Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Sandart

4
  • Puréen
  • 1 stk. hokaido græskar
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. salt og lidt peber
  • 1 tsk. paprika
  • kålen
  • 6 stængler palmekål
  • 1 spsk. smør
  • 1 stk. skalottteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl. piskefløde
  • fisken
  • 2 stk. sandartfileter

Sandarten er en skøn fisk, der kan få et rigtig sprødt skind, når man steger den.

Start med at skylle og flække dit græskar. Skrab kerner og tråde ud af midten, og gnid den i lidt olie, salt, peber og paprika. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 min. Blend den med skal og det hele, mens den stadig er varm. Smagt til med salt og peber. Hold den klar til opvarmning i en lille gryde.

Palmekålen plukkes af stænglerne, og skylles og slynges fri for vand. Varm smørret op, og steg kålen i det. På med de snittede løg, og sautér lidt til løgene falder sammen. På med revet hvidløg vendt i lidt olivenolie, og smag til med salt og peber. Fløden skal på i sidste øjeblik, når fisken er stegt. Så er det hele færdig samtidig. 

Fisken befries for ben, ved at skære ned på hver side af benene, og løfte dem forsigtigt op. Snit skindet på fileten let, og steg den på skindet på en varm pande i lidt olie. Pres forsigtigt ovenpå den, når du lægger den på panden, så skindet ikke trækker sig sammen. 

Kom fløden på kålen, og slyng den rundt. 

Alt serveres varmt og tilsmagt... 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

4 kommentarer

  • Joan S. 7. juli 2020 kl. 18:57
    Hej Jesper
    Jeg forstår slet ikke, hvorfor der ikke er en masse roser til dig for dine lækre fiskeretter!
    De smager himmelsk og jeg håber, at du vil fortsætte med at komme fisk på!!
    Jeg er stor fan af dine opskrifter og glæder mig til hver torsdag!!
  • Jesper Vollmer 8. juli 2020 kl. 15:14
    Hej Joan

    Det var da en skon besked. Hæhæ... det ved jeg egentlig heller ikke 😜

    Men så kan du glæde dig til endnu mere fisk om nogle uger. Der kommer både brændt tun og fiskelasagne. Så både lidt lir og lidt hverdagsguf...

    Jesper
  • Jette F. 23. oktober 2021 kl. 19:29
    Tak for en skøn, velsmagende efterårsfiskeret opskrift😋Da jeg ikke kunne få fat i sandart, blev det rødfisk i stedet. Det hele smagte vidunderligt…og super nemt at tilberede.
    Bedste hilsen Jette
  • Jesper Vollmer 26. oktober 2021 kl. 13:03
    Hej Jette,

    Tak for din skønne besked! Og du er da bare god, at du lige nytænker retten 😉

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.