Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Spätzle

4
  • ragouten
  • 400 gram svinebryst
  • 2 spsk. paprika
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. mel
  • 1 mængde vand til det dækker
  • spätzle
  • 4 stk. æg
  • 400 gram hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. muskat, revet
  • 2 liter vand
  • 1 fed hvidløg, revet dækket med olivenolie
  • 2 spsk. hakket persille
  • grønt
  • 8 stængler aspargesbroccoli

Start med at sætte ragouten over, for den skal jo simre mør. 

Vend kødet med salt, peber og paprika. og brun det af i halvt olie halvt smør. 

På med de snittede løg og hvidløg, og lad det stege lidt gyldent. Hvorefter du smider tomatpuréen ned og steg det lidt af. Dæk med vand, og lad det simre mørt. Det tager ca. 1 times tid. Jævn evt. ragouten med en spsk. mel rystet sammen med lidt vand. Smag for guds skyld til med salt og peber. 

Spätzledejen samles ved at piske æg sammen med mel og justere konsistensen med lidt vand ad gangen. Når den har en let flydende konsistens, men uden at det slasker rundt, kommer du salt og muskat i. 

Sæt en gryde over med vand med salt i, som skal simre under dit spätzlejern. Kom en stor klat dej i dit jern, og kør slæden frem og tilbage, så dejen drypper ned i vandet. Lad det simre i få sekunder, til de selv kommer op til overfladen. Løft dem op med en hulske, og lad dem køle af. 

På en stor pande bruses en spsk. smør af, og du smider et lag af spätzle på, og slyng det rundt til de puffer lidt op, og bliver gyldne. Smag til med salt, peber og hvidløgsolie. 

Spis Spätzle sammen med den møre ragout og de blancherede aspargesbroccoli. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

19 kommentarer

  • Charlotte N. 7. maj 2020 kl. 13:24
    Fik i går lavet spatzle med ragouten. Det blev rigtigt godt, og der er endda rester til i dag 😀. Jeg smagte første gang spatzle i Tyskland på en ferie i januar, og kunne ikke rigtigt finde ud af hvad det var, men var begejstret. Så da jeg så, at du havde opskriften, skulle det straks afprøves.
  • Jesper Vollmer 9. maj 2020 kl. 12:58
    Perfekt Charlotte

    Dejligt at høre, at du så fik testet det af selv.

    Der er bare noget over kogt dej ikk´? I alle former... Pasta, nudler, spätzle etc.

    Jesper
  • Dan K. 16. maj 2020 kl. 15:41
    Hvad når man ikke har et spätzlejern? Kan man gøre noget andet??

    Vh Pernille
  • Jesper Vollmer 17. maj 2020 kl. 22:07
    Hej Pernille

    Jeg tror, du skal se filmen igen 😜

    Prøv lige at kigge på 7:10 og ved 12:35

    Jesper
  • Merete f. 25. juni 2020 kl. 12:34
    Endnu et pletskud fra dig .... super nemme og sjove at lave ... og ikke at forglemme så smager de helt fantastisk 😍😍
  • Jesper Vollmer 25. juni 2020 kl. 13:20
    SÅDAn Merete...

    Du skal glæde dig til den, der kommer her snart. Den er lang men sjov 😜

    Jesper
  • Merete f. 25. juni 2020 kl. 13:27
    👍🏻👍🏻 Uuuuh det lyder spændende ... just keep’em comin’ ... ka slet ikke få nok af dine kokke-tricks og tips!!
  • Lotte v. 19. august 2020 kl. 10:32
    Jeg benytter meget dine opskrift, og du benytter meget hvidløg , jeg har desværre en mand der ikke kan lide hvidløg. Er der overhovedet noget andet der kan erstatte det ?
  • Jesper Vollmer 19. august 2020 kl. 15:28
    Hej Lotte

    Næ... det er desværre det korte svar. Det skulle da lige være ramsløg... Kan han tåle det?

    Hvis ja, så er det jo bare en ret kort sæson i starten af sommeren, men der må findes tørret eller syltede produkter på markedet.

    Det er i hvertfald det, der kommer tettest på hvidløg.

    Håber det kan bruges...

    Jesper
  • Thomas J. 8. september 2020 kl. 07:42
    Hej Jewer

    Er det mulig at du, på dine opskrifter, laver en mulighed for en udskriftvenlig version af opskriften?

    Vh Thomas
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 15:25
    Hej Thomas

    Vi har med vilje ikke en print funktion, da det er abonnementsbaseret. Hvis man melder sig ud, har man ikke indgang til opskrifterne mere.

    dermed ikke sagt, at du ikke kan lave dit et fint screenshot af opskrifterne. I langt de fleste fylder ingredienslisten mere end selve opskriften, så det er nemet at tage et billede af den.

    Giver det mening ?

    Jesper
  • Pia S. 12. september 2020 kl. 21:26
    Hej Jesper
    Elsker din side og dine opskrifter.... vil høre - hvis jeg laver en større portion spätzle - kan jeg fryse ned og bruge senere?
    Tak for en dejlig opskrift side.... 🥰
  • Jesper Vollmer 23. september 2020 kl. 15:52
    Hej Pia

    Undskyld det sene svar.

    Tak for roserne... altid rart.

    Og ja du kan sagtens fryse dem ned. Altså efter kogningen ikk´? Ikke efter stegningen. Gir´ det mening?

    Jesper
  • Thomas J. 5. januar 2021 kl. 22:27
    Kære Jesper

    Kan jeg lave Spätzle med glutenfri mel?
    Måske majsmark, rismel eller lign?

    .. fik spætzlejern i julegave, så nu blir det nemmere st lave

    Tak for en lækker klub

    Vh Thomas
  • Jesper Vollmer 6. januar 2021 kl. 12:27
    Hej Thomas

    Det lyder lækkert med en nyt jern i julegave. Og ja til glutenfri spätzle. Jeg fandt den her på nettet:

    https://glutenfreeonashoestring.com/gluten-free-spaetzle/

    Held og lykke !

    Jesper
  • Helle R. 14. januar 2021 kl. 17:56
    Gav mig selv udstyr til spatzscle for en måned siden. Har aldrig glemt et måltid vi fik på en ferie engang - Schnitzel mit spatzle und gemyse - det smagte så godt. Nu har jeg endelig haft tid til at lave det selv og det var bestemt ikke en skuffelse. Tak for opskrift på denne ellers lidt ukendte ret her i Danmark !
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 18:08
    Skønt Helle...

    Det er ellers tit, at når man prøver at genskabe et gastronomisk ferieminde, lykkes det ikke altid som forventet.

    Så godt gået !

    Jesper
  • Michael B. 13. marts 2021 kl. 00:29
    Hej Jesper Kan jeg en favorit liste nogen steder så jeg hurtigt kan finde min favoritter?
    Total fede videoer..
  • Jesper Vollmer 13. marts 2021 kl. 11:10
    Ikke endnu... men vi arbejder på funktionen.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.