Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Wienerschnitzel

4
  • schnitzlerne
  • 4 stk. schnitzler, enten kalv eller svin
  • 2 dl. hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 3 dl. rasp
  • 4 spsk. smør
  • kartoflerne
  • 4 håndfulde kogte kartofler, halverede
  • 4 spsk. smør
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • ærterne
  • 4 håndfulde ærter
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. vand
  • brunet smør
  • 200 gram smør
  • 0,5 stk. citron, saften
  • drenge
  • 4 skiver citron
  • 8 stk. benfri sild
  • 4 spsk. revet peberrod
  • 4 spsk. kapers

Så er det tid til en klassiker... 

Start med at banke schnitzlerne flade med enten en kødhammer eller noget andet tungt, som en lille kasserolle, eller andet. 

Vend dem i mel, sammenpisket æg og tilsidst rasp. Hold dem klar til panden. 

På en anden pande sættes kartoflerne over og simre i lidt smør. Lad dem brune forsigtigt, imens resten laves. 

Smørret til den brunede smør koges op, og piskes i, imens vallen i smørret bruner. Når det dufter dejligt af nødder, kommes citronsaft i. 

Steg schitzlerne i 1:1 olie og smør. 

I en lille kasserolle sættes ærterne over og lune med lidt smør, vand og salt. 

"Drengene" laver du ved at lægge sild, peberrod og kapers ovenpå dine citronskiver.

Når alt der skal være sprødt, er sprødt, og alt der skal være varmt, er varmt, anretter du hele molevitten. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

7 kommentarer

  • Lissi R. 18. april 2020 kl. 19:22
    Vores første ret fra Klub Volmer - meget stor succes. Tak. 🤗
  • Jesper Vollmer 18. april 2020 kl. 21:47
    Wuhuuu... Lissi 👌🏻 Velkommen indenfor.

    Jesper
  • Torben L. 12. april 2021 kl. 12:09
    Hej Jesper

    Jeg laver altid af Kalv, men jeg bliver sgu skuffet hver gang, fordi jeg synes ikke det er så mørt som det Kalv man får i Italien når man bestiller A la Marsala og lign.
    Ved du om det er fordi de bruger sødmælks kalv, eller er det fordi de bruger en anden udskæring til Schnitzler ?
  • Jesper Vollmer 13. april 2021 kl. 13:19
    Hej Torben

    Det er jo altid et spørgsmål om kvalitet. Men ja det er nok et noget yngre dyr dernede i syden.

    Alternativt skal du banke den godt og grundigt, inden den paneres. Det gør meget...

    Jesper
  • merete m. 12. april 2021 kl. 15:10
    Jeg er gået over til svinemørbrad som jeg flækker og banker. Det er selvfølgelig en anden smag, men det er altid mørt. Merete
  • Jesper Vollmer 13. april 2021 kl. 13:22
    DET skal jeg da prøve en dag !

    Jesper
  • Bente N. 14. maj 2021 kl. 19:24
    Jeg har også lavet på svinemørbrad. Det er mørt og rigtig lækkert og ellers lavet lige efter din opskrift Jesper😋

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.