Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Anderillette

4
  • 1 omgang plukket kød fra andeskroget plus rester
  • 1 passende mængde andefedt
  • 1 passende mængde cornichoner
  • 1 passende mængde kapers
  • 1 passende mængde hakket rødløg
  • 1 håndfuld kapers på stilk
  • 4 skiver brød
  • 1 håndfuld grøn salat

Her er mængderne jo svære at definere. 

Det er restemad, så hvor meget du har tilbage, er svært at sige. 

Men videoen hjælper dig igennem. 

Når du plukker kødet fra andeskroget, vender du det i smeltet andefedt fra starten af. Bare så det ikke bliver tørt. Og så kan du sagtens vente med at lave selve retten her til dagen efter. Har du ikke noget andekød i overskud, kan du med fordel bruge en dåse andeconfit. Det er allerede tilberedte andelår i eget fedt. Så er du så langt. 

Når den skal laves, hakker du lidt cornichons og løg, som du sammen med andekødet kører sammen på en røremaskine med K-spaden, eller med fingrene. 

Rør det sammen, imens lidt smeltet andefedt tilføres. Smag på det. Det skal være saftigt, og balanceres med salt og peber. Husk at fedtet størkner, når det køles ned. 

Kom reilletten i små skåle, og sæt dem på køl. 

Servér dem med ristet brød og en lille salat. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

4 kommentarer

  • Merete f. 18. juni 2020 kl. 18:55
    Tak for en fantastisk madklub!
    Den her ser super lækker ud! Skal helt klart prøves. Vil man kunne lave noget lignende med andet slags fjerkræ eller svinekød? Hvor længe vil det kunne holde på køl?
  • Jesper Vollmer 20. juni 2020 kl. 15:43
    Hej Merete

    Det er da en meget julet opskrift, du har kigget på her.

    Du kan sagtens lave det med anden fjerkræ og svin også ja. Når man klassisk laver reillette, dækker man det med smeltet fedt (det fra tilberedningen) efterfølgende, og så kan det holde sig i flere måneder på køl. Det er først, når du tager hul på fedtlaget, og man ligesom kommer ned til selve reilletten, at man skal til at få der spist. Derefter kan det holde sig som el alm. leverpostej. Des. laver du flere små glas/skåle med det, har du det i længere tid... hvis altså ikke det smager alt for godt 😜

    Jesper
  • Merete f. 20. juni 2020 kl. 16:40
    Tak for svar ... her i det jyske er vi i god tid med juleforberedelserne 🤣🤶🏻 Men jeg synes også det er et godt tip til at få brugt en rest kød til frokost ... ville man kunne forsegle reilletten med smør/ baconfedt i mangel på fedt fra kødet?
  • Jesper Vollmer 23. juni 2020 kl. 13:08
    Åååh baconfedt !!! Det lyder farligt godt. Det er jeg sikker på, man kan...

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.