Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Vitello Tonnato

4
  • kødet
  • 800 gram kalvekød, culotte, bryst eller inderlår
  • 15 stk. peberkorn
  • 1 spsk. salt
  • 1 håndfuld persillestilke
  • 6 fed hvidløg
  • 1 passende mængde vand til det dækker
  • saucen
  • 300 gram tun på dåse
  • 2,5 dl. olivenolie
  • 4 stk. kapers på stilk
  • 0,5 stk. citron, skal og saft
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • resten
  • 1 håndfuld ruqola
  • 3 spsk. hakket persille
  • 8 stk. kapers på stilk
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 skiver ristet brød
  • 1 stk. citron i både

Du er nødt til at starte i god tid med denne ret, for kødet skal serveres koldt. Jeg har her i filmen kogt kødet dagen før, og ladet det stå i køleskabet natten over. Du kan sagtens koge kødet om formiddagen, og så spise det om aftenen. Men det skal altså lige have lov til at køle helt ned. 

Sæt kød, salt, peberkorn, hvidløg og persillestilke over i en gryde med koldt vand. Det skal dækkes godt, for du kommer til at skumme lidt af vandet fra om lidt. 

Kog det op, og fjern med en dyb ske alle de urenheder, der kommer op til overfladen. Det kan du gøre et par gange. Lad det simre i ca. 1 - 1,5 time. Kødet skal være helt mørt. Når det er mørt, køler du kødet af i lagen, så det ikke står og bliver tørt.

Tunsaucen er meget simpel.
Kom alle ingredienser op i en minihakker eller en foodprocessor. Du kan også stavblende det, hvis ikke du har de andre maskiner. Smag det til med salt og peber, og juster konsitensen med vand, hvis den er for tyk efter din smag. 

Skær tynde skiver af det kolde kød på tværs af fibrene. Anret skiverne på en tallerken, og pynt med tunsaucen, rucola, kapers i skiver, hakket persille, citronsaft og olie. 

Spis lidt ristet brød til, hvis det skal mætte lidt ekstra...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

10 kommentarer

  • Mona K. 20. april 2020 kl. 17:52
    20.4.2020.
    Det ser så lækkert ud. Koger kalveculotten i aften og serverer retten i morgen.
    Uhmmmmm.....
    Vh. Mona.
  • Mona K. 22. april 2020 kl. 09:07
    En lækker lækker ret i disse solskinsdage. Nød den i går. Supplerede med oliven i skiver og hakkede tørrede tomater drysset henover retten. Flere af den slags retter.....tak Vollmer...
  • Susanne B. 28. april 2020 kl. 16:23
    Kan man koge kødet for meget eller for lidt - altså hvordan tjekker man, at det har fået lige præcis den rigtige tid? Skal man bruge et stegetermometer?
  • Jesper Vollmer 23. juni 2020 kl. 12:25
    Hej Susanne

    Jeg plejer at stikke i det med en urteknis, og mærke efter, om det er mørt. Du kan også skære et lille stykke af, for lige at teste. Det kommer jo også an på, hvor stort et stykke du koger. Men det er svært at bruge stegetermometer i kød man koger, for det får jo samme temperatur som vandet, det koge i.

    Håber det hjælper dig lidt.

    Jesper
  • Ulla H. 21. juni 2020 kl. 13:00
    Hej kan man evt servere din løgtærte til kalv/tun retten, så det bliver en sommerhovedret?
    /Ulla
  • Jesper Vollmer 23. juni 2020 kl. 12:23
    Hej Ulla

    Det synes jeg da er en smadder god idé. Det er godt tænkt, at sætte de to retter sammen. Det gad jeg da godt, selv at spise ;)

    Jesper
  • Maja T. 9. juli 2020 kl. 11:00
    Hej Jesper
    Hvor mange personer er retten til?
    Mvh
    Maja
  • Jesper Vollmer 9. juli 2020 kl. 14:48
    Hej Maja

    Jeg tænker, at denne opskrift er fin til 4 pers. Kødet svinder jo lidt ved kogning, så jeg har faktisk lige skruet lidt op for mængden.

    Men saucen bliver der rigeligt af.

    Jesper
  • Lene R. 14. april 2021 kl. 20:53
    Hvis man udelader hvidløg (kan ikke tåle det), smager retten så af noget. Skal man måske hellere lave noget andet mad?
  • Jesper Vollmer 20. april 2021 kl. 12:48
    Hej Lene

    Du kan sagtens undlade hvidløg. Lige nu er det jo ramsløgs sæson, så du ville kunne lege med det som alternativ. men ellers smager den også godt uden...

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.