Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Svinekæber

4
  • kæberne
  • 500 gram svinekæber
  • 1 spsk. salt
  • 4 stk. rødløg
  • 8 fed hvidløg
  • 2 håndfulde champion
  • 1 stk. bladselleri
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 5 dl. rødvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 spsk. maizena plus lidt vand
  • mosen
  • 4 stk. bagekartofler
  • 4 spsk. smør
  • 3 dl. mælk
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • Hakket persille

Start med at fjerne senen på kæberne med en kniv ned mod brættet. Drys kæberne med saltet, og sæt dem på køl natten over. 

Brun kæberne af i olien og smørret, og del løgene i halve, skær hvidløgene groft ud, og lav "bjælker" af sellerien. Hold bare dine champion hele. Kom grøntsagerne med ned og brune lidt af, og kom vinen på. Kog vinen lidt ind, inden bouillonen kommer ved. Kog det op, og krydr med lidt kværnet sort peber. Sæt låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 150° i 1,5 time. 

Imens gryden er i ovnen, laves kartoffelmosen. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i rent vand. Når de er helt møre og stadig varme, piskes de sammen med smør, mælk, peber og sennep. Når konsistensen er perfekt, kommer du salt i, til det smager godt. 

Når kæberne og alt det andet guf er mørt, kan du evt. jævne saucen lidt med maizena opløst i lidt vand. Vær sikker på, at du har smagt saucen godt til med salt, peber, syre og evt. sødme. Det skal jo smage optimalt. 

Ved anretningen kan du lige drysse lidt frisk persille på toppen. Det hører sig til. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

32 kommentarer

  • Lise T. 22. oktober 2020 kl. 09:43
    Skal svinekæberne skylles fri for det salt, de har stået på køl med?

    Hilsen
    Lise
  • Jesper Vollmer 22. oktober 2020 kl. 15:13
    Hej Lise

    Nej jeg kommer dem bare direkte i...

    Jesper
  • Henrik S. 22. oktober 2020 kl. 10:26
    Hej Jesper
    Din ret med svinekæber ser utrolig lækker ud. Glæder mig til at lave den.
    Hvordan laver du hønsebouillonen?
    Mvh Henrik
  • Jesper Vollmer 23. oktober 2020 kl. 09:34
    Hej Henrik

    Den her bouillon er "bare" en hønse-paste, jeg har købt. Men der kommer på et tidspunkt en opskrift på den hjemmelavede hønsefond.

    Jesper
  • Lis S. 22. oktober 2020 kl. 10:43
    Ser virkelig lækkert ud👍😊 hvordan er det med rødvin i mad? Nogle principper for smag, procenter mv.? og kan man erstatte rødvinen med andet?
  • Jesper Vollmer 23. oktober 2020 kl. 09:38
    Hej Lis

    Du behøver ikke bruge de dyreste dråber i maden. Det er ikke nødvendigt, da du jo koger det sammen med en masse andet, så selve vinens smag jo ikke er til at skelne. Jeg kigger slet ikke på procenter her, men udelukkende syren fra vinen.
    Dvs. du skal selvfølgelig ikke bruge søde dessertvine i maden, hvis det ikke er til dessert. Det kunne være pære i sød vin etc.
    Du kan godt erstatte de tunge rødvine i efterårs og vinterretter med hvidvine om foråret og sommeren, for at gøre det lettere...

    Giver det mening ?

    Jesper
  • Eva K. 22. oktober 2020 kl. 10:54
    Svinekæber er skønt. Jeg plejer dog at putte dem i en stegeso med nogle rodfrugter og lidt portvin. Blender så nogle af grøntsagerne med væsken bagefter til saucen, det er virkelig guf😀
  • Hanne B. 22. oktober 2020 kl. 13:59
    Hej Jesper

    Det ser rigtig godt ud.
    Tak for det. :-)
    hilsen Hanne
  • Susanne H. 22. oktober 2020 kl. 16:36
    Mums mums - svinekæber er bare lækkert på denne årstid. Og så fås de pt. i Superbrugsen til en god pris. Det ser godt ud, så den opskrift glæder jeg mig til at prøve😉
  • Jonna J. 22. oktober 2020 kl. 17:47
    Hej Jesper
    Ser så lækkert ud, jeg har købt nogle spoleben (fra forben på gris) tror du man kan tilberede dem på samme måde som kæberne? De ser også ud til at have “sene” Tænker måske også de skal braiseres, og have temmelig lang tid i ovn.
    Glæder mig til din kommentar. Har lige været et par dage på Bornholm (i Allinge) et lokalt spisested havde spoleben på menu kortet, nåede desværre ikke at smage☺️
    Bedste Hilsner fra Jonna Jensen

  • Jesper Vollmer 22. oktober 2020 kl. 18:24
    Hej Jonna

    Ja du kan sagtens gøre det på samme måde med spoleben. De smager også fantastisk. De skal nok bare lige ha´ 1/2 - 1 time mere...

    Jesper
  • Connie M. 22. oktober 2020 kl. 17:51
    Hej Jesper
    Det ser som sædvanligt lækkert ud når du kokkererer...lidt underligt det med saltning af kæberne - man skulle tro de blev tørre når der bliver trukket væde ud 1
  • Jesper Vollmer 23. oktober 2020 kl. 09:32
    Hej Connie

    Nej tvært imod. Det er det en sprængning gør. Det holder kødet saftigt. Har du smagt sprængt kylling? Det er også virkelig juicy stuff...

