Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Blommetærte

6
  • mørdej
  • 125 gram smør
  • 250 gram hvedemel
  • 100 gram flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 stk. æg
  • 1 passende mængde flormelis til udrulning
  • mandelcreme
  • 200 gram sukker
  • 150 gram mandelmel
  • 125 gram blødt smør
  • 2 stk. æg
  • fyldet
  • 8 stk. blommer
  • 1 håndfuld blåbær
  • 2 spsk. perlesukker
  • 6 spsk. creme fraiche

Start med at samle mørdejen. 

10 min. før du samler dejen, tager du smørret til den ud af køleskabet, og skærer den i 1x1 cm. tern. 

Så smuldre du mel, sukker salt og smør sammen til "grus". Pisk ægget med en gaffel i en lille skål ved siden af, og kom ca. halvdelen af ægget i. Den skal kunne samles, uden at være for våd. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 1 time. 

Imens samler du alle ingredienserne til mandelcremen i en skål, og rører det godt sammen. 

Del blommerne i små både, og hold dem klar, til dejen er rullet ud. 

Når du ruller dejen ud, kan du gøre det på flormelis i stedet for mel. Derved bliver den ikke "melet" i smagen, men bare det sødere... 

Rul dejen ud i 2-3 mm. tykkelse. Rul dejen op omkring kagerullen, og løft den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Går den lidt i stykker i processen, trykker du det bare lidt sammen igen. 

Fordel halvdelen af mandelmassen på dejen, så der stadig er 5-6 cm. fri dej omkring mandelmassen. Gem resten af mandelmassen til en kage mere senere ;) 

Kom blommebådene og blåbærrene på cremen, og fold nu siderne ind over, så der stadig er et fint kig ned til frugten. 

Pensl med resten af ægget fra samlingen af dejen, og drys med lidt perlesukker. 

Bag tærten ved 175° i ca. 45 min. 

Servér med kold creme fraiche til. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

20 kommentarer

  • Lene N. 5. november 2020 kl. 10:24
    kan man erstatte med æbler
    knus lene
  • Jesper V. 8. november 2020 kl. 16:09
    Hej Lene

    Ja det kan man sagtens...

    Det blir pis’ godt !

    Jesper
  • Kirsten M. 5. november 2020 kl. 11:38
    Ser mega lækkert ud😋 mon kan man bruge frosne sveskeblommer eller bliver det for vådt🤔
    Bh Kirsten fra Maribo
  • Jesper V. 8. november 2020 kl. 16:10
    Hmmm... måske vil det smatte lidt ja, men det kan helt sikkert smage godt.

    Jesper
  • Wanda K. 8. november 2020 kl. 18:07
    Hej Jesper
    Ka’ man lave den dagen før og så lune den😋
  • Jesper Vollmer 10. november 2020 kl. 10:49
    Hej Wanda

    Ja det kan man sagtens...

    Jeg ville så ikke lune den op, men bare spise den kold. Det smager altså også godt.

    Jesper
  • Ingelise J. 9. november 2020 kl. 17:15
    Hej Jesper.
    Kan det lade sig gøre, at der kan komme et aktivt printerikon, da jeg gerne vil printe de lækre opskrifter ud?
    Vh. Ingelise
  • Heidi T. 4. januar 2021 kl. 21:47
    Hej Jesper
    Et lille tip
    Jeg ruller altid mørdej og tærtedej ud mellem 2 stykker bagepapir. Bordet bliver ikke beskidt, hænderne ikke klistrede' og den er nem at flytte over på bagepladen, og efterfølgende tage det øverste stykke bagepapir af.
    Hilsen Heidi
  • Jesper Vollmer 5. januar 2021 kl. 17:56
    Hej Heidi

    Det var da et pis´ godt fif... tak for det.

    Jesper
  • Mona R. 14. januar 2021 kl. 15:52
    Hej, kan man røre den sammen på maskine i stedet for?
    Mona
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 16:42
    Hej Mona

    Ja sagtens.

    Ofte gør jeg det bare i en glasskål, så I kan se, hvad jeg laver !

    Jeg ville nok selv bruge en røremaskine...

    Jesper
  • Mona R. 15. januar 2021 kl. 03:50
    Hej igen.
    Det er nyt for mig med en røremaskine, så vil du fortælle, hvordan du gør det med en maskine?
    F.eks.
    - hvilken røredims sætter du på?
    - hvor længe lader du maskinen køre?
    - kan maskinen køre for længe?
    - skal skålen nedkøle eller opvarmes før start?
    - er det stadig vigtig at lade smørret tempereret, hvis man bruger maskinen?
    Tak. :-)
  • Jesper Vollmer 15. januar 2021 kl. 13:20
    Hej Mona

    Hold da op et sæt strukturerede spørgsmål... elsker alt ved det 😜

    Jeg bruger den man kalder K-spaden. Altså ikke piskeris og ikke dejkrog...

    Kør det hurtigt sammen, og hæld den ud på bordet, og ælt den sammen til en homogen kugle, som du presser lidt flad, og køler ned i madfilm.

    Kør den så kort tid som muligt.

    Du behøver ikke køle skålen ned nej.

    Du får den hurtigere homogen, hvis smørret ikke er iskoldt.

    Jesper

  • Mona R. 15. januar 2021 kl. 13:38
    :-) Tak for hjælpen!

    Hvis du får lyst til at bruge røremaskine eller omtale fremgangsmåden i de enkelte videoer, så får du i hvert fald ikke skæld ud af mig!

    Jeg prøver at bruge min energi så effektivt som muligt med forskellige maskiner og apparater, så hvis du vil omtale og vise sådan nogle, vil det være dejligt...

    Mona
  • Heidi T. 29. maj 2021 kl. 17:10
    Hej Jesper
    Vil man kunne bruge alle typer af frisk frugt, såsom pærer, rabarber, æbler mv. kunne rabarber måske afgive for meget væde????
    Kan jeg putte den i en tærteform, hvis den skal være knap så rustik?
    Hilsen Heidi
  • Heidi T. 13. juli 2021 kl. 19:32
    Hej Jesper.
    Har ikke fået svar (tror jeg) på mit spørgsmål fra 29/5 :-)
    Kan man smide tærten i fryseren rå (uden den er bagt), og så tø den op og bage den? Gør det noget for mandelcremen?
    Hilsen Heidi
  • Jesper Vollmer 22. juli 2021 kl. 12:28
    Hej Heidi,

    Dit spørgsmål er desværre blevet overset.. min fejl...

    Tærten kan du sagtens lave på alt muligt andet ja… og fryses kan den også. Bær og rabarber vil nok smide lidt ekstra væde ja, men den kan sagtens lade sig gøre. Fint at lave den i en form også. Held og lykke 😝
  • Kirsten. M. 19. august 2021 kl. 14:32
    Hej Jesper

    Nu er jeg ved at lave kagen og vil lige høre om det er 175 gr. alm. eller varmluft.

    På forhånd tak for hjælpen

    Hilsen Kirsten😊
  • Jesper Vollmer 24. august 2021 kl. 09:41
    Hej Kirsten,

    Åh håber du stadig fik lavet en lækker blommetærte! Nogle gange får jeg ikke lige svaret med det vuns...

    Som en tommerfingerregel bruger jeg altid varmluft, medmindre jeg nævner noget andet.
  • Kirsten. M. 24. august 2021 kl. 18:09
    Hej Jesper
    Tusind tak for svar😊

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.