Ingredienser
Skibberlabskovs
600 gram kalvekød i 2x2 cm. tern
1 liter vand
10 stk. laurbærblade
20 stk. peberkorn
1,20 kg. bagekartofler
75 gram smør
1 spsk. æbleeddike
Det der hører sig til:
1 passende mængde hakket purløg, rødbeder, sennep, smør og rugbrød
Fremgangsmåde
Jeg lover dig, at det her er maget nemt.
Start med at sætte kødet over i koldt vand i en gryde. Lad det koge op, og skum urenhederne fra gryden. Den mængde vand du skimmer af sammen med urenhederne, skal du tilføre igen.
Kom nu peberkorn og laurbærblade i gryden, og sæt låg på i en times tid, imens det simre.
Imens skræller du kartoflerne, og skærer dem i grove tern. Dæk dem med koldt vand, så de ikke bliver brune.
Når kødet er næsten mørt, kommer du kartoflerne op i gryden. Låg på, og kog videre i ca. 10-15 min.
Tag lidt af væden fra. Den kan altid tilføres igen. Brug en kartoffelmoser, eller som jeg gør her bare et piskeris til at mose det hele sammen med. Bliver det lidt for tykt, kan de altid tilsætte lidt af væden igen. Smag godt til med smørret, salt og peber. Balancer smagen med æbleeddiken.
Når alt skal på bordet, så sæt lidt ekstra smørtern, hakket purløg, grov sennep og hakkede rødbeder med i små skåle. Og husk at man spiser godt rugbrød til...