Ingredienser
Creme brulee
0,50 liter piskefløde
100 gram sukker
0,50 stk. vaniljestang (1 spsk. mørk vaniljesukker)
6 stk. æggeblommer
2 dl. rørsukker
Fremgangsmåde
Skrab kornene ud af vaniljestangen, eller brug en grov vaniljesukker. Kom det i en gryde sammen med fløden og sukkeret.
Lad det komme op og simre på komfuret.
Imens kommer du dine æggeblommer op i en skål ved siden af. (Jeg bruger kun 4 blommer i filmen, men med 6 stk. tykner den lidt mere, end min gør i filmen... det vil du gerne ha´)
Når fløden koger, kommer du lidt ad gangen i æggeblommerne, imens du pisker godt. Når ca. halvdelen er i, komme du det op i gryden til resten af fløden.
Med en dejskraber kører du nu langs bunden af gryden forsigtigt frem og tilbage med varmen på halvt blus. Sørg for at være omhyggelig med at "skrabe" hele bunden. Fortsæt indtil cremen tykner lidt, og vaniljekornene bliver liggende i cremen, uden at synke til bunds. Det kaldes at legere. Cremen skal blive ca. 84°. Bliver den varmere, bliver det til flydende røræg. Du kan tydeligt se det i konsistensen på dejskraberen.
Sigt massen, så evt. klumper sigtes fra.
Kom lidt mere end 1 dl. i hver kop eller ramakin. Har du rigtige creme bruleeskåle, er det jo bare ekstra originalt...
Sæt dem i en bakke med lidt kant, og kom varmt vand i bakken, til det ca. dækker højden af creme i skålene. Sæt bakken i ovnen ved 100° i 45 min. til 1 time. Cremen skal blive lidt fast, og ikke være flydende.
Sæt dem i køleskabet mindst 3 timer.
De kolde og nu faste cremer overhældes med et lag af rørsukker. Ryst overskydende sukker af, og brænd dem med en gasbrænder, til du får et flot lag karamel på toppen.
Servér lidt frugt eller frugtkompot til. Jeg drikker som regel kaffe til...