Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Kalvefrikassé

4
  • 800 gram kalvekød i tern
  • 3 stk. gulerødder
  • 2 stk. porre
  • 2 stk. løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. mel
  • 1 liter af kogelagen
  • 1 håndfuld hakket persille

Sæt kødet over og koge med skrællerne fra gulerødderne og toppen fra porrerne plus lidt salt og 10 peberkorn. 

Lad det simre i en times tid, til kødet er mørt. 

Imens gøres de grøntsager klar, som der skal spises. Gulerødderne og porrerne skæres i mundrette stykker. Løgene skæres i både. 

Når kødet er mørt, løftes det hel op med en hulske, så du har den rene kogelage til at koge de ordnede grøntsager i. Kog dem i et par minutter eller mere, så de har den konsistens, du godt kan li´. 

Saucen samles ved at lave en opbagning med smør, mel og kogelagen. Smelt smørret, kom melet ved, og bag det godt igennem i gryden, inden lagen kommes i af flere omgange. Stop når konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber. 

Saml nu det hele. Altså kød og grønt vendes sammen i saucen og ved anretningen drysses lidt persille på toppen. 

Nogen foretrækker en lille kartoffel til. Det er op til dig... 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

7 kommentarer

  • Bjørn H. 30. august 2020 kl. 14:39
    Har forgæves prøvet at se opskriften på kalvefrikasse.

    Bjørn Hvorup
  • Jesper Vollmer 1. september 2020 kl. 09:23
    Hej Bjørn

    Hvad er der galt hos dig? Min ende er fin nok. Filmen kører og opskriften er tilgængelig...

    Jesper
  • Hanne M. 7. januar 2021 kl. 22:27
    Hej Jesper
    Virkelig god hjemmeside. Kan man bruge kalvespidsbryst til frikasséen?
    Venlig hilsen
    Hanne
  • Jesper Vollmer 11. januar 2021 kl. 12:17
    Hej Hanne

    Ja det kan du sagtens... Måske du lige skal koge lidt længere på det, men det egner sig fint til det.

    Jesper
  • Merete w. 12. januar 2021 kl. 22:51
    Jeg mangler også opskriften. Kan se ingredienser og nogle stillbilleder vitamin mobil.
    Venligst Merete
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 17:12
    Hej Merete

    Den ser fin ud på min telefon...

    /var/folders/d0/j0j5nnkd6vv8kbfdgwbl2ht00000gp/T/com.apple.iChat/Messages/Transfers/RPReplay_Final1610640685.mov

    Kan du se den her?

    Jesper
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 17:15
    Næ det kan du vis ikke åbne...

    Det var en lille optagelse af mig, der åbner retten på telefonen, og demonstrerer, at den virker fint !

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.