Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Stroganoff

4
  • 800 gram oksekød, her tykstegsfilet
  • 3 spsk. sød paprika
  • 1 spsk. salt og lidt peber
  • 200 gram bacon
  • 2 stk. løg
  • 1 håndfuld champion
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 0,5 liter piskefløde
  • Mosen
  • 4 stk. bagekartofler
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. mælk
  • 1 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. hakket persille

Lav din kartoffelmos, imens resten sættes over. 

Skræl og kog dine kartofler i vand UDEN salt. Kommer du saltet med fra starten, bliver mosen til tapetklister. Kog dem møre og sigt vandet fra. Pisk med et piskeris lidt smør og mælk i, til den bliver fløjlsblød og let at piske. Det er svært at sige mål og vægt. Smag til med sennep og salt og peber. 

Imens laves Stroganoffen. 

Gnid kødet ind i salt, peber og paprika. Steg bacon af i tern i en gryde, og kom løg og champion ned i den varmen også. Du kan tage det ad flere omgange, hvis du ikke har en stor nok gryde. 

Op med det hele, og nu er det kødets tur. Brun det af i smør, og kom grøntsagerne tilbage i gryden. I med fløden, og kog op og smag til med salt og peber. Det hele skal bare simre i 2 min. Kødet må gerne være rosa stegt, og ikke gennemstegt. 

Servér det med den varme mos og et lille persilledrys. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

14 kommentarer

  • Jeanette J. 12. september 2020 kl. 18:14
    Tak Jesper for endnu en smagsoplevelse. 👍🏻👏🏻
    Vi er simpelthen i himlen her hjemme lige nu, efter en skøn bøf stroganoff.
    Godt jeg kun lavede en lille portion, ellers vil vi have spist os en mavepine til.
    Sådan er det jo med næsten alt hvad du præsenterer os for.
    Man skal ikke tro man kan lave mad til 2 dage, for man kommer simpelthen til at spise det. 😅
  • Jesper Vollmer 14. september 2020 kl. 12:49
    ☺️😜 Ha ha Jeanette...

    Ja det er jo en af farerne ved at lave mad, der smager noget. Så skal man passe på med at sætte det over på bordet. Portionsanret ude i køkkenet, og tag et stort bolsje i munden, når du vasker op 🥱

    Jesper
  • Bettina H. 13. september 2020 kl. 20:03
    Super lækker og nem ret. Brugte dog okseklump og gav den lidt længere tid for at mørne.
  • Belinda K. 22. september 2020 kl. 18:57
    Hej Jesper.
    Hvilke kartofler er bedst at lave kartoffelmos af?
  • Jesper Vollmer 23. september 2020 kl. 11:52
    Hej Belinda

    De bedste sorter til mos, da de koger nemt ud, og giver en dejlig melet konsistens er Bintje og Folva. Skal det gå hurtigt, og være ekstra nemt, kan jeg sagtens finde på at bruge en god stor bagekartoffel elle to... Så skal der ikke skrælles så mange ☺️

    Jesper
  • Susanne H. 13. januar 2021 kl. 11:23
    En lille smule sød fransk sennep i sausen giver retten en ekstra smags dimension
    😍
  • Merete T. 26. januar 2021 kl. 18:48
    Jeg vil gerne lave Stroganof til gæster på lørdag. Kan man erstatte kartoffelmos med noget andet tilbehør, som jeg kan gøre klar på forhånd?
    Jeg er ikke så god til både at underholde gæster og lave mad på samme tid, så jeg vil gerne forberede så meget som muligt i forvejen.
    Tak og venlig hilsen
    Merete
  • Jesper Vollmer 1. februar 2021 kl. 15:06
    Hej Merete

    Undskyld jeg først ser din besked nu. Nu har det jo været lørdag. Lykkedes det for dig. Ellers ville jeg bare sige, at du sagtens kan lave mosen i god tid, og så bare varme den op igen. Her er en mikroovn faktisk god, da den ikke udtørrer mosen. Skal du varme den i en gryde, skal du tilføre lidt mere mælk i processen.

    Jesper
  • Jette N. 23. februar 2021 kl. 18:51
    Så er opskriften prøvet , smager fantastisk 👌.
  • Gitte m. 23. oktober 2021 kl. 15:25
    Hej Jesper, kan mosen laves dagen før og opvarmes?
  • Jesper Vollmer 4. november 2021 kl. 16:31
    Hej Gitte,

    Det kan man godt. Vær opmærksom på væsken i mosen.. måske skal den have lidt mere vædde i form af mælk og dampe ind i igen. Prøv dig frem..
  • Majbrit T. 1. november 2021 kl. 21:54
    Hej Jesper.
    Jeg har en steg af Dådyrkølle på en ca 1200g i fryseren, som jeg skal have brugt og tænkte om jeg evt. kunne bruge det i en stroganoff udgave ?, tænker at bacon, svampe, krydreurter vil passe fint, men hvad kødet, der er jeg lidt i tvivl ?
  • Birgit p. 3. november 2021 kl. 09:46
    Hej Jesper
    Skal det være røget bacon eller fersk?
    Hilsen Birgit
  • Jesper Vollmer 4. november 2021 kl. 16:39
    Hej Birgit,

    Den er røget...

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.