    Jesper
  • Birthe N. 23. oktober 2020 kl. 15:44
    Hej Volmer. Har lavet svinekæber masser af gange, som årgang 39 er det ikke nyt for mig, og på mange forskellig måder,din måde her, var rigtig god.mums.😋
  • Jesper Vollmer 25. oktober 2020 kl. 16:17
    Skøn læsning Birthe

    Jeg kan ikke høre sådan noget for tit ;)

    Jesper
  • René S. 23. oktober 2020 kl. 17:56
    Hej Jesper

    Glæder mig til at prøve din opskrift. De sidste par gange har jeg ikke fjernet hinderne på kæberne da de “forsvinder” under tilberedningen. Det var et tip jeg fik af min slagter.

    Hilsen René S.
  • Jesper Vollmer 25. oktober 2020 kl. 16:19
    Hej René

    Ok den var ny for mig. Har aldrig eksperimenteret med det. Men det vil jeg da teste næste gang. Evt. bare med halvdelen. Så kan man lige se det an... v

    Jesper
  • Britt H. 24. oktober 2020 kl. 18:00
    Hej Jesper
    De svinekæber ser vildt godt ud skal prøves.
    Kan et stykke spidsbryst tilberedes med samme grøntsager og rødvin?

    Hilsner Britt
  • Jesper Vollmer 25. oktober 2020 kl. 16:32
    Hej Britt

    Ja det kan du sagtens gøre. Det vil bliver super lækkert.

    Jesper
  • Birthe N. 25. oktober 2020 kl. 17:01
    Dn med ikke at fjerne hinnerne bruger jeg også, fungerer fint.👍
  • Annett H. 26. oktober 2020 kl. 15:16
    Hej Jesper

    Jeg har ikke en gryde der kan stilles i ovnen, kan man lade gryden det stå på kogepladen i stedet for og koge videre der?
    Hilsen Annett
  • Jesper Vollmer 26. oktober 2020 kl. 17:01
    Hej Annett

    Ja det kan du sagtens. Bare sørg for, at det kune lige simre... det må ikke koge tørt nemlig.

    Jesper
  • Annette O. 17. januar 2021 kl. 21:51
    Endnu en ret, der går rent ind👌🏻
    Kartoffelmos med sennep? Ja, det var også en oplevelse af de bedre 🙃
  • Tina B. 19. januar 2021 kl. 07:51
    Hej Jesper

    Min mand lavede det i weekenden og super lækker ret.

    Da vi tog gryden ud af ovnen, så så sovsen ikke så mørk ud som din. Den virkede ikke lige så kraftig. Vi tænkte, det kunne være, at din støbejernsgryde holder bedre på varmen i ovnen, end vores gryde.
    Så kom min mand med en god idé. Vi siede grøntsagerne og kødet fra og lod så sovsen stå 1 times tid og koge ind og efter den time, var den perfekt. Mums den smagte godt og var lige så mørk i farven, lige som din og så kom vi det hele i igen.

    Bestemt en ret, vi skal ha' igen :-)

    Hilsen Tina
  • Jesper Vollmer 19. januar 2021 kl. 19:48
    Godt improviseret Tina...

    Det er også en god bouillon, jeg bruger her.

    Jesper
  • Helle B. 29. januar 2021 kl. 22:57
    Hej Jesper,

    Er det et helt bundt bladselleri der skal i eller er det blot en enkelt stængel?

    Mvh Helle
  • Jesper Vollmer 1. februar 2021 kl. 13:43
    Hej Helle

    Jeg bruger et helt bundt.

    Jesper
  • Britta R. 8. februar 2021 kl. 07:16
    Hej Jesper
    Kan jeg bruge mørk øl i stedet for rødvin
    VH Britta
  • Jesper Vollmer 8. februar 2021 kl. 15:54
    Hej Britta

    Ja det kan du sagtens !

    Jesper
  • Lone 14. februar 2021 kl. 21:06
    Skøn skøn ret, har lavet den flere gange. Lidt (hjemmelavet) solbærsyltetøj og syltede rødbeder er lækkert tilbehør.
  • Judy A. 7. marts 2021 kl. 19:36
    Det er en skøn udgave af svinekæber . Så lækkert .
  • Pernille B. 22. maj 2021 kl. 03:01
    Smager skønt såfremt retten får en masse salt/pebber og er man så heldig at slagteren har renset svinekæberne så tager det ingen tid at forberede.
    Da saucen var meget tynd og ikke smagte af meget valgte jeg at si den fra så jeg rigtig kunne arbejde med den både på smag/konsistens - eftersom svinekæberne var så møre at de næsten faldt fra hinanden var dette det eneste rigtige at gøre hvis de skulle forblive intakte.
    Har altid brugt kartofler beregnet til suppe/mos og anede ikke at bagekartofler var velegnede til at lave mos men jeg syntes bestemt den kun blev bedre og med lidt dijon til at pifte op blev det en rigtig lækker mos.
    Skøn ret og super nem - svinekæber er helt sikkert en “glemt” spise som alle burde tage til sig.
    Laver tit kæber vendt i panko og det smager fantastisk serveret enten med en lækker mos og en kraftig sauce eller bare til en lækker salat med en kraftig dressing.
    Tak for endnu en dejlig opslrift.....

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.