Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Brændende Kærlighed

4
  • Brændende kærlighed
  • 400 gram bacon eller spæk
  • 3 stk. løg
  • 2 kg. kartofler
  • 2 dl. mælk
  • 100 gram smør
  • 0,5 tsk. muskat, revet
  • 1 spsk. dijonsennep
  • syltede rødbeder
  • 2 kg. rødbeder
  • 3 cm peberrod
  • 6 dl. lys eddike
  • 6 dl. vand
  • 6 dl. sukker
  • 10 stk. peberkorn
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 passende mængde Atamon

Start med rødbederne. Kog rødbederne i saltet vand i ca. 30 min. De må endelig ikke blive helt smattede. lad dem beholde lidt bid. 

Tag dem op af vandet, og lad dem køle lidt af. Skær begge ender af, og mas skrællen af med hænderne. den burde smutte nemt af. 

Imens koger du eddike, vand og sukker op med peberkorn, laurbær og skiver af peberrod. 

Skær rødbederne i tykke skiver, og kom dem på atamonskyllede glas, og hæld den varme lage ind over, og luk dem med det samme. 

Skræl kartoflerne, og kog dem i USALTET vand. Når de er helt møre, sigter du vandet fra, og kommer dem tilbage  i den varme gryde, så de kan dampe lidt af. Kom mælk, smør, sennep og muskat i gryden, og pisk rundt med et piskeris. Hold evt. lidt af mælken tilbage, så du kan justere konsistensen. Når den er, som den skal være, kommer du salt og peber i. Først der, for ellers bliver den lang i konsistensen.

Nu steger du bacon af i en gryde. Når den er sprød og lækker, kommer du en klat smør ved, og smider løgene med op i i grove tern.

Når du steger det i gryden, vil løgene falde lidt sammen. Smag til med salt og peber, og sørg for, det er lidt saftigt af smeltet smør.

Anret den lune mos, med bacon og løgguffet fra gryden på toppen. Læg lidt rødbeder ud over det hele, og drys med persillen.  

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

18 kommentarer

  • Birgitte N. 6. april 2020 kl. 16:20
    Mums!!! Har mange gange lavet brændende kærlighed, men aldrig er den blevet så god som denne. Vidste godt at man ikke kom salt i vandet til kartoflerne, men ikke, at man først kommer det i mosen til aller sidst. Måske derfor min mos ofte er blevet lang...
    Og kærligheden! Jeg har altid stegt løg og kød for sig, lavet lidt smørsovs og blandet det hele, men på denne måde kommer der meget mere smag i det hele. Mums, det var godt!!!
  • Jesper Vollmer 7. april 2020 kl. 13:14
    Hvor er det dig dejlig læsning Birgitte.

    Jeg bliver helt glad...

    Tak

    Jesper
  • Jesper Vollmer 7. april 2020 kl. 13:15
    I øvrigt så var jeg nødt til selv at lave det til min familie, da de så filmen her.

    Så det vækkede appetitten hos dem også.

    Jesper
  • Marianne B. 11. april 2020 kl. 19:14
    Har prøvet denne skønne ret som hele familien var vilde med 🙏🏻
    Og den lidt grove kartoffelmos var super lækker det er ikke sidste gang 😊 tak
  • Jesper Vollmer 11. april 2020 kl. 21:28
    Hvor er jeg glad for at høre det Marianne.

    Jeg håber du prøvede med sennepen i mosen også. Det smager simpelthen så godt...

    Jesper
  • Gitte U. 15. april 2020 kl. 20:12
    Dejlig mad 👌 Masser af smør som min mand kan lide, og lidt mindre til mig.
    Fantastisk smag på bacon/løg. TAK
  • Jesper Vollmer 15. april 2020 kl. 22:04
    Tak Gitte...

    Elsker 🌹🌹🌹
  • Kirsten S. 18. maj 2020 kl. 21:06
    Mit barnebarn Nova på 7 år lavede retten ud fra videoen. Bedste havde linet alle ingredienser op. Det lykkedes over al måde. Ind imellem lød det fra barnet. Jeg sætter lige Jesper på pause,så jeg kan følge med. Hun lavede så meget,at der var en portion til næste dag,jeg satte den i mikroovnen. Den smagte herligt. TAK for dejlige opskrifter.
  • Jesper Vollmer 19. maj 2020 kl. 23:59
    På 7 ?????

    Hold da op. Det må være den største cadeau til mine pædagogiske evner...

    Godt man lige kan sætte mig på pause ☺️

    Jesper
  • Jytte N. 16. oktober 2020 kl. 18:24
    Mums, en god kartoffelmos😋har aldrig tænkt på Dijon og muskat, det bli`r det så fremover😋😋 lækkert🤗
  • Jesper Vollmer 19. oktober 2020 kl. 09:17
    Ja det smager simpelthen så godt ikke? Sennep er med til at løfte smagen lidt væk fra den fede smør og balancerer det godt.

    Jesper
  • Anna M. 18. oktober 2020 kl. 20:28
    Tak Jesper, for smagen af min barndoms yndlingsret (50’erne ) med twist, mums det var godt.
    Vh Anna Marie
  • Jesper Vollmer 19. oktober 2020 kl. 09:18
    Anna dog...

    Hvor er det dejligt at kunne frembringe minder fra barndommen. Så har jeg da ramt noget rigtigt.

    Jesper
  • Michael B. 13. marts 2021 kl. 01:26
    Er det støbejern gryder du bruger?
  • Jesper Vollmer 13. marts 2021 kl. 11:09
    Hej Michael

    Nej lige de her er en teflonbelagte serie fra Alessi. Den sorte er desværre ikke i produktion længere, men den findes i stål og kobber. Serien hedder La Cintura.

    Jesper
  • Jette I. 25. september 2021 kl. 20:43
    Uha, Jesper, nu har jeg fået skæld ud angående kartoffelmosen😱
    Kæresteristen: Hvad har du puttet i mosen?
    Mig: Det jeg skal (nævnte ingredienserne)
    Kæresteristen: For f....., det sgu for moderne til mig, det skal være som det plejer.
    Mig: Ro på, lidt fornyelse skader ikke.
    Kæresteristen: Nu bliver jeg nervøs fra nu af, når du tager ipaden med i køkkenet, det altså for moderne.
    Mig: Jeps, behøver ikke at skilte med, at vi er over 60 - kom nu ind kampen, med hånden på hjertet, så kunne du godt lide det, du tog 3 gange 😂😂😂😂
    Kæresteristen: Det en synd at lave om på mosen.
    Mig: Nix, det en åbenbaring 😂😂😂

    Det var en rigtig god ret, og den bliver lavet igen ligegyldigt hvad, vi skriver trods alt 2021 😂😂😂😂😂😂
  • Jesper Vollmer 27. september 2021 kl. 18:42
    Hej Jette,

    Haha, den kommentar gav mig et smil på læben.
    60 år er ingen alder og godt, at du så kan være hip og med på moden 😉 At tage af mosen 3 gange må da næsten være fordi den allliiggevveelll smagte ret godt - på trods "af det moderne" 😂

    God aften!
  • Jesper E. 25. november 2021 kl. 12:11
    Den skal Prøves i aften

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.