Brændt Ørred

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

8 personer
  • Fisken

  • 1 side ørred / laks

  • 3 spsk. salt

  • 2 spsk. sukker

  • Olien

  • 1 håndfuld spinat

  • 1 bundt dild

  • 0,50 tsk. salt

  • 3 dl. vindruekerneolie

  • Cremen

  • 1 kvart liter kærnemælk

  • 1 kvart liter piskefløde

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 knivspids piment d´espalette

  • Cruditeen

  • 6 stk. grønne asparges

  • 4 stk. radiser

  • 1 stk. fennikel

  • 1 bundt dild

  • 2 spsk. æbleeddike

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 dusk broncefennikel

  • 1 håndfuld hybenroser

Fremgangsmåde

Start med at rime fisken i mindst 1 døgn. Den kan sagtens tåle at stå i 4-5 dage på køl. Den bliver bare mere og mere fast i kødet.

Du renser laksesiden for skind og ben, og drysser din salt og sukker over toppen. Lad den stå på køl, gerne i en bakke med huller og en opsamlingsbakke under.

På dagen du skal lave retten, deler du laksen ned igennem på langs, og brænder du den lidt før serveringen med en brænder. Den behøver ikke være lige så stor som min ;)

Urteolie:
Varm olien op til 60° og blend olie, spinat, dild og salt i og blendes i 5 min.
Sigt den grønneolie gennem et gammelt viskestykke eller andet finmasket. Alternativt de suppesier vi har i Shop Vollmer, som jeg bruger i filmen. De er bygget til den slags ;)

Cremen:
Smag kærnemælken og fløden til med salt, peber, citron og piment.

Når der skal anrettes, kommer du lidt af den grønne urteolie op i cremen, og rører meget forsigtigt rundt. Det skal være flot skilt.

Crudité:
Alle grøntsagerne skæres tyndt på et mandolinjern, og kommes i koldt vand, til du skal bruge det.
Sigt vandet fra, og mariner det kort i eddike og olie.
Ved anretningen pynter du med broncefennikel og hybenroseblade.

Billeder fra opskriften

IMG 4487

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Merete f.

    Åh altså Jesper ... du er herlig 😂😂😂. Heldigvis har vi lige fået den “store” udgave Med 11 kg flaske, så det skal helt sikkert prøves! Skal lige love for du kunne levere “noget stort og sjovt”🤭😂. Den her skal med garanti prøves!

    • Jesper Vollmer

      Hej Merete
      Ja den er i den mere sjove ende af skalaen... Godt det også virker sådan ;)
      Men brænd den lige udenfor ikk? 😜
      Jesper

  • Aksel o.

    Den skal helt sikkert prøves, kan man ikke også få et godt brød til, eller er det forkert?

    • Jesper Vollmer

      Hej Aksel
      Jo brød kan man sagtens spise til. Så er der også noget at dyppe i den dejlige creme udervejs ;)
      Jesper

  • Vibeke S.

    Nøøøj, det ser lækkert ud og med din gode gennemgang, er det også noget jeg tør prøve :)
    Hvorlænge kan urteolien holde sig, har du noget bud på det?

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Det kan den i flere måneder...
      Så du vil ha´ til hele sommeren ;)
      Jesper

  • Vibeke S.

    Fantastisk, tusind tak for hurtigt svar.

  • Henrik m.

    Hej Jesper..
    Det der med gourmet/gæstemad.. mega fedt....
    Mere af det tak:-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Henrik
      Det skal jeg nok love at tage med. Der er allerede skudt en fed tun-gourmet-ret til senere...
      Jesper

  • Vibeke S.

    Kan raps eller solsikkeolie bruges istedet for vindruekerneolie?

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Ja det kan det sagtens. Bare husk, at du kan få dyre rapsolier, der smager af virkelig meget. Det vil smage igennem i din urteolie. Men de billiger og knap så skarpe i smagen er oplagte at bruge. Solsikke er også en neutral olie, så brug bare den også.
      Jesper

  • Sanne T.

    Mums det smagte godt . Men hold da ny op fisken skulle have gas, ja næsten hele kommunens gasbrænder skulle i brug .
    Min lille beskeden gasbrænder var i hvertifald ikke meget værd.
    Men gæsterne var imponeret af smagen, og det visuelle indtryk.
    Personlig synes jeg dressingen med kærnemælk og fløde, smager fantastisk ( anderledes smag end den klassiske mormor dressing).
    Tak for de mange gode opskrifter.
    Vh Sanne

    • Jesper Vollmer

      Tak Sanne
      Fedt at du giver dig i kast med denne lidt vilde ret.
      Glad for at det virkede for dig !
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.