Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Andestegen og du får hele opskriften. Bliv medlem

Andestegen

Tænd ovnen på 250 grader. Start med at rense anden for posen med kråsen og hals etc. hvis den har sådan en.. Skær vingerne af anden i yderste og næstyderste led. Gem det hele til saucen.  Del hvert æble i 8 både. Kom først salt og peber i anden, og...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

36 kommentarer

  • Jonna v. 11. oktober 2020 kl. 21:06
    Hej, kan man godt stege og partere anden dagen før, og så varme den op på selve dagen.
    Mv.jonna.
  • Jesper Vollmer 12. oktober 2020 kl. 09:55
    Hej Jonna

    Ja det kan du sagtens. Men giv den lige 15-20 mindre så. Ellers får den lidt for meget til sidst...

    Jesper
  • Joan I. 9. november 2020 kl. 10:26
    Hej Jesper ...
    Du skriver, at en and skal have 45 min. pr. kg.
    Er det totalt med de 20-25 min. ved 250 grader i starten ...?
    Vh Joan
  • Jesper Vollmer 10. november 2020 kl. 11:28
    Hej Joan...

    Nej de er udover. Det er kun for at give den et "spark bagi" så farven bliver lækker !

    Jesper
  • Margit B. 9. november 2020 kl. 11:02
    Hej Jesper
    Jeg vil prøve at følge din opskrift til mine Mortens ænder. Jeg vil fylde dem med fars, tænker du de skal have samme tid?
    Tak for alle dine skønne opskrifter, en sand fornøjelse
    Hilsen Margit
  • Jesper Vollmer 10. november 2020 kl. 11:29
    Hej Margit

    Ja farsen burde blive fin med samme tid.

    Jesper
  • Margit B. 10. november 2020 kl. 12:03
    Tak for svar - Jeg formulerede mig måske forkert. Mente om anden med fars fyldet skulle have samme tid, som din and med æbler og svesker. Jeg forsøger mig frem 👍
  • Jesper Vollmer 10. november 2020 kl. 13:30
    Hej Margit

    Det var faktisk også det, jeg forstod på dig, og til det svarede jeg ja... Giv du den samme tid.

    Jesper
  • Joan I. 12. november 2020 kl. 22:32
    Hej Jesper ....
    Jeg skal have gæster til andesteg lørdag. Jeg har tænkt mig at stege ænderne dagen før.
    De skal jo så varmes op lørdag. På hvor mange grader og hvor længe skal kal de parterede ænder have. En and 3,2 kg parteret i 8 stykker (intet ryg).
    i ovnen, og er der chance for, at få sprødt andeskind ....?
    Mvh Joan
  • Joan I. 12. november 2020 kl. 22:35
    Hej Jesper ....
    Jeg gør mig lige lidt lettere forståelig .... Jeg mangler en redigeringsknap
    Jeg skal have gæster til andesteg lørdag. Jeg har tænkt mig at stege ænderne dagen før.
    De skal jo så varmes op lørdag. På hvor mange grader og hvor længe skal kal de parterede ænder have i ovnen, og er der chance for, at få sprødt andeskind ....?
    En and 3,2 kg parteret i 8 stykker (intet ryg).
    Mvh Joan
  • Jesper Vollmer 2. december 2020 kl. 16:39
    Hej Joan

    Undskyld det sene svar.

    Det er en god idé at partere anden, som du selv beskriver her. Jeg plejer så at lægge stykkerne ovenpå alle æblerne og svesker fra da den blev stegt.

    Inden du smider den i ovnen på 225° og helst uden varmluft skal du pensle alle stykkerne godt med blød andefedt. ( det har du jo selvfølgelig gemt fra stegningen)

    Jesper
  • Mette T. 28. november 2020 kl. 17:50
    Hej Jesper. Jeg skal lave gås til 6 eller 8 personer til jul.
    Hvor stor skal den være?
    Tilberedes den på samme måde som andesteg?
    Kan den den steges dagen før, varmes og opnå sprød skind?
    Ved hvilke temperaturer 1. og 2. dag.
    Venlig hilsen
    Mette T.
  • Anette T. 23. december 2020 kl. 08:21
    Hej Jesper
    Hvordan diller du andefedt og stegesky fra hinanden når du tømmer bradepanden? Det synes jeg næsten er den største udfordring, for de to dele skal jo bruges forskelligt i sovsen?
    Julehilsner Anette
  • Anette T. 23. december 2020 kl. 08:26
    Undskyld - skal stå skiller (ikke diller ;-) )
  • Joan S. 23. december 2020 kl. 09:00
    Hej Jesper

    Nøøøj, hvor ser det and lækker ud. (godt der ikke er længe til nu)
    Så lækker, at jeg for første gang i rigtig mange år tænker, at jeg ikke vil langtidsstege (6 timer) men prøve din version.
    Men hvorfor langtidssteger du ikke???
    Hvilken and har du købt?
    Glædelig Jul
    Hilsen Joan S
  • Annie P. 23. december 2020 kl. 12:15
    Hej Jesper
    Jeg er også med på din and i dag👍👍👍👍
    Jeg har dog snydt lidt og lavet min egen bouillon af andelår og grøntsager.
    Glæder mig allerede til i morgen. Jeg skal også lige have en flæskesteg.
    God jul og tak for nogle rigtige dejlige opskrifter og gode videoer.
    Annie




  • Zdenka B. 24. december 2020 kl. 09:53
    Hej Jesper,
    Hvor ofte hælder du væske ud over anden i løbet af stegetiden?
  • Lissi R. 26. december 2020 kl. 22:43
    Har aldrig lavet så god en and 👍
  • Erling R. 2. april 2021 kl. 11:32
    Hej Jesper..

