Spätzle

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Ragouten

  • 400 gram svinebryst

  • 2 spsk. paprika

  • 2 stk. løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 spsk. tomatpuré

  • 1 spsk. mel

  • 1 mængde vand til det dækker

  • Spätzle

  • 4 stk. æg

  • 400 gram hvedemel

  • 1 tsk. salt

  • 0,50 tsk. muskat, revet

  • 2 liter vand

  • 1 fed hvidløg, revet dækket med olivenolie

  • 2 spsk. hakket persille

  • Grønt

  • 8 stængler aspargesbroccoli

Fremgangsmåde

Start med at sætte ragouten over, for den skal jo simre mør. 

Vend kødet med salt, peber og paprika. og brun det af i halvt olie halvt smør. 

På med de snittede løg og hvidløg, og lad det stege lidt gyldent. Hvorefter du smider tomatpuréen ned og steg det lidt af. Dæk med vand, og lad det simre mørt. Det tager ca. 1 times tid. Jævn evt. ragouten med en spsk. mel rystet sammen med lidt vand. Smag for guds skyld til med salt og peber. 

Spätzledejen samles ved at piske æg sammen med mel og justere konsistensen med lidt vand ad gangen. Når den har en let flydende konsistens, men uden at det slasker rundt, kommer du salt og muskat i. 

Sæt en gryde over med vand med salt i, som skal simre under dit spätzlejern. Kom en stor klat dej i dit jern, og kør slæden frem og tilbage, så dejen drypper ned i vandet. Lad det simre i få sekunder, til de selv kommer op til overfladen. Løft dem op med en hulske, og lad dem køle af. 

På en stor pande bruses en spsk. smør af, og du smider et lag af spätzle på, og slyng det rundt til de puffer lidt op, og bliver gyldne. Smag til med salt, peber og hvidløgsolie. 

Spis Spätzle sammen med den møre ragout og de blancherede aspargesbroccoli. 

Billeder fra opskriften

IMG_9733.jpg

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Charlotte N.

    Fik i går lavet spatzle med ragouten. Det blev rigtigt godt, og der er endda rester til i dag 😀. Jeg smagte første gang spatzle i Tyskland på en ferie i januar, og kunne ikke rigtigt finde ud af hvad det var, men var begejstret. Så da jeg så, at du havde opskriften, skulle det straks afprøves.

    • Jesper Vollmer

      Perfekt Charlotte
      Dejligt at høre, at du så fik testet det af selv.
      Der er bare noget over kogt dej ikk´? I alle former... Pasta, nudler, spätzle etc.
      Jesper

  • Dan K.

    Hvad når man ikke har et spätzlejern? Kan man gøre noget andet??
    Vh Pernille

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Jeg tror, du skal se filmen igen 😜
      Prøv lige at kigge på 7:10 og ved 12:35
      Jesper

  • Merete f.

    Endnu et pletskud fra dig .... super nemme og sjove at lave ... og ikke at forglemme så smager de helt fantastisk 😍😍

    • Jesper Vollmer

      SÅDAn Merete...
      Du skal glæde dig til den, der kommer her snart. Den er lang men sjov 😜
      Jesper

  • Merete f.

    👍🏻👍🏻 Uuuuh det lyder spændende ... just keep’em comin’ ... ka slet ikke få nok af dine kokke-tricks og tips!!

  • Lotte v.

    Jeg benytter meget dine opskrift, og du benytter meget hvidløg , jeg har desværre en mand der ikke kan lide hvidløg. Er der overhovedet noget andet der kan erstatte det ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lotte
      Næ... det er desværre det korte svar. Det skulle da lige være ramsløg... Kan han tåle det?
      Hvis ja, så er det jo bare en ret kort sæson i starten af sommeren, men der må findes tørret eller syltede produkter på markedet.
      Det er i hvertfald det, der kommer tettest på hvidløg.
      Håber det kan bruges...
      Jesper

  • Thomas J.

    Hej Jewer
    Er det mulig at du, på dine opskrifter, laver en mulighed for en udskriftvenlig version af opskriften?
    Vh Thomas

    • Jesper Vollmer

      Hej Thomas
      Vi har med vilje ikke en print funktion, da det er abonnementsbaseret. Hvis man melder sig ud, har man ikke indgang til opskrifterne mere.
      dermed ikke sagt, at du ikke kan lave dit et fint screenshot af opskrifterne. I langt de fleste fylder ingredienslisten mere end selve opskriften, så det er nemet at tage et billede af den.
      Giver det mening ?
      Jesper

  • Pia S.

    Hej Jesper
    Elsker din side og dine opskrifter.... vil høre - hvis jeg laver en større portion spätzle - kan jeg fryse ned og bruge senere?
    Tak for en dejlig opskrift side.... 🥰

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Undskyld det sene svar.
      Tak for roserne... altid rart.
      Og ja du kan sagtens fryse dem ned. Altså efter kogningen ikk´? Ikke efter stegningen. Gir´ det mening?
      Jesper

  • Thomas J.

    Kære Jesper
    Kan jeg lave Spätzle med glutenfri mel?
    Måske majsmark, rismel eller lign?
    .. fik spætzlejern i julegave, så nu blir det nemmere st lave
    Tak for en lækker klub
    Vh Thomas

    • Jesper Vollmer

      Hej Thomas
      Det lyder lækkert med en nyt jern i julegave. Og ja til glutenfri spätzle. Jeg fandt den her på nettet:
      https://glutenfreeonashoestring.com/gluten-free-spaetzle/
      Held og lykke !
      Jesper

  • Helle R.

    Gav mig selv udstyr til spatzscle for en måned siden. Har aldrig glemt et måltid vi fik på en ferie engang - Schnitzel mit spatzle und gemyse - det smagte så godt. Nu har jeg endelig haft tid til at lave det selv og det var bestemt ikke en skuffelse. Tak for opskrift på denne ellers lidt ukendte ret her i Danmark !

    • Jesper Vollmer

      Skønt Helle...
      Det er ellers tit, at når man prøver at genskabe et gastronomisk ferieminde, lykkes det ikke altid som forventet.
      Så godt gået !
      Jesper

  • Michael B.

    Hej Jesper Kan jeg en favorit liste nogen steder så jeg hurtigt kan finde min favoritter?
    Total fede videoer..

    • Jesper Vollmer

      Ikke endnu... men vi arbejder på funktionen.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.