Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Confit de Canard

4
  • 4 stk andelår
  • 2 spsk salt
  • 2 stk peberkorn
  • 1 dusk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 l andefedt
  • Kartofler
  • 4 stk bagekartofler
  • 1 l andefedt (det samme fra før)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld hakket persille
  • Salat
  • 4 håndfulde blandet salat
  • 1 tsk hvidløgsolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 nip salt

Dagen før vender du andelårene i salt, timian og peberkorn, og sætter dem på køl til dagen efter. 

På dagen lægger du lårene i en gryde, og dækker dem med andefedtet. De skal nu simre ved omkring 100° i ca. 2 timer. De er færdige, når kødet er mørt, men det skal ikke falde af benet, for du skal kunne håndtere dem lidt endnu. 

Læg dem på en rist, og smid dem i ovnen ved 225° til de er helt sprøde. Det tager ca. 20 min. 

Imens skærer du kartoflerne i 1 x1 cm. tern. Kom dem i koldt vand i 10 min. Lad dem simre i den 100° varme andefedt i ca 5 min. De skal være møre men stadig intakte. Sigt dem, og dup dem tørre. Varm nu andefedtet op til 190-200° og friter halvdelen af kartoffelternene og herefter den anden halvdel, til de er flot gyldne. Kom dem varme op i en sigte, og slyng dem rundt med salt, det revet hvidløg dækket med olivenolie og lidt af den hakkede persille. 

I sidste øjeblik vender du salaten med eddike, olie, 1 tsk. hvidløgsolie og et nip salt. 

Servér de varme og sprøde lår med kartoffelternene og den sprøde salat. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

14 kommentarer

  • Lone K. 10. december 2020 kl. 18:19
    Ser lækkert ud 👍
    Bruger du en bestemt flagesalt ?
  • Jesper Vollmer 10. december 2020 kl. 18:21
    Hej Lone

    Jeg plejer at købe den, der hedder Falksalt. Det er svenskt.

    Jesper

  • Lone K. 10. december 2020 kl. 18:19
    Ser lækkert ud 👍
    Bruger du en bestemt flagesalt ?
  • Hanne E. 10. december 2020 kl. 20:33
    Tusind tak for opskriften😀
    Kan man ikke lave en hel confiteret and? Eller er det kun lårene man bruger?

    Mvh Hanne
  • Connie M. 10. december 2020 kl. 20:36
    Hej Jesper
    Super super lækkert delikat :-)
    Din hvidløgsolie opbevarer du den i køleskabet
    vh Connie M
  • Hellen G. 11. december 2020 kl. 06:45
    Ser så lækkert ud.
    1 l. andefedt.
    Hvordan skaffer jeg lige det ?
  • Jonna v. 17. december 2020 kl. 18:47
    Hvorfor kan jeg ikke se opskriften på risalamande ?
    Jeg kan kun se den på mine beskeder.
  • Helle S. 17. december 2020 kl. 19:44
    Hej Jonna

    Det lyder mystisk. Har du prøvet at søge i fritekst-feltet eller under jul som tema på siden med alle opskrifter?

    Bedste hilsner fra Helle, Team Vollmer :)
  • Elise B. 21. januar 2021 kl. 19:42
    Det ser så lækker ud 🤩
    Jeg kunne godt tænke mig at prøve og lave det, men hvor kan man købe en liter andefedt?
    Mvh. Elise
  • Jesper Vollmer 22. januar 2021 kl. 08:41
    Hej Elise

    Jeg har det faktisk nede i min lokale Meny i Nærum.

    Men skal man have større mængder, kan man få det i Inco, men det kræver Inco-kort.

    Jeg har også set det her hos Daniel Letz:

    https://shop.letzshoponline.dk/products/kapers-edmond-fallot-215-gr

    Husk at man kan bruge det igen og igen. Jeg har det bare i bøtter i fryseren, og fryser det igen efter brug. Så det er on god investering. Jeg bruger det tit til retter med stegte kartofler. Det smager så meget end olie.

    Jesper
  • Elise B. 22. januar 2021 kl. 12:37
    Ok, tak for info 👍🏻😊
  • Ole F. 24. februar 2021 kl. 18:15
    Hej, Jeg er i gang med koge mine lår og vil gemme dem til på fredag.
    Kan jeg gemme de kogte lår i køleskabet uden fedtet de er kogt i ?
    (Og koge kartofler torsdag, klar til stegning fredag- skal derfor bruge fedtet)
  • Jesper Vollmer 1. marts 2021 kl. 12:54
    Hej Ole

    havde misset dit spørgsmål.

    Lykkedes det?

    Jeg ville have svaret ja, du kan sagtens gemme dem på køl uden fedtet på.

    Jesper
  • Ole F. 2. marts 2021 kl. 00:17
    Hej, Det blev rigtig fint, jeg fik også lavet din julesovs- så alle var glade.. og mætte

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.