Kalvefrikassé

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Kalvefrikassé

  • 800 gram kalvekød i tern

  • 3 stk. gulerødder

  • 2 stk. porre

  • 2 stk. løg

  • 1 spsk. smør

  • 1 spsk. mel

  • 1 liter af kogelagen

  • 1 håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde

Sæt kødet over og koge med skrællerne fra gulerødderne og toppen fra porrerne plus lidt salt og 10 peberkorn. 

Lad det simre i en times tid, til kødet er mørt. 

Imens gøres de grøntsager klar, som der skal spises. Gulerødderne og porrerne skæres i mundrette stykker. Løgene skæres i både. 

Når kødet er mørt, løftes det hel op med en hulske, så du har den rene kogelage til at koge de ordnede grøntsager i. Kog dem i et par minutter eller mere, så de har den konsistens, du godt kan li´. 

Saucen samles ved at lave en opbagning med smør, mel og kogelagen. Smelt smørret, kom melet ved, og bag det godt igennem i gryden, inden lagen kommes i af flere omgange. Stop når konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber. 

Saml nu det hele. Altså kød og grønt vendes sammen i saucen og ved anretningen drysses lidt persille på toppen. 

Nogen foretrækker en lille kartoffel til. Det er op til dig... 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Bjørn H.

    Har forgæves prøvet at se opskriften på kalvefrikasse.
    Bjørn Hvorup

    • Jesper Vollmer

      Hej Bjørn
      Hvad er der galt hos dig? Min ende er fin nok. Filmen kører og opskriften er tilgængelig...
      Jesper

  • Hanne M.

    Hej Jesper
    Virkelig god hjemmeside. Kan man bruge kalvespidsbryst til frikasséen?
    Venlig hilsen
    Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Ja det kan du sagtens... Måske du lige skal koge lidt længere på det, men det egner sig fint til det.
      Jesper

  • Merete w.

    Jeg mangler også opskriften. Kan se ingredienser og nogle stillbilleder vitamin mobil.
    Venligst Merete

    • Jesper Vollmer

      Hej Merete
      Den ser fin ud på min telefon...
      /var/folders/d0/j0j5nnkd6vv8kbfdgwbl2ht00000gp/T/com.apple.iChat/Messages/Transfers/RPReplay_Final1610640685.mov
      Kan du se den her?
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      Næ det kan du vis ikke åbne...
      Det var en lille optagelse af mig, der åbner retten på telefonen, og demonstrerer, at den virker fint !
      Jesper

  • Bent R.

    Hej Jesper
    I Meny kunne jeg kun få koteletter, som jeg så skar i stykker. OK. Retten kom til at smage godt! Men - i videoen omtaler du mulighed for flere udskæringer, Gider du give mig nogle eksempler?
    Hjertelig hilsen
    Bent

    • Jesper Vollmer

      Hej Bent
      Du kan bruge både bov, klump, tykkam, bryst, hals, yderlår eller lignende.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.