruger kun 4 blommer i filmen, men med 6 stk. tykner den lidt mere, end min gør i filmen... det vil du gerne ha´) 

Når fløden koger, kommer du lidt ad gangen i æggeblommerne, imens du pisker godt. Når ca. halvdelen er i, komme du det op i gryden til resten af fløden. 

Med en dejskraber kører du nu langs bunden af gryden forsigtigt frem og tilbage med varmen på halvt blus. Sørg for at være omhyggelig med at "skrabe" hele bunden. Fortsæt indtil cremen tykner lidt, og vaniljekornene bliver liggende i cremen, uden at synke til bunds. Det kaldes at legere. Cremen skal blive ca. 84°. Bliver den varmere, bliver det til flydende røræg. Du kan tydeligt se det i konsistensen på dejskraberen. 

Sigt massen, så evt. klumper sigtes fra. 

Kom lidt mere end 1 dl. i hver kop eller ramakin. Har du rigtige creme bruleeskåle, er det jo bare ekstra originalt... 

Sæt dem i en bakke med lidt kant, og kom varmt vand i bakken, til det ca. dækker højden af creme i skålene. Sæt bakken i ovnen ved 100° i 45 min. til 1 time. Cremen skal blive lidt fast, og ikke være flydende. 

Sæt dem i køleskabet mindst 3 timer. 

De kolde og nu faste cremer overhældes med et lag af rørsukker. Ryst overskydende sukker af, og brænd dem med en gasbrænder, til du får et flot lag karamel på toppen. 

Servér lidt frugt eller frugtkompot til. Jeg drikker som regel kaffe til... 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

21 kommentarer

  • Susanne V. 17. juni 2021 kl. 12:46
    Kære Jesper
    Det glæder mig at du har det lidt bedre 👍 så ja vi venter på dig ❤️ Og forsat god bedring 🤗
  • Marna M. 17. juni 2021 kl. 13:05
    Rigtig Rigtig god bedring føler med jer alle ❤️
    Livet er langt fra retfærdig stort knus og godt mod ❤️Mvh Marna
  • Tina B. 17. juni 2021 kl. 14:05
    Kære Jesper. Dejligt at høre det går fremad. Fortsat god bedring og træning. 😀.
    Tina C
  • Merete s. 17. juni 2021 kl. 14:35
    Ja rigtig god bedring, og god træning
    og ja jeg venter også på dig. et hyggeligt sted her.
  • Inge T. 17. juni 2021 kl. 14:59
    Hej Jesper.
    Når jeg ingen gasbrænder har (udover den til ukrudt i haven🙄) er der så et fif til brænding af rørsukkeret.
    Rigtig dejlig dag.
    Inge
  • Jesper Vollmer 17. juni 2021 kl. 15:57
    Hej Inge,

    Hvis du har et gaskomfur, kan du tage en ske og varme hovedet af skeen rødglødende over flammen. Så presser du forsigtigt skeen på sukkeret og det skulle gerne få samme effekt som med en gasbrænder. Pas på du ikke brænder dig.

    Har du intet gaskomfur, kan du brænde sukkeret på creme bruleen kort i ovnen ved grill-funktionen...

    Håber én af mulighederne hjælper. God dag til dig Inge 😌
  • Susanne N. 17. juni 2021 kl. 18:32
    Tak Jesper det er et must at prøve.

    Jeg er ny i klubben og nyder virkelig dine videoer.

    Du gør det nemt for os amatører 😉

    Ønsker dig også god bedring.
    Hilsen Sus
  • Dorte S. 17. juni 2021 kl. 18:46
    Rigtig god bedring til dig!!!!
    Du er skøn og jeg nyder dine videoer, fulde af skøn mad og humor.
  • Line J. 17. juni 2021 kl. 20:35
    Rigtig god bedring Jesper.
    Venter også gerne - hjemme hos os er torsdag = volmer dag.
  • Bente J. 17. juni 2021 kl. 21:16
    Dejligt, at det går dig bedre. Du siger I videoen, at der skal bruges 4 æggeblommer til en halv l. fløde. I opskriften står der 6 æggeblommer. Hvad skal jeg regne med? Jeg glæder mig til at lave det, for jeg ælsker creme briller.
  • Jesper Vollmer 17. juni 2021 kl. 21:23
    Hej Bente

    Godt set. Men læs lige opskriften grundigt igen. Så skal du bare se 😉
  • Bente J. 17. juni 2021 kl. 21:25
    Åh ja meget fint 😊. Tak for hurtig svar.
  • Eva H. 17. juni 2021 kl. 21:39
    Jaaaa, den opskrift må prøves. Har kæmpet med at lave en god creme brulee men elsker det, så vil så gerne kunne selv. Så godt med de videoer du laver, for det er meget bedre end “bare skrift” - og rigtig god bedring!
  • Jesper Vollmer 18. juni 2021 kl. 18:06
    Hej Eva,

    Tak for din søde feedback! Jeg glæder mig til at høre, hvordan creme bruleen ender ud! Mig og teamet nyder virkelig også at lave videoerne. Det skaber virkelig en hyggefaktor, hvor vi nærmest laver maden sammen.. 😋
  • Anna-Mette N. 18. juni 2021 kl. 22:14
    Hej Jesper

    Hvor længe kan den holde sig i køleskab?
    V h Anna Mette
  • Jesper Vollmer 25. juni 2021 kl. 15:58
    Hej Anna-Mette,

    De kan holde sig 2-3 dage i køleskabet..
  • Winni W. 25. juni 2021 kl. 21:38
    Mange mange tak for de dejlige opskrifter, det er så godt at se dig lave dem. Det bliver nemmere at forstå.
    Og dejligt at se, at det går bedre for dig, du er sgu sej.
    Hilsen winni
  • Jesper Vollmer 26. juni 2021 kl. 10:57
    Tak Winni

    Det betyder meget 🙏🏼

    Jesper
  • Merete H. 19. november 2021 kl. 22:54
    Jeg brugte opskriften til 6 personer. Der blev til 8 ramakiner. Satte dem i ovnen og lidt vand skvulpede op i ramakinerne. Det blev suget op med køkkenrulle. De var først færdige efter 2 timer. Kølede af og kom i køleskab med film over, da de skulle bruges dagen efter. Igen vandproblemer. Heldigvis kunne køkkenrullen klare det igen. Synes lige, jeg ville dele denne erfaring.
  • Jesper Vollmer 22. november 2021 kl. 11:27
    Husk, at vandet kun skal halvt op på ramakinerne. Det burde give dig rigeligt plads til at "arbejde" på.
  • Merete H. 22. november 2021 kl. 12:20
    Ja, det vil jeg også mene - men jeg fulgte opskriften slavisk ;.(

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.