Skibberlabskovs

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Skibberlabskovs

  • 600 gram kalvekød i 2x2 cm. tern

  • 1 liter vand

  • 10 stk. laurbærblade

  • 20 stk. peberkorn

  • 1,20 kg. bagekartofler

  • 75 gram smør

  • 1 spsk. æbleeddike

  • Det der hører sig til:

  • 1 passende mængde hakket purløg, rødbeder, sennep, smør og rugbrød

Fremgangsmåde

Jeg lover dig, at det her er maget nemt. 

Start med at sætte kødet over i koldt vand i en gryde. Lad det koge op, og skum urenhederne fra gryden. Den mængde vand du skimmer af sammen med urenhederne, skal du tilføre igen. 

Kom nu peberkorn og laurbærblade i gryden, og sæt låg på i en times tid, imens det simre. 

Imens skræller du kartoflerne, og skærer dem i grove tern. Dæk dem med koldt vand, så de ikke bliver brune. 

Når kødet er næsten mørt, kommer du kartoflerne op i gryden. Låg på, og kog videre i ca. 10-15 min. 

Tag lidt af væden fra. Den kan altid tilføres igen. Brug en kartoffelmoser, eller som jeg gør her bare et piskeris til at mose det hele sammen med. Bliver det lidt for tykt, kan de altid tilsætte lidt af væden igen. Smag godt til med smørret, salt og peber. Balancer smagen med æbleeddiken. 

Når alt skal på bordet, så sæt lidt ekstra smørtern, hakket purløg, grov sennep og hakkede rødbeder med i små skåle. Og husk at man spiser godt rugbrød til... 

Billeder fra opskriften

IMG_9420.jpg

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Kirsten F.

    Hej Jesper,
    super idé med denne klub!
    Spørgsmål vedr skipperlabskovs: kan jeg bruge andet kød end kalvekød?

  • Jesper Vollmer

    Hej Kirsten
    Klassisk er den jo med kalv, og kalvekød er lidt lysere end oksekød. Du kan sagtens bruge okse i stedet for, men bare sørg for at det bliver kogt ordentligt mørt.
    Hvis du begynder at lege med lam og svin, kan det jo stadig sagtens tilberedes, men får jo en helt anden smag.
    Håber det var svar mok...
    Bedste hilsner
    Jesper

  • Lisbeth K.

    Hej Jesper! Hvis man ikke kan få fat i kalve tykkam, hvad anbefaler du så? Coulotte? Eller kalvesnitzler?
    Kh Lisbeth

  • Lisbeth K.

    Hej Jesper! Hvis man ikke kan få fat i kalve tykkam, hvad anbefaler du så? Coulotte? Eller kalvesnitzler?
    Kh Lisbeth

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Både bryst og bov kan sagtens bruges. Også fra okse, hvis det er nemmere at få fat på.
      Jesper

  • Tina B.

    Hej Jesper
    Har lige meldt mig ind i klubben i går, så jeg glæder mig meget til at få din ugentlige opskrift.
    Nu kigger jeg lige på, om jeg skal lave en gang skibberlabskovs i dag, men er i tvivl, hvor mange personer det er til.
    Noget som jeg synes kunne være dejligt var, at der stod, hvor lang tid det ca. tager, at lave en ret - altså fra man starter at tage tingene frem, til retten er færdig. Så kan man måske lettere vurdere, om man har tid til at lave en ret.
    God dag :-)
    Hilsen Tina

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Det er gode pointer. De fleste retter herinde er til 4 pers. Jeg forsøger at skrive det, når det er til flere eller færre.
      Men jeg skal tænke over tilberedningstiden...
      Jesper

  • Winnie S.

    Hej Jesper 😄
    Den ser super smart ud din kogeplade hvilke mærke er
    De Bedste hilsner
    Winnie

    • Jesper Vollmer

      Hej Winnie
      De er fra Gaggenau !
      Jesper

  • Jette N.

    Hej Jesper
    Har lavet rigtig mange af dine opskrifter med succes Nu skal vi på sejltur og jeg vil gerne lave din skipperlabskovs til turen Kan jeg lave det hjemmefra og varme ombord?
    Hilsen Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Ja det kan du sagtens. Den nemmeste måde er, hvis du har en vakuummaskine. Så kan du ensomt varme den op i posen, så det hele ikke bliver helt smattet. Men du kan også sagtens uden.
      Jeg har bare god erfaring med at have retter med på ture i vakuumposer. Det er nemt at transportere, og det holder sig rigtig godt.
      Men har du ikke det, er det stadig en god ret at lave i forvejen.
      Jesper

  • Jette N.

    Hej igen Jesper
    Tak for svaret jeg har vakuummaskine og poser. Skal poserne så bare i varmt vand?
    Hilsen Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Det har jeg gjort ja. I hvertfald i den første del af opvarmningen. Når indholdet er godt lunt, åbner jeg posen over i en gryde, og lige giver det det sidste.
      Så er opvarmningen lidt mere skånsom.
      Giver det mening?
      Jesper

  • Jette N.

    Ja tak det gir mening👍

  • Jette N.

    Ja tak det gir mening👍

  • Poul H.

    Så skul jeg da lige prøve at lave denne ret den var nem at lave set frem til at prøve at lave flere rettet

  • Helle S.

    En rigtig god og velsmagende ret, som jeg lavede i dag, og vi følte os nærmest som at være i Grøften.

    • Jesper Vollmer

      Hvor godt…
      Vi har en tradition på min ældste søns føs’dag hvert år, som netop er skibberlabskovs i Grøften.
      Måske er det derfor, min smager derefter 😉
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.