    Kan man bruge rødvin når sovsen skal laves
  • Erling R. 2. april 2021 kl. 11:32
    Hej Jesper..

    Kan man bruge rødvin når sovsen skal laves
  • Jesper Vollmer 3. april 2021 kl. 12:36
    Sagtens...

  • Lene R. 9. november 2021 kl. 12:55
    Hvor længe skal en gås på 5 kg stege, jeg vil lave den dagen før, så hvor længe og ved hvilken temperatur skal den have i oven dagen efter.
  • Lotte H. 10. november 2021 kl. 08:19
    Hej Jesper.

    Den anden opskrift på julesovs indeholder fløde. Hvilken vil du anbefale?
  • Birthe P. 10. november 2021 kl. 09:04
    Hej Jesper
    Er altid i tvivl om du bruger varmluft eller alm varme.
    Mvh Birthe
  • Jesper Vollmer 16. november 2021 kl. 13:18
    Hej Birthe,

    Som tommelfingerregel, bruger jeg altid varmluft, fordi jeg synes det spreder varmen mere rundt i ovnen.
    Du kan selvfølgelig også bruge alm. ovn, hvis du foretrækker dette. Bare vær opmærksom på en lille forskel i tid...
  • Susanne N. 10. november 2021 kl. 11:25
    Hej Jesper. Har en mindre diskussion med fars kære hustru angående lungerne. Skal de fjernes inden stegning? Jeg har aldrig hørt om det. Bruger du varmluft?
    God Mortens aften til dig og dine.
    BH Susanne
  • Jesper Vollmer 17. november 2021 kl. 12:52
    Hej Susanne,

    Du skal fjerne lungeresterne inden stegning. Du kan evt. gøre det med noget tør køkkenrulle 😊
  • Else J. 11. november 2021 kl. 10:08
    Hej Jesper. Lavede din mortensand i aftes, jeg har aldrig lavet så god en and, dog undrer det mig, at du bager sovsen op, jeg har lært at jævne skyen gør man ikke det mere😊 og hvad er fordelen ved en opbagning
  • Jesper Vollmer 17. november 2021 kl. 12:53
    Hej Else,

    Jeg beklager det sene svar.
    Sovsen skal selvfølgelig jævnes under alle omstændigheder. I videoen er det bare min foretrukne måde at gøre det på. Den type opbagning er klassisk til andesovs. Man kan også jævne med maizena, men en klassisk julesovs til anden består af en opbagning med smør og mel. Det er dog bare en smagssag 😊
  • Birgit D. 11. november 2021 kl. 13:49
    Hej volmer det blev så lækker en and og meget lækker sovs jeg kan desværre ikke se nogle steder hvordan du lavet brunekart ❤️HAr hørt st fu har vist på en nem måde i tv ❤️
  • Jesper Vollmer 16. november 2021 kl. 13:22
    Hej Birgit,

    Jeg har min opskrift på brunede kartofler herinde på klubben 😊

    Link: https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/
  • Hellen G. 11. november 2021 kl. 23:54
    Til Anette T.
    Hæld al væske fra bradepande i en skål.
    Tilsæt et par dråber kulør
    Så kan man tydeligt se, hvad der er sky , og hvad der er fedt.
    Skum derefter fedtet fra med en lidt flad grydeske.
    I starten kan man forsigtigt hælde det øverste lag fedt i en anden skål , og så skumme det sidste.
    Hilsen Hellen
  • Jesper Vollmer 16. november 2021 kl. 13:22
    👍👍👍
  • Birgit D. 16. november 2021 kl. 19:37
    Tusinde tak
  • Kirsten M. 15. november 2021 kl. 11:40
    Hej Jesper
    Jeg syns ikke altid jeg er heldig med at få en mør saftig andesteg, derfor vil jeg høre dig, om man kan confitere både andelår og andebryst. Jeg har to økologiske ænder på ca 3 kg pr stk.
    Tænkte jeg til jul ville prøve at confittere den ene og stege den anden efter din opskrift her. Og så vil jeg bruge skroget af den ene til at koge font på. Mit spørgsmål er om du tror det blir godt at confittere brysterne, eller om jeg skal stege dem for sig selv.
    Tak for mange dejlige og nemme opskrifter.
    DBH
    Kirsten Frederiksen
  • Jesper Vollmer 17. november 2021 kl. 12:51
    Hej Kirsten,

    Hvis du kan være tålmodig, så filmer jeg en video på mandag, hvor jeg laver en lækker langtidsstegt and på 6 timer. Opskriften kommer ud inden jul, så du kan få en langtidsstegt og smørmør juleand 😉

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.