Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Kylling Harissa

4
  • 1 stk. kylling
  • 4 spsk. harissa
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 gule peberfrugter
  • 2 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 3 stilke mynte
  • cous cous
  • 2 dl. cous cous
  • 2 dl. kogende vand
  • 1 tsk. salt

Der er meget lidt forarbejde men høj og måske en lidt stærk smag ;) 

Tænd ovnen på 180 grader. 

Del peberfrugter og løg ret groft. Jeg næsten bare vrider det med fingrene i filmen. Men du kan jo lege med, hvordan du bedst kan lide det. Læg det hele op i et ovnfast fad. 

Riv hvidløg fint, og dæk med olivenolie. Det kan du bruge til at smage til med senere... 

Skær det yderste led af kyllingens vinger. Skær også ned gennem det næste led, og smid det stykke med op i fadet. Lav to snit i hvert lår på det tykkeste sted, på den måde når de at blive færdige på de 50 minutter, retten skal ha´ i ovnen.

Læg nu fuglen på ryggen, og med vægt på kniven helt forsigtigt, skærer du ned på begge sider af rygraden, og fjerner den. Pres nu med din vægt og begge hænder tungt ned over brystet, så den kommer til at ligne en fugl, der er kørt over. Deraf navnet "like a toad". 

Gnid både fuglen og grøntsagerne ind i harissa. Kom godt ind i alle kanter og huller. Krydr med salt og peber, og læg piphans ovenpå grøntsagerne. 

Det hele sættes ind i ovnen i 50 min. 

Imens sættes cous cous´en over, ved at komme cous cous og salt i en skål, kom det kogende vand på, og dæk skålen til med madfilm eller et tætsluttende låg. Efter 5-10 min. kan du nemt løsne det med et piskeris. Start fra toppen, og så rør rundt ned igennem den faste cous cous, så det bliver helt løst og fjerlet. Du kan se det hele i filmen "Kylling i citron" fra tidligere. 

Jeg sætter altså bare hele fadet ind på bordet, så folk selv kan grave. Det kræver selvfølgelig, du gider stå og tranchere fuglen foran familien. 

Drys lidt mynte ud over det hele. Du kan også sagtens bruge andre krydderurter, hvis du ikke er til mynte. 

Al den dejlige saft i bunden af fadet er perfekt til cous cous´en. 

Enjoy ;) 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

18 kommentarer

  • Jytte E. 4. april 2020 kl. 17:32
    Kan man købe harise i supermarkeder?
    Mvh Jytte jensen
  • Jesper Vollmer 4. april 2020 kl. 17:39
    Hej Jytte...

    Ja jeg købte min i Meny.

    Ellers kan man helt sikkert på nettet.

    Jesper
  • Lene N. 27. april 2020 kl. 08:29
    Min mand kan ikke tåle peberfrugter alternativ vil jeg gerne have, ellers en spændende opskrift som skal prøves Lene
  • Jesper Vollmer 27. april 2020 kl. 13:12
    Hej Lene

    Jeg tænker godt, at du kan erstatte peberfrugterne med feks. tomater, fennikel eller græsker. Det er op til sæsonerne.

    Men gerne noget saftigt, som ikke tørre ud. Måske fennikel skal have en saftig medspiller.

    Bh.
    Jesper
  • Aksel o. 27. april 2020 kl. 19:00
    Hold nu op 🤪🤪🤪 jo den er ret stærk😝men en lækker kylling og skøn grønsags bund... men næste gang tænker jeg at jeg ta’ noget mindre harissa 😂
    Men vi er glade for dine video, og min mand vil gerne lave mad, så det er lige noget for ham.
    Kirsten og Aksel

    Kirsten
  • Jesper Vollmer 28. april 2020 kl. 16:28
    Hej Kirsten

    Ja den er liiiidt spicy🌶. Men du kan sagtens skrue ned for harissamængden.

    Glad for at I kan li´ universet herinde...

    Jesper
  • Vibeke S. 4. maj 2020 kl. 20:23
    Jeg har simpelthen ikke kunne opdrive Harissa, Meny siger de ikke solgte nok, så de kan ikke få det hjem mere. Blandede en marinade selv og det gik fint, jeg lagde perberfrugter, løg og kartofler under. Kartoflerne blev så skønne, med smagen fra både peberfrugterne og så kyllingen. Genial måde at få kyllingens safter ned i maden og stadig et skind der er sprødt og lækkert. Takker endnu engang for inspiration.
  • Jesper Vollmer 5. maj 2020 kl. 10:23
    Hej Vibeke

    Hvor er det skønt med improvisationen. Lyder som noget, jeg selv har lyst til at prøve.

    Og det er ret nemt at få ryggen ud af fuglen ikk´?

    Prøv næste gang du går forbi en etnisk forretning med mad fra de varme lande, at spørge efter harissa. De har det helt sikkert...

    Jesper
  • Vibeke S. 5. maj 2020 kl. 15:25
    10 sekunder efter jeg havde skrevet det i går, fandt jeg det på Økologisk Supermarkeds side og bestilte fluks 2. Sidst havde ingen af Helsebixene det..
    Mit problem er at jeg bor helt derude på landet, hvor der til min store fortrydelse ingen etniske butikker er.
    Jeg måtte bruge fjerkræs saks til at få den ud, men jeg er nok en svagarm :) Det er jo så intet problem.
  • Jesper Vollmer 6. maj 2020 kl. 14:25
    Glad for at det lykkedes... ☺️

    Jesper
  • Lisbeth Ø. 15. maj 2020 kl. 16:22
    Vi laver den her i aften - jeg glæder mig SÅ meget!
  • Louise P. 17. maj 2020 kl. 11:30
    Den er skrevet på menuen til i morgen 👌🏻
  • Louise P. 18. maj 2020 kl. 19:03
    Super lækker ret 👌🏻
  • Susanne A. 21. maj 2020 kl. 11:53
    Hej Jesper
    Kan man bruge noget andet ind harissa, da vi ikke er til chili/stærke ting.
    Hilsen susanne
  • Jesper Vollmer 21. maj 2020 kl. 22:26
    Hej Susanne

    Jeg tænker en marinade med tomatpuré, måske lidt sukker og eddike.

    Det kunne være et godt alternativ.

    Jesper
  • lizette d. 7. juni 2020 kl. 12:27
    En af vores yndlings retter, som jeg kender i forvejen fra Jamie Olivers bog: 5 ingredienser.
    Harissa køber jeg i vores lokale etnisk supermarked. Vi blander dog harissa op med peberfrugt pure så den ikke er så stærk.
  • Jesper Vollmer 9. juni 2020 kl. 09:58
    Hej Lizette

    Det er præcis der, jeg også prøvede den første gang. Er vild med den bog.

    Det er jo meget den tankegang, jeg har. Få ingredienser med høj smag.

    Jesper
  • Thordis B. 15. maj 2021 kl. 17:23
    Hej Jesper 😊
    Jeg er ret ny i klubben, og jeg hygger mig gevaldigt ved at se de forskellige videoer👌
    Vi elsker helstegt kylling her hjemme og din Kylling Harissa er da nok lige den fuldendte udgave👏👏vi er vilde med den. Jeg fandt en opskrift på hjemmelavet harissa og den sparker fra sig. Nøj det er guf. Tak Jesper
    Hilsen Thordis

